Vw Passat 2.5 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Euler
Автомобил: Passat Variant B7
Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW

Re: Vw Passat 2.5 tdi

Мнениеот Euler » Съб 17 дек 2011 5:06

red.devilll написа:взимай и си приготви около 2000лв за обслужване

това е ключовата реплика :)

така колата му излиза 7500. Аз като обикалях да взема моят Пасат преди два три месеца, гледах и доста 2,5тди и се изкушавах, защото в много случаи бяха по- евтини от 1.9тди :) Имаше един много запазен и лъскав в една автокъща на околовръстното до Горна Баня и беше 4500 или 4800лв.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 17 дек 2011 9:18

red.devilll написа:Също така да допълня,че 99% от хората,които пишат в темата не са и виждали вдигнат капак на такива мотори. Аз лично съм очарован от този мотор 180к.с ...

Аз пък да допълня че въпросната кола е 150к.с. която така настоятелно го караш да взима. Аз съм виждал доста разглобени такива. и доста от тях по няколко пъти, и то след ремонти от по 1500 лева взета сутринта и следобяда пак в гаража...
но...който каквото му харесва :beer

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 дек 2011 9:26

Добре де,това че тоя мотор е много проблемен било градска легенда,а защо и за други двигатели няма толкова конкретни легенди или само тези се карат над 300 000км и затова само те ядат масло и валове и мултитроника е все пътник :idea: Те някой се опитват да кажат че и първите PD със 140 коня не са проблемни ама то самоуспокоението си е само за лично ползване :wink:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 17 дек 2011 10:34

dlug написа:
red.devilll написа:Също така да допълня,че 99% от хората,които пишат в темата не са и виждали вдигнат капак на такива мотори. Аз лично съм очарован от този мотор 180к.с ...

Аз пък да допълня че въпросната кола е 150к.с. която така настоятелно го караш да взима. Аз съм виждал доста разглобени такива. и доста от тях по няколко пъти, и то след ремонти от по 1500 лева взета сутринта и следобяда пак в гаража...

Колега да им е честито .Моя съвет е да сменят "Майстора-Гайкаджията".Няма как майстор да прави кола и да я прави на половина.
Извинявам се колега ти ималли си Такъв мотор или си слушал от някой че били калпави или са давали по 1500 лв и след два часа пак в сервиза. Ако му е на късмет колегата може да си я кара дълги километри.Служебното е взето на 190 000км от Италия а сега е на 273 000км и за сега нищо по мотора не е правено. Не е гаранция че като вземеш 1,9 няма да ти е изяден вала.Много зависи кой я е карал преди теб и какво е сипвам в мотора.Специално служебното се кара с мобил 0/30 и от смяна до смяна не се долива-гори го в нормите максимум -минимум.
На колегата не му го препоръчвам да го вземе,но ако я е видял и му харесва да си я взима и дано му е на късмет.Но той като гледа този мотор е наясно колко му е смяна на ангренажа и че е по-апетитен от 1,9 към гориво.От такива като вас които са слушали и само драскат във форуми кой какво е чул за малко да се откажа да взема ПД мотор.Но заради един приятел си го взех и засега съм доволен.Вярно малко е по-шумен и апетитен от роторната помпа,но пък и вървежа е доста приятен.За това ми беше мисълта ако има някой карал да пише ,а не такива като теб които са чули от съседа,че свинската пържола била по-фкусна на скара отколкото пържена ,но никога не е ял нито на скара нито пържена.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 17 дек 2011 10:38

Euler написа:
red.devilll написа:взимай и си приготви около 2000лв за обслужване

това е ключовата реплика :)

така колата му излиза 7500. Аз като обикалях да взема моят Пасат преди два три месеца, гледах и доста 2,5тди и се изкушавах, защото в много случаи бяха по- евтини от 1.9тди :) Имаше един много запазен и лъскав в една автокъща на околовръстното до Горна Баня и беше 4500 или 4800лв.

:да: Съгласен съм колега но и на 1,9 ТДИ смяна на ремъци с ролки ако се взимат качествени части е около 1000лв ,а както се казва кеф цена няма.Никога неможе да се сравни звука от шестака с 1,9ТДИ.
До колегата ако е решил да си взима такъв пасат мога да му помогна с каквото мога-30%отстъпка за частите му и мисля,че ще му стъпне доста по-малко-горе долу колкото на 1,9 Без отстъпка. Друго няма какво да кажа по темата

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 17 дек 2011 11:05

червения дявол с един замах разби мита за 2.5 с неоспорими факти. Купувай народе. :mrgreen:
Да те питам, на колко 1.9 (с изключение на АРЛ) си видял с изядени валове и съпоставено спрямо 2.5 кое натежава повече? Последно видях един отворен арл 4x4 и наистина беше тръгнал.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Съб 17 дек 2011 11:11

red.devilll написа:
dlug написа:

.....За това ми беше мисълта ако има някой карал да пише ,а не такива като теб които са чули от съседа,че свинската пържола била по-фкусна на скара отколкото пържена ,но никога не е ял нито на скара нито пържена.

Ако не забеляза не съм чул, а съм имал много пряк достъп. По-пряк от теб според мен :wink: Щот съм имал достъп до не една такава разглобена. И не карам такава точно поради тази причина

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 17 дек 2011 11:35

K написа:червения дявол с един замах разби мита за 2.5 с неоспорими факти. Купувай народе. :mrgreen:
Да те питам, на колко 1.9 (с изключение на АРЛ) си видял с изядени валове и съпоставено спрямо 2.5 кое натежава повече? Последно видях един отворен арл 4x4 и наистина беше тръгнал.

