Имах преди време подобен проблем със пасат мотор 2Е система DIGIFANT, моторът работеше странно, завишено СО и НС, от СО потенциометъра намиращ се на филтърната кутия..- не се регулира нищо, иначе пали но клатеше обороти и работи някак на пресекулки????? ЕЦУто не пише никакви грешки!? Разкачам дебитомера , пак пали и не пише грешки, разкачам температурен датчик, пак няма грешка и си работи по същият начин????? Измукнах тъпанара(ЕЦУто) и започнах мерене директно на него на 38ми крак трябва да получава захранване + след контакт и по време на работа, от енджин релето, там на 38ми крак се мъдреха някакви си 11.5 волта при положение че двигателя работеше и напрежението в момента беше 13.9 волта????

Зададох на този крак за пробата нормално напрежение с мост директно от акумулатора и всичко си дойде по местата, регулиране на СОто и всичко ОК.
Викам си чакай сега, да разкача моста и да видя това реле защо не включва или не подава цялото напрежение, то е вътре над краката на водача ляво горе на траблото с тредпазителите...отварям и ще да видя...релето липсва, мястото му празно,по точно преместено от някой "умник" на мястото на релето за климатика(а колата няма климатик)!
Значи таблото - насреща от лявао надясно и отгоре надолу реле 1 горе ляво първото е за климатика(там беше поставено реле).... до него 2 е за чистачки-пръскалки отпред(имаше нреле) ..-а на 3 е engine menagment(Там беше празно) ????? така махнах от място 1 и преместих на 3 и нещата заспаха "като пъдарин в колиба"!!!
Така и не ми стана ясно обаче, как и колко време е работила тази кола по този начин и откъде се появяваяше на 38 крак това мижаво напрежение с около волт и половина по ниско от нормалното в системата, като реле липсва и би трябвало да няма никакво напрежение.....???? но така и не ми остана време да изследвам по обстойно проблема...!
Това като споделяне на опит, не знам при тебе дали е това проблема(най вероятно не е) но все пак може да ти е от полза! ПС.... Правете си изводи.