шум ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

шум ?

Мнениеот lucky7o » Пон 19 дек 2011 9:19

Пак се включвам с въпрос :)

Значи като цяло очаквам да се счупи нещо, но не знам какво :)
Принципно имам няколко предложения,но...
Първо да обясня проблема. Докато карах и изведнъж колата "спря" да върви, принципно си и давам газ, така съм си свикнал да я карам. В един момент на първа след 2000 оборота се появи един шум, общо взето се усеша и някаква вибрация, но не мога да разбера от къде. Получава се едно заглъхване и колата не набира както обикновенно, отделно, че ако дам газ да набере шума за засилва и колата набира, но значително по-бавно от преди. Така нареченото притрисане се получава най-вече на 1-ва и втора, се ми се струва, че е съединителя. Сега въпроса е, че мисля, ако е от него би трябвало само при потегляне да го има, или поне докато съм го натиснал. Тръгвам първа, пуснал съм съединителя и ако дам по-рязко газ се получава някак все едно приплъзва нещо, чува се шумът и притрисането. Другото мислех да не е хидравликата нещо, че когато завивам на дясно най-вече се чива пак този шум, все едно ми стърже гумата в калника, или нещо подобно :D Няма как да обясня, тъй като и аз нз точно какъв е проблема, но усещам че има такъв.

Някакви идеи какво може да е?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: шум ?

Мнениеот fill » Пон 19 дек 2011 9:31

lucky7o написа:Пак се включвам с въпрос :)

Първо да обясня проблема. Докато карах и изведнъж колата "спря" да върви, принципно си и давам газ, така съм си свикнал да я карам. В един момент на първа след 2000 оборота се появи един шум, общо взето се усеша и някаква вибрация, но не мога да разбера от къде. Получава се едно заглъхване и колата не набира както обикновенно, отделно, че ако дам газ да набере шума за засилва и колата набира, но значително по-бавно от преди. Така нареченото притрисане се получава най-вече на 1-ва и втора, се ми се струва, че е съединителя. Сега въпроса е, че мисля, ако е от него би трябвало само при потегляне да го има, или поне докато съм го натиснал. Тръгвам първа, пуснал съм съединителя и ако дам по-рязко газ се получава някак все едно приплъзва нещо, чува се шумът и притрисането. Другото мислех да не е хидравликата нещо, че когато завивам на дясно най-вече се чива пак този шум, все едно ми стърже гумата в калника, или нещо подобно :D Няма как да обясня, тъй като и аз нз точно какъв е проблема, но усещам че има такъв.

Включвам се и аз със въпрос. :Mr Green Fun
Каква е колата ?
п.с. оправи си заглавието

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 19 дек 2011 9:33

fill написа:
lucky7o написа:Пак се включвам с въпрос :)

Включвам се и аз със въпрос. :Mr Green Fun
Каква е колата ?
п.с. оправи си заглавието

колата от аватара 1991 VW Golf PB, за заглавието като разбера какъв е проблема ще го променя :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 19 дек 2011 10:38

намирисва ми от тук на феродо.Демек съединител

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 19 дек 2011 13:09

vit_autosofia написа:намирисва ми от тук на феродо.Демек съединител

Принципно как се разбира, дали е заминал съединителя? Не смятям да чакам да спре да включва и скорустите :)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пон 19 дек 2011 13:22

Съединителя ако почна да си заминава, лесно се разбира. При подаване на повече газ оборотите се вдигат, а колата не ускорява. При тебе ако се чува и звук може да си стигнал до нитовете на феродото.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 19 дек 2011 22:57

dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”