Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б3 2Е 115коня 1993 г. от време на време прави бели
И така след 600км отново го направи придърпването
. Вече ми писна да експериментирам, само остана двигателя да отварям - и това ще стане като сменя гумичките и гарнитурата и поне ще се види състоянието на двигателя .Може да е някой клапан ? Въпрос на време е .Възстанових всичко както си е .

-
- Автомобил:
- Двигател:
не че ще излюпя нещо но за всеки случай дай инфо за стандартните неща.Как ти е маслото,почернява ли,доливаш ли,колата загрява ли,забелязал ли си освен при влага дали при топъл мотор само го прави или и при студен?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Около 2 л. масло на 8-10х. км доливам смесено каране . Проблема го прави и на студен и на топъл , в предните постове съм писал . маслото си потъмнява както си е нормално но да почернява - това не е дизел колега ,какво имаш предвид .?
-
- Автомобил:
- Двигател:
четох ти всички постове и като впечатление ми се наби,че при влажно време го прави,за топло и студено...Както и да е,това отпада.понеже явно си сменил всичко възможно а и нови идеи няма я си развий всички свещи следващия път като го направи и кажи как са.Имам една идея,но да не я казвам по-добре.2литра масло ми се виждат много,по свещите ще го хванеш в кой цилиндър е/ако го гори/ и ако е в само един ще ти кажа идеята си.Най лесно е да набедим първо свещите/по една или друга причина/,клапан се хваща като се мери компресия.Това говорим ако предположим,че проблема е в самия двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е...ш ли му мамата колега ,дали е просто случайност че го е направило във влажно време или има някаква връзка вече не знам
.Компресия не съм мерил ,жената като чуе че ще давам пари подир кубрика и и се разваля настро ението за деня
.Има и друго нещо -като почна да прави магариите вчера веднага отбих вдясно и на място като я изфорсирах до 2500-3000 оборота и след като отпуснах газта оборотите паднаха рязко надолу под 800 лампичките присветнаха ще кажеш че иска да угасне и пак се възстановиха оборотите на 850-900. Мисля че съм го писал в предните си постове.

-
- Автомобил:
- Двигател:
е то това си е недостиг на гориво да речем,ама за да речем трябва да проверим и свещите.Ако са ментаци примерно и да прекъсват,или да не им отговаря нещо си...ако се зацапват и да се губи искра та да прекъсва мотора...Най-лесното е да ги провериш и 4-те.Защото аз имам и по-сериозен страх,но искам първо да се убедиш,че маслото не заминава през някой цилиндър.А за свещите навремето оставих на един майстор колата за това-онова и м викам и тъй и тъй ще ходиш до магазина,я ги смени и тях.Взимам колата взех и кутийките да с сложа свещите,за които платих по 12лв.След 2 дена валеше из ведро и колата почна да прекъсва.Разприказвахме се с един колега и от лаф на лаф каза,че си купил некви нови свещи,препорчани от еди кой си по 5лв.Викам я да видя мойтте кви са,че не знам и марката им даже.Неговите бяха за голф карбуратор,моите за моно.Като извадихме кутийките-що да видя.Мойте за карбуратор,от 5лв/бр.,същия номер без R отзад.Та така,разправии,ма то грешка у магазина,ми то що не ги караш щом вървят...Наложи се да повишавам тон,все пак съм дал 50 лв. за свещи от 20 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да си продължим дискусията .Сложих чисто нов централен кабел (от бобината до дистр. капачка , чисто нови свещи Шампион -отговарящи за моя модел автомобил и двигател по каталог) и както сутринта в това валежно време придърпваше преди смяната така и след смяната .
Само дето ги купих .
И така проблема отново остана неразгадан . Работата почва да намирисва към утечка -но къде да я търся .Всичко е сменено по горивна с-ма (горив. помпа ,горивен филтър , горивна рейка ,).По възд.с-ма шлаухите са проверени , където съм имал съмнения съм ги сменил ( да ги е..а три маркучета са).Дебитомер втора ръка работещ - на диагностиката не показва грешка,ТПС втора ръка и той не показва грешка , датчик за темп. на охл. течност и той е в нормите (три различни съм слагал и за дизел също , в момента съм със датчика със жълтия пръстен ).Бобина Беру чисто нова,дистриб. капачка и палец чисто нови,Делкото е проверено за луфтове ,датчика на Хол е проверен,клапан за празен ход сменен .Като отнема крака от газта (скорост около 50км т.е градско каране )и оборотите паднат около 1300 може и по малко , и почва едно придърпване ту леко ту силно - ще си кажеш че свършва или недостига гориво ,.Като натисна газта нормално за да продължа движението си получава се едно замисляне преди да отреагира . Направи го както преди така и днес и при скорост от 90 км . и постоянно се усеща едно много леко едва доловимо придърпване при същата скорост при натиснат педал на газта . Утечка ли е недостиг на гориво ли е не знам явно че в скоро време ще отиде на моргата .[color=#400000][color=#400000][/color][/color]

