Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dafi
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот dafi » Съб 17 дек 2011 8:57

Както каза колегата по-горе, в Германия са направо в друго измерение. Имал съм шанса да карам там и... eusa eusa само си караш и друго не те интересува. Освен че на много места нямат ограничение всички са супер културни. Всеки те изпреварва само от ляво, няма нужда да светкаш на някой да се премести от лентата. Хората си изпреварват и се прибират обратно, а не като тук. За капак на всичко нямат и никакви пътни такси :applause: освен за тежки камиони ама нас това не ни интересува.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 17 дек 2011 8:59

Аз съм за по-висока разрешена скорост (дори и над 140),за по-хубави магистрали,за по-висок стандарт на живот,за по-млад автопарк и т.н.
Чудя се на хора дето им пречи по-висока разрешена макс. скорост. Тия скорости все пак не са задължителни,никой не може да ме кара да летя с 160 с моя стар таралясник.
Последната 7-ма серия на БМВ с автоматик върви със 120км/ч с 900 оборота на двигателя! Защо да се мъчи тая кола (и много други по-нови коли) заради комплексите на някой дето ги е страх или не искат да се кара по-бързо?

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 дек 2011 9:18

Аз съм ЗА увеличението,то каращите седма серия и други самолети тези 10км/ч няма да им помогнат /те със сигурност искат поне 200/ ,но за така да кажем "средна класа" автомобили 140 са нормална скорост за дълъг път и не виждам защо да не се разреши ! И проблема с катастрофите на магистрала не е дали ще са 130 или 140 а това че на някой не им пука колко е ограничението а други още живеят с 20г назад и мислят че като изпреварват по 10 мин със 110км/ч се движат със скороста на светлината и няма как някой да ги настигне камо ли да ги изпревари mhihi

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Съб 17 дек 2011 9:47

И аз съм за увеличаване на максималната скорост,все пак новите колички си искат каране,пък те не са никак малко.
Друг е въпроса,че като пътуваш София-Ботевград има участъци,които са много опасни и ако не си трениран по нашите пътища,а си някой западняк свикнал на перфектен път може спокойно да се метнеш в някоя канафка :screwy
Според мен,обаче е по-добре да се премахнат безсмислените ограничения по междуградските пътища-реално през 200 метра има по 4 знака указващи различна скорост.
Също така е доста по-градивно всякакви ресторанчета,заведенийца и бензиностанции да бъдат на едно коректно разстояние от поне 300 метра от главният път ,а не на всяко такова място да ти изкача 50
Това предложение за увеличаване на максималната скорост на магистрала,няма нищо общо с катастрофите по родните магистрали.Реално инцидентите на така наречените ни 'магистрали'са нищожно малко на брой

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 17 дек 2011 10:50

tisho_psg написа:Аз съм за по-висока разрешена скорост (дори и над 140),за по-хубави магистрали,за по-висок стандарт на живот,за по-млад автопарк и т.н.
Чудя се на хора дето им пречи по-висока разрешена макс. скорост. Тия скорости все пак не са задължителни,никой не може да ме кара да летя с 160 с моя стар таралясник.
Последната 7-ма серия на БМВ с автоматик върви със 120км/ч с 900 оборота на двигателя! Защо да се мъчи тая кола (и много други по-нови коли) заради комплексите на някой дето ги е страх или не искат да се кара по-бързо?

На мен ми пречи.Като тръгна да изпреварвам колона камиони с леко превишена скорост(споменатите 140 км/ч.)любимата картинка в огледалата ми са дългите фарове на тиквеника с БМВ-то дето ме наближава с 220 щото колата му се мъчела на по-ниска скорост :screwy И тая простотия:

„Нека да си кажем истината: ...кой кара на магистралата със 120 км? Просто новите автомобили не могат да отидат да 5-6 скорост на тази магистрала и стоят катаджии и ги глобяват”...

я изтърсва пред БТВ министър-председателят ,който има фобия от тунела "Траянови врата" и скоро не е слизал от хеликоптера ,щото щеше да знае ,че по това което той си мисли ,че е магистрала масово нормалните хора карат със 120-130 км/ч. Ма тоя хептен изтрещял ,к'ви нови автомобили к'ви пет лева :screwy

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 17 дек 2011 10:56

icoico написа:
tisho_psg написа:Аз съм за по-висока разрешена скорост (дори и над 140),за по-хубави магистрали,за по-висок стандарт на живот,за по-млад автопарк и т.н.

На мен ми пречи.Като тръгна да изпреварвам колона камиони с леко превишена скорост(споменатите 140 км/ч.)любимата картинка в огледалата ми са дългите фарове на тиквеника с БМВ-то дето ме наближава с 220 щото колата му се мъчела на по-ниска скорост :screwy И тая простотия:

„Нека да си кажем истината: ...кой кара на магистралата със 120 км? Просто новите автомобили не могат да отидат да 5-6 скорост на тази магистрала и стоят катаджии и ги глобяват”...

я изтърсва пред БТВ министър-председателят ,който има фобия от тунела "Траянови врата" и скоро не е слизал от хеликоптера ,щото щеше да знае ,че по това което той си мисли ,че е магистрала масово нормалните хора карат със 120-130 км/ч. Ма тоя хептен изтрещял ,к'ви нови автомобили к'ви пет лева :screwy

Ми колега,ако не можеш да изпреварваш-не изпреварвай,ако не можеш да караш-не карай! Няма всички да се съобразяваме с такива дето не могат да изпреварят тировете!
И темата за Министър-председателя и хеликоптери ли е или за максималната разрешена скорост?