Колега ти някога имал ли си 2,5 и ремонтирал ли си или си пишеш Градски легенди,които си чул.A може ли да ми кажеш каква е разликата от АРЛ до другите ПД мотори относно валовете.Аз лично съм виждал на два ПД мотора на които валовете им бяха наядени.
Никога не съм казал че 2,5 е по-добро от 1,9 ,но за какво ги плюете толкова като ВИЕ поне половината или 3/4-ти от тези които пишете не знаете и как изглежда мотора на 2,5.
Аз изказвам мнение,за това което аз съм карал .Нормално е да се износват тези валове като ви кажат по 39 лв за литър масло и като го сметнете по 7 литра и ви идва много затова си взимате наливно М10Д и после този мотор чупи валове,а и валовете да износе не са толкова скъпи-Ония ден един приятел сменява глави на А4 2,5 и двете глави с валове и побдигачи ги беше взел за 700 лв и то в цветущо здраве-вала се вижда дали е здрав или не и не му пречи че е втота ръка ако е здрав.НА един ПД мотор може ли някой да ми каже колко е глава с побдигачи,клапани и вал.Ако ми кажете че е по-малко от 500-600 сте се заблудили.И какво излиза ,че разликата не е толкова голяма.Че 2,5 е по-несполучлив мотор съгласен съм,но ако е поддържан добре и ти се грижиш така мисля,че няма да има много проблеми.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Съб 17 дек 2011 17:46

red.devilll написа:
K написа:червения дявол с един замах разби мита за 2.5 с неоспорими факти. Купувай народе. :mrgreen:

Колега ти някога имал ли си 2,5 и ремонтирал ли си или си пишеш Градски легенди,които си чул.A може ли да ми кажеш каква е разликата от АРЛ до другите ПД мотори относно валовете.Аз лично съм виждал на два ПД мотора на които валовете им бяха наядени.
Никога не съм казал че 2,5 е по-добро от 1,9 ,но за какво ги плюете толкова като ВИЕ поне половината или 3/4-ти от тези които пишете не знаете и как изглежда мотора на 2,5.
Аз изказвам мнение,за това което аз съм карал .Нормално е да се износват тези валове като ви кажат по 39 лв за литър масло и като го сметнете по 7 литра и ви идва много затова си взимате наливно М10Д и после този мотор чупи валове,а и валовете да износе не са толкова скъпи-Ония ден един приятел сменява глави на А4 2,5 и двете глави с валове и побдигачи ги беше взел за 700 лв и то в цветущо здраве-вала се вижда дали е здрав или не и не му пречи че е втота ръка ако е здрав.НА един ПД мотор може ли някой да ми каже колко е глава с побдигачи,клапани и вал.Ако ми кажете че е по-малко от 500-600 сте се заблудили.И какво излиза ,че разликата не е толкова голяма.Че 2,5 е по-несполучлив мотор съгласен съм,но ако е поддържан добре и ти се грижиш така мисля,че няма да има много проблеми.

Ти се оказваш по запознат от мен дали аз съм виждал и карал 2.5, та дори и на другите даваш подобни характеристики. И знаеш, че сипваме М10Д :063: Познаваш ли ме случайно или тях?
Както и да е. Автора може да си направи равносметка за колата, изписа се бая.

radison11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radison11 » Съб 17 дек 2011 18:09

Благодаря ви на изчерпателните отговори.Отказах се от колата :)

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Съб 17 дек 2011 20:55

А на мен ми е чудно как колегата иска да замени красивото бмв с тази грозотия с тоя скапан двигател...

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Съб 17 дек 2011 21:56

vw_power написа:А на мен ми е чудно как колегата иска да замени красивото бмв с тази грозотия с тоя скапан двигател...

Абе и 2.0D мотора на БМВ не блести с особена динамика или техническа надеждност... може би затова БМВ ентусиастите не го долюбват особенно, а и да не говорим, че визията на Е46 също не блести с особена красота.
Но ти явно си наясно с тия работи щом даваш такива категорични оценки.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 17 дек 2011 23:07

Въпрос на вкус.Точно пък на мен ми харесва Е46 с такъв двигател и ако имах нужните пари може би нямаше да съм с Пасат Б4.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 дек 2011 23:21

the_tupan написа:
vw_power написа:А на мен ми е чудно как колегата иска да замени красивото бмв с тази грозотия с тоя скапан двигател...

Абе и 2.0D мотора на БМВ не блести с особена динамика или техническа надеждност... може би затова БМВ ентусиастите не го долюбват особенно, а и да не говорим, че визията на Е46 също не блести с особена красота.

Той пък щото пасата е един красавец.... mhihi Може да е перфектната кола ама откъм красота по-добре да не го коментираме,особено Б5 дето 90% са с пожълтели фарове все едно са на по 100 години :) Определено баварката е с много по-красив екстериор и интериор ! А 2.0 двигателя на фейслифта спокойно може да се мери с който и да е двигател на Б5-5,5 като повечето ще му дишат нафтовите изпарения :idea: Не че съм се засилил да сменям марката ,но когато нещо е добро няма да му казвам че не е понеже не е произведено от VW :)

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Нед 18 дек 2011 0:48

the_tupan написа:

Виж това и после спори с мен
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9980
Динамиката на бавареца и разхода са екстра и визията е по добра от на пасата
Тоя модел преди фейса му куца задния мост ако колата е натискана се късат заварките, но като се оправи това нямаш грижи после и другото нещо е че на всмукателните колектори има едни "пеперудки", които е желателно да се демонтират за да няма ядове с времето. Другото всичко си му е ОК :!:
Да не говорим вече за 320д фейската - там проблема с моста е решен и както казва колегата ще ти издуха пасата heavy metal zork
Ти сигурно казваш на черното бяло щом си харесваш повече пасата :mrgreen:

Върни се в “Дизелови агрегати”