Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 22 дек 2011 9:47

Рзхода на гориво няма общо с тези 140км/ч,никак дори!
Облужва тия дето карат бързо,щото камерите на магистралите ще се пренастроят на 160,а не както са сега на 150 :lol: .
Не са на 140 сега при ограничение 130,защото и без това не смогват да обработват данните от бъгавата си система.
Облужва някой важен,човек дето не могат да го отърват.Както се прокараха закони и за министри mhihi
И те така до края на света

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 22 дек 2011 9:55

Обслужва мен! На130 току що съм вкарал 3-та, кога ще си изредя останалите предавки?!
Съжалявам, но съм потресен от абсурдността и лицемерието на прочетеното. Повече няма да спамя :oops:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 дек 2011 9:57

Приятелю по-голяма глупост не бях чел :D Не искам сега насила да ти набивам вяра в конспиративни теории,но се замисли какво казваш:
1.Тия дето карат бързо,карат наистина бързо с към 200 и повече.Второ сметни примерно средно луксозен gl500 5.5 колко бензин харчи при 200км/ч и дали биха били проблем 50лв на собственика като го спрат.
2.от камерите имат да ги отървават?да бе казва се на уста тия и тия номера като ги видите не пишете нищо.какво имат да им отърват?
3.и да снимат на 160,а не 150 тоя като мине с 200 пак са го снимали.
4.тука може би няма да изгори някой като мен със стар голф с едно и нещо двигател,който си пробва настройката на газовата,макар че от както съм я взел колата не съм я пробвал с повече от 150 по километраж,което реално е дори под 140реални км/ч,и то не пробвал ами просто съм бързал и затова съм карал така по магистралата.
5.разхода на гориво няма общо със 140км/ч?карай един път със 130 и още един път със 140 примерно софия -пловдив...да не дойде почти литър разлика?колко коли минават на ден?по 2лв колко стана..само за ден..и то в джобовете на дребен кръг хора :)
това ,което muns61 казва е така напълно,въпроса е че тука дискутираме безопасността на нещата,а не финансовото измерение на горивото.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 22 дек 2011 10:04

А защо си мислиш,че някой на който му пука за разхода на колата му ще кара със 140?
Обикновенно този тип задволанни устройства крепкат с 90 на 2300оборота и изключват от скорост при всяка възможност.
Определено идеята на това предложение не е обвързана с разхода.За разхода на гориво-респективно за излизащото от джоба,знаеш че има монополист,който може спокойно да си шикалкави с цените както досега.
Ти сметни сам повишение на горивото от 2стотинки на литър отнесено към дневното потребление,като също съобразиш каква малка част от колите се качват на магистрала,съответно разхода им там спрямо градския-абе абсурдно ви е твърдението,че видите ли заради по-голяма печалба на еди кой си от гориво :screwy

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 22 дек 2011 10:19

Аз казвам каква е идеята,защото съм сигурен че това е идеята.Въпроса е че на никой няма да му се наклони инструмента от тия 140.Нито както Бойко казва ще пестим време до морето.За какво ние да пестим 15 минути до морето..нали отиваме на почивка не на работа.Някой адвокат примерно може да има полза,ако закъснява за дело примерно от пловдив за софия или нещо подобно,но човек ако закъснява по работа така или иначе ще кара по-експедитивно.
Сигурното е едно-не ги мислят тия промени за наше улеснение,а имат скрит замисъл.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 22 дек 2011 10:27

Магистралата е бързина, комфорт, сигурност. На много места по сврта се плаща за което под формата на такси даже, а тук е без пари и се реве заради повишения разход при каране със 130,вместо с 90 :shock
На вас за какъв чеп ви е тогава магистрала?! Има обикновени пътища, има и БДЖ, оставете другите нормално да се движат по мягистралите

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 22 дек 2011 10:36

Напълно безмислено, нито имаме магистрали нито тия 10 км отгоре ще променят нещо в положителна посока. 130 е напълно достатъчно.

Разликата за 200км разстояние при 130 и 140 е малко под 7 минути, кви глупости ми дрънкат. И без това има прекалено много идиоти с малки пишки по пътищата.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 22 дек 2011 10:40

pe6kata написа:Обслужва мен! На130 току що съм вкарал 3-та, кога ще си изредя останалите предавки?!

И ти като Борисов, ама той за 6-та говореше, тук за 3-та ства дума :063:
Ако искат и до 180 да го направят ограничението - така и така не признаваме Европейските мозъци снесли проекти и проучвания за намаляване на разход, вредни емисии, катастрофи и реализирани в техните закони, НО да бъдат поне идеални пътищата ни като изпълнение във всеки един аспект, поне на нивото на цивилизованите държави. На аутобана защо няма ограничение - щото Ханс така го е проектирал още от самото начало и поддръжката му на година беше от сорта на няколко десетки милиона ойро...а ние си цоцаме Европата за кинти да сме си постегнали 30 годишната инфраструктура и бием тъпана и режем лентички, че сме пуснали магистрала :applause: . Ако и при нас стане така, всички ще са доволни и няма да има никакъв проблем - хем бавните ще си кретат със 100, хем бързащите ще бързат легално и спокойно! :да:

agent_kowalski написа:Сигурното е едно-не ги мислят тия промени за наше улеснение,а имат скрит замисъл.

Абсолютно вярно за съжаление... :да:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 22 дек 2011 10:42

Голям проблем станаха тия 10 км/ч... death

Потребителски аватар
Vidol Nikolov

Мнениеот Vidol Nikolov » Чет 22 дек 2011 10:43

Най-добре едни 10 лентови магистрали да опасват страната и кой колкото му държи сърце да дава газ и да се приклююючи темата,а дотогава.... mhihi

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 22 дек 2011 10:54

говореше за това че доста новите коли, (НО освен нови и от ново поколение) се правят с много предавки- 6-7 и 130км/ч им е проблем да карат на последната предавка, където колата е най-икономична, изхвърля най-малко вредни емисии. Налага се да карат на 4-5та. Не слушаш внимателно, а и развиваш тъпи политически разсъждения- като не се правиха пътища рева, сега като се правят пак ревеш, нямате угодия, много неблагодарно...

