K написа:червения дявол с един замах разби мита за 2.5 с неоспорими факти. Купувай народе.
Да те питам, на колко 1.9 (с изключение на АРЛ) си видял с изядени валове и съпоставено спрямо 2.5 кое натежава повече? Последно видях един отворен арл 4x4 и наистина беше тръгнал.
Колега ти някога имал ли си 2,5 и ремонтирал ли си или си пишеш Градски легенди,които си чул.A може ли да ми кажеш каква е разликата от АРЛ до другите ПД мотори относно валовете.Аз лично съм виждал на два ПД мотора на които валовете им бяха наядени.
Никога не съм казал че 2,5 е по-добро от 1,9 ,но за какво ги плюете толкова като ВИЕ поне половината или 3/4-ти от тези които пишете не знаете и как изглежда мотора на 2,5.
Аз изказвам мнение,за това което аз съм карал .Нормално е да се износват тези валове като ви кажат по 39 лв за литър масло и като го сметнете по 7 литра и ви идва много затова си взимате наливно М10Д и после този мотор чупи валове,а и валовете да износе не са толкова скъпи-Ония ден един приятел сменява глави на А4 2,5 и двете глави с валове и побдигачи ги беше взел за 700 лв и то в цветущо здраве-вала се вижда дали е здрав или не и не му пречи че е втота ръка ако е здрав.НА един ПД мотор може ли някой да ми каже колко е глава с побдигачи,клапани и вал.Ако ми кажете че е по-малко от 500-600 сте се заблудили.И какво излиза ,че разликата не е толкова голяма.Че 2,5 е по-несполучлив мотор съгласен съм,но ако е поддържан добре и ти се грижиш така мисля,че няма да има много проблеми.