Последна промяна от angel1223 на Сря 21 дек 2011 17:25, променено общо 3 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ь сега да си продължим дискусията/с отечката/.Тези свещи дето си качил новите ли са или старите?
1.това масло ли е по тях
2.Тая най-дясната от 4 цилиндър ли е?
3.След като отговориш ще ти сложа диагноза.....
1.това масло ли е по тях
2.Тая най-дясната от 4 цилиндър ли е?
3.След като отговориш ще ти сложа диагноза.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това са старите свещи , от ляво на дясно последната е от 4 цилиндър омаслената.Да това е масло по тях.Цифрите с които съм ги белязал са от цилиндъра от който са свалени.Нагара по тях е много светло кафяв почти бял .
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако и новата свещ е така омаслена,отивай да мериш компресия.От там нататък всичко ще се изясни.Пък и е безплатно.Или ако имаш чалъм,като почнат пак да играят оборотите излез и извади кабела на 4 цилиндър,да видиш има ли промяна...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбрах, кое е безплатно? Мерене на компресия?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес изкарах да видя новите свещи след близо 200км пробег (130 извънградско ,останалите градско ). Цветът им беше бял . Имаше масло по резбата и на 4 свещи .Не знам дали е нормално по резбата да има масло .
-
- Автомобил:
- Двигател:
масло-не е нормално,стига да не ги цапа от вън някой теч.Трябва като придърпа да видиш как е-напомням ти-първо махаш кабела на 4 цилиндър да видиш дали ще промени обороти,после е хубаво да ги развиеш веднага за да провериш дали няма зацапан полюс.До тогава мери компресия да се види дали са гумички или клапан,или нещо по-сериозно...Този който ще ти сменягумичките да ти мери компресията-ще е безплатно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес пак придърпваше постоянно през интервал 1- 2 км. при пробег от 60км . Прибрах се в къщи ,двигателя работи неравномерно( неравномерната му работа е - в даден момент се вижда едно притрисане ,как да го обясня по ясно ) ,откачих един по един ВВ кабели веднага заработва на 3 цилиндъра като същевременно продължава притрисането на двигателя .Взех да откачам едно след друго дебитомера - промяна няма ,след форсаж гасне с откачен дебитомер но също и пали без него. При разкачане на ТПС -оборотите почват да се менят .При разкачане на клапана за празен ход гасне . В един момент почна ненормална работа -помислих хайде каквото ще става да става - в смисъл да блокирва ли да се чупи ли вече ми беше все едно какво става и в един момент притрисането изчезна ,двигателя заработи тихо, спокойно, все едно че не е имало такива аномалии. Свещите ги погледнах не са черни - по време на аномалиите забравих да ги погледна .
Последна промяна от angel1223 на Сря 21 дек 2011 17:28, променено общо 1 път.