Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Мнениеот vladaeca » Пет 23 дек 2011 0:05

Колеги, Вече започвам да се съмнявам в здравината на този модел пассат.
Като цяло колата е запазена, взех я от познат човек, под 200 000, салона е като плюшена кукла, педалите не са изтрити, всичко, което сменям(като части) е оригинално, но не спира да се поврежда.
Толкова неща оправих, а сега не пали на бензин, на газ едвам мърда, сервото вие, задните амортесьори изтекоха, хвърля масло през капака на клапаните, скоростите не включват добре и други неща.
С една дума: НЕБЛАГОДАРНА

На тези, които ще кажат 'стара е' искам да им отговоря, че съм имал и други стари коли, но като това не се е случвало.

Искам да Ви питам:
Доволни ли сте от вашите коли?
Имате ли струпване на много ремонти по тях?
Има ли смисъл да я правя?
Ако продължа да я оправям ще дойде ли ден, в който да се отблагодари и да се чупи на по-големи интервали от време, а не така всичко наведнъж?

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Мнениеот kr1s0 » Пет 23 дек 2011 0:29

желязна е! въпросът е там,че когато едно нещо се обади и ти тамън го оправиш..ще се обади друго.
общо взето проблемите,които имаш са от тъй наречените "детски болести" на този пасат. :oops:

например за капака на клапаните си намери такъв от Г60 ,който е алуминиев и няма да ти протича гарнитурата.
амортисьорите отзад ако сменяваш смени ги с пружини,защото аз смених само амортисьорите ,но меката пружина предава повече натоварване на амортисьора и стана туш всичко mhihi
за виенето можеш да минеш със смяна на масло и обтягане на ремъка на първо време,но гледай ако е обтегнат да не го пренатягаш само и само да "млъкне" хидравликата,защото ще започнеш да упражняваш голямо напрежение върху оста на водната помпа и е много възможен фала със същата :да:
ако пишеш ключовите думи в търсачката ще имаш доста резултати и материал да четеш :beer
Успех и не се ядосвай. :да:

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 23 дек 2011 0:31

така както те "слушам" за теб този Пасат вече не е нещо по-вече от таратайка и вечемай си я отписал като кола.
Ти си ми първия който е отчаян от Пасат.
Все пак е машина нормално е нещо да даде авария някаде.За колко хиледи са възникнали тези проблеми?

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Пет 23 дек 2011 0:53

vladaeca написа:взех я от познат човек, под 200 000,

та те в България коли над 200 000 не се внасят :D
B3 и В4 наистина са здрави коли , такива коли вече не се произвеждат никъде по света.

Потребителски аватар
vwturbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwturbo » Пет 23 дек 2011 0:57

Всичко се свежда до поддръжка, начин на експлоатация, и естествено малко късмет. Все пак е стара кола, и имайки предвид качеството на частите които се продават тук в БГ, и пътното състояние, ми се вижда нормално да се обажда по нещо.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Пет 23 дек 2011 6:23

не е била в читав стопанин затова е така като се постегне ще спре да те ядосва .Като правило ще те посъветвам :обади ли се нещо прави на време, щото пвредени и износени части и елементи повличат след себеси други и като се съберат повечко хем в магазина боли ,хем майстора го вкарва без смазка(не става дума за частите)

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 23 дек 2011 7:58

.....

Последна промяна от nepreklonniq на Пет 23 дек 2011 18:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 23 дек 2011 9:48

Hristo Dimov написа:...при студено време замръзване на вратите...

Да наблюдаваш как собственик на S500 припка по анцуг с чайника гореща вода за да полива вратите, щото щерка му закъснява за училище - безценно!
А на 30м след това да срещнеш и кака с къса поличка, високи ботуши и яка от норка как крещи по телефона си с инкрустации