Здравейте,
....полото ми е 1.9D двигател AEF
сипвам му 8 литра...минавам 80-90(максимум) километра градско. Разход....от 9 до 10 литра на 100 километра...кажете как мога да го смъкна тоя пуст разход...помпи..филтри....(нафтовия филтър, въздушния и на купето не са сменяни отдавна..дали може да е от това?)
Карам я спокойно с 60 километра не я юркам, че тогава сигурно ще я виждам в реално време как пада стрелката...

Чудовищен разход на гориво AEF
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Re: Чудовищен разход на гориво AEF
nero написа:смени филтрите задължително и пробвай някоя друга бензиностанция
На нафтовия филтър..ми казаха, че е по добре да купя само "голямото" а горе където има едно жълтичко (то е и по скъпо) от него няма смисъл...така ли да направя?
Оградил съм с червено "излишната част" която ми казаха, че е по добре без нея.
Хм, смени си първо филтрите. Ако ти е затлачен въздушният филтър е нормално да смуче повече нафта. Термостата наред ли ти е. Ако е заминал и не може да вдигнеш работна темперетура също ще ти качва разхода. После следва: на какво разстояние я караш. Сутрин, когато е студена колата харчи злобно много - примерно първите 2-3 километра си смучи двойно повече нафта. Ако я караш по толкова един, два пъти на ден и ето къде отива нафтичката. Ако след отстраняване на тези "дребни" дреболийки продължава да харчи повече от 7/7,5 л. (на мен в София в задръстванията ми харчи толкова, а се и топля, като чакам някъде), погледни да не сълзи от някъде гориво (честно казано невярвам да е това, но си огледай маркучите - всички, помпата....все някъде ще е мазно).
Успех! Ако имаш питания още - питай.
Весела Коледа на всички колеги!
Успех! Ако имаш питания още - питай.
Весела Коледа на всички колеги!

-
- Автомобил:
- Двигател:
това е клапан(термостат за нафтата).взими си само филтъра ,а на клапана смени само двете 0-пръстенчета,но смени задължително въздушния филтър-от него се повишава достаа разхода
Ако въпросната "излишна" част беше излишна...нямаше да е там нали? 

- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
own написа:Ако въпросната "излишна" част беше излишна...нямаше да е там нали?
А защо тогава трябва да се затапва EGR клапан? (или там както му се викаше...) моя е затапен де...
Това със стрелката съм му срязал маркучето (това с кръгчето) и са затапени от двете страни маркучетата.
- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
В момента незнайно поради какви причини филтъра на МАН с клапанчето е по евтин от тоя без - 32 лева със 35 без и това са продажни цени без отстъпки.В твоя случай ако ти е наред клапанчето по добре такъв ,все пак сме зима и топли нафтата във филтъра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
След като смениш горивния и въздушния филтър на двигателя би трябвало малко да падне разхода, но както казаха колегите на къси разтояния гори много. И при мен е така.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Много ми е чудно как като са ти запушени филтрите ще гори повече
.

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И аз не мога да го обясня, но вличе страшно много. При мен - филтъра пресен, на 500км, ФИАМ. В ебати чудото се видях и не мога да разбера какво става. Накрая Никси или Мишо вика - смени го, нищо че е нов. Сменям аз и разхода литър-два надолу...
Преди 2-3 месеца приятелче със Сеат Ибиза 131 коня. Същата работа. Казвам му филтъра и той вика - не може да е от него, преди седмица го изтупах (филтъра спортен). Ама се сетил после, че от тогава му е и разхода. След 1-2 дни звъни и каза, че всичко се е оправило като е изпрал филтъра. Явно при тупането още повече го е затлачил...
Преди 2-3 месеца приятелче със Сеат Ибиза 131 коня. Същата работа. Казвам му филтъра и той вика - не може да е от него, преди седмица го изтупах (филтъра спортен). Ама се сетил после, че от тогава му е и разхода. След 1-2 дни звъни и каза, че всичко се е оправило като е изпрал филтъра. Явно при тупането още повече го е затлачил...
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
От въздушен филтър да вдигне разхода съм съгласен ама от горивния лекинко ме съмнява да стане нещо такова
Да не говорим че това е чист дизел и не го бърка много дали въздушния е на 5 или на 15 000 км ! А и както са казали преди това ако правиш това засичане при режим 5км до работа и 5 обратно или други подобни кратки курсове спокойно може да го докараш до такива стойности без колата да има никакъв проблем !

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Добре да приемем,че от затлачени филтри пуска повече нафта,тогава би трябвало колата да пуши доста.
Колата пуши ли повече от нормално колега?
Колата пуши ли повече от нормално колега?
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм за термостат-или липсата на такъв! Не може да достигне бързо работна температура и гори доста! Моята след смяна на термостата гори към 8 литра на 100 км. И не забрявай ,че това поло е ламя и гори като бензинов автомобил! По книжка 7.5 литра на 100 км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, специално аз за горивния немога да кажа, но за въздушния мога. При тези полота въздушния филтър е ниско долу, а тръбата която смуче въздух е в подкалника от където дърпа мизерия и влиза вода. Моя беше на около 6-7000 км. каране в дъждовно време и по кални улици, и след 2-3 разходки В.Т.-Плевен ми гореше почти 10 на 100км.(нафтата тогава не беше проблем и затова необръщах внимание), но като реших да го видя как е ........ се стреснах. Почти половината беше разпаднат от влагата и изчезнал в безкрая. След като го смених разхода извън града падна доста но в града си е така висок.
Върни се в “Дизелови агрегати”