Че хванете един 10 годишен гоуф тди, тая кола за да върви нормално на 6-та трябва да има поне 110-120км/ч

Автомобилите се развиват постоянно- стават по-бързи, по-екологични, по-безопасни, по-бързо спират. Нормално е да има нови правила. Пак ви казвам представете си сегашните автомобили ако трябваше да спазват ограничението от 30км/ч през 20-те години на 20 век. Днес е вече 2012 и не е нормално за база да се изхожда от лада, вартбург или голф2

Нали 130-или 160 няма да има голяма разлика откъм безопасност, скоростта не е задължителна, а разрешена. Трябва да има и задължителна минимална от 100км/ч за леките коли. И колкото повече магистрали се направят, толкова по-малко загинали ще има. Не скоростта убива, погледнете тия участъци, при които стават най-много ПТП- е, не са магистрали.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 22 дек 2011 11:13

pe6kata написа:Автомобилите се развиват постоянно- стават по-бързи, по-екологични, по-безопасни, по-бързо спират. Нормално е да има нови правила. Пак ви казвам представете си сегашните автомобили ако трябваше да спазват ограничението от 30км/ч през 20-те години на 20 век. Днес е вече 2012 и не е нормално за база да се изхожда от лада, вартбург или голф2

Абсолютно е така и няма спор, но колко от пътищата ни са направени по съвремен модел и метод и колко са просто освежени с нова настилка до другата зима като зейнат язви? Когато първите станат повече от вторите тогава никой няма да негодува и при 150 примерно :да:
Става дума, че преди да се опитват да вдигат скоростта трябва да са ни направени пътищата по съвременен модел, съобразен наистина със сегашните коли, а каквото и да си говорим са остарели нашите. Както спомена наистина в другите държави си има такса - супер политика, но там няма да видиш дупки или да пропадне автобус както се случи преди време на новопостроената магистрала, или поради неравности да излети някой от пътя, нали :?:

Последна промяна от nokiangage на Чет 22 дек 2011 11:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ak_47
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak_47 » Чет 22 дек 2011 11:14

pe6kata написа:
Нали 130-или 160 няма да има голяма разлика откъм безопасност, скоростта не е задължителна, а разрешена. Трябва да има и задължителна минимална от 100км/ч за леките коли. И колкото повече магистрали се направят, толкова по-малко загинали ще има. Не скоростта убива, погледнете тия участъци, при които стават най-много ПТП- е, не са магистрали.

Специално за това твърдение не съм съгласен. Зависимостта между скоростта и кинетичната енергия не е линейна, както вече показах в темата за магистралите. Тези 30 км/ч разлика са солидна разлика в безопасността. Така че дори и 10-те км/ч отгоре, не са толкова малка разлика. Ако е за извънградски път от 90 на 100, това е малка разлика. Но от 130, на 140 разликата е осезаема. Много бих искал някой "институт"( примерно БАН ), да направят сравнителни тестове и да го докажат на практика ...
Иначе, ако имахме 3-лентови магистрали, като в UK, примерно, аз съм ЗА дори за най-лявата лента да няма ограничение. Аз така или иначе работа там не бих имал :Mr Green Fun . Съответно автобуси и камиони да са длъжни да карат само в най-дясна лента, освен при изпреварване.
Но засега, мисля че по-скоро идеята за скоростните пътища е по-разумна( примерно има доста участъци с 2-лентови платна, където примерно може да се увеличи до 110 ). Но да се съблюдава стриктно там да не се качват каруци, трактор и тем подобни. Примери - Мъглиж - Казанлък ; Ягода - Стара Загора( с малки изключения ), входовете на Бургас откъм Созопол, Варна и Айтос; Долни Дъбник - Плевен ...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Чет 22 дек 2011 11:22

може би се изразих неправилно

абсолютно си прав че при удар даже и 10км/ч отгоре са много съществени. удар при 90 и при 140км/ч са много несъпоставими.

Под безопасност имах в предвид вероятността за ПТП, а не последиците от самото ПТП!

Като пиша по-либерални стойности, то съм за това само където където позволява!!! Има и много места и по магистралата дето не става- слагат ти ограничение, слагат си и необходимите знаци които да предупреждават.Но то и си ги има и в момента.

Разрешена скорост е едно, разумна е друго, не винаги съвпадат! Винаги съм бил за разумно каране!

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 22 дек 2011 11:58

Много налудничаво твърдение е че като се вдигне максимално разрешената скорост по магистралите, ще се стига по-бързо до морето.
Ще го чуе човек който не знае къде има пътища със статут на магистрали, и ще си каже "тия имат страхотна инфраструктура...". А тя е страшна, не страхотна :cry:
Тръгваш от София за Бургас, натискаш по магистралата, стигаш до Стара Загора и 90км/ч ако си късметлия да не те утрепе някой неправилно изпредварващ.... И това ако не си излетял от пътя преди Пазарджик.... Стигаш Карнобат ако си късметлия, епа такива изхвърлящи завои няма никъде по магистралите :shock
Тръгваш от София за Варна, натискаш се по магистралата, до Ябланица. Слизането от магистралата може да е доста интересно, за човек дето не е минавал оттам. И филма пак свършва бързо, после 90км/ч /тук там 50/. ... И така до Шумен.
Пълна малоумност, поредната стрелба на посоки с цел "подобряване" на нещата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”