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 17 дек 2011 11:47

Аз съм "за" увеличаване на минималната на 90км/ч

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 17 дек 2011 11:55

Аз съм за 140км/ч....както и за премахване на безразборно наслаганите знаци по нашите пътища които са нищо друго освен хранилки за някой. death

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 17 дек 2011 12:00

И аз съм за но ми се струва че изобщо няма да ни питат нас Само не схванах къде точно имаме магистрали :roll:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 17 дек 2011 12:03

У тоя форум има много странни хора...
Как може да се противиш на това, че ти дават по-голяма свобода,
в случая увеличават диапазона, в който можеш да си избереш подходяща скорост.
Има нещо сбъркано, ама не знам в чия глава- моята или...

Май опира до манталитет- "против съм, щото колата ми не вдига 140 или не карам с повече от 100, за какво ми е..." и дай да не се приеме. И с огромно задовоство ще гледаш как тия я дето карат ес класи и седмици се чудят коя предавка да ръгнат- преебани гъзари... Пиша с огромно отвращение м/у другото...

Добре, че света не се движи от такива жалки душици, че ограничението на скоростта още щеше да стои на 30-на км, колкото е било през 20-те години на миналия век

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Съб 17 дек 2011 12:10

Колеги не виждам какво против имате увеличението на скоростта - никой не ви задължава да карате със 140 км/ч. Много от вас и без тази промяна (включително и аз) карате с над 130 по магистрала, така че не виждам какъв е проблема с 10 км увеличение. Катастрофи са ставали и ще стават и без тия промени, както се казва човек и със 80 км може да се пребие.

А какво общо има настилката на пътя с ограничението на скоростта? Когато участъка е кофти (както магистралата към Шумен от Варна) карайте по - бавно бе, това че ограничението е 130/140 км не значи, че през цялото време трябва да се движим с тая скорост.

С тоя пост не целя с никого да се заяждам, просто реалността тук си е такава, че нямаме хубави пътища навсякъде и трябва да си съобразяваме самите ние скоростта с тях :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 17 дек 2011 15:17

pe6kata написа:Май опира до манталитет- "против съм, щото колата ми не вдига 140 или не карам с повече от 100, за какво ми е..." и дай да не се приеме. И с огромно задовоство ще гледаш как тия я дето карат ес класи и седмици се чудят коя предавка да ръгнат- преебани гъзари... Пиша с огромно отвращение м/у другото...

Преебали са се сами, като са спестили от автоматик. Кой им е крив mhihi

Лично аз съм против. Калпави и тесни магистрали. Държавата с най-калпавите пътища сме и с едни от най-високите позволени скорости :screwy То сега масово се кара по аварийната лента, защото все някой бърза. Не искам да си представям при позволени 140 какво ще е, със средна лента от 100 км/ч :не:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 17 дек 2011 15:23

Моето мнение е, че нашите магистрали неса за висока скорост и при 1 дажд има много нахварляни коли не всеки има квалификациата да подаржа тая скорост и да може дасе разчита на неговите умениа защото ние не шофираме сами а за по новите коли имат и други скорости,мисалтами е че патищата неса безопасни за такива скорости :talk: на тоя етап.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 17 дек 2011 15:48

хубаво е да се прави разлика м/у разрешена и задължителна

по магистралите ни има и лоши участъци, никой не те задължава да караш със 140. Сам преценяш.
Ако вземем Тракия например- има едни 20-30км дето е лош, около Пазарджик, аз лично не карам с повече от 100-на км, особено ако съм и с някоя кола на спортно окачване... Останалата част е идеална, не виждам кво толкова ревете-
бах ти негативизма- такива мрънкалници има, че.. Ок има и лоши, но нормално ли е заради един лош участък от 30км да се прецака скоростта на останалите 300км. На лошия като толкова искате- да се сложи ограничение и готово, що трябва покрай сухото да гори и мокрото. (Тъй както си пишем все едно ние го определяме, но както и да е)

Какъв е проблема там дето позволява, имайки в предвид състояние на пътя, трафик и т.н. да се кара със 140.
И не 140, и с 200+ не е проблем и немалко хора карат и с тия скорости, не казвам че е редно, но факт е че пътя като настилка не е никакъв проблем дори и за тия скорости, камо ли за 140.

Магистралите ни не са и много натоварени, рядко се случва да има наистина интензивен трафик.
Предполага се че всеки има глава на раменете и я използва по предназначение- щом като не можеш да си прецениш разумната скорост в предвид пътните условия, нямаш никакво място зад волана, щото си опасен. Беля ще направиш и при 130 и при 50 в града и т.н.

Ако не пътувах често по магистралите ни, на база прочетеното щях да си мисля че са еба ти селските пътища- разбити, тесни и с дупки.

Без да ангажирам никой с мнението си, но за мен скорост от около 160км/ч като ограничение е разумна за магистрала. И без това по мои наблюдения поне 1/3 от колите по магистралата се движат там някъде.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 17 дек 2011 15:49

С тея ограничения ако го вдигнат,с една дума ние простосмъртните дето нормално се движат със 100,направо ще бъде забранено да се качват... :talk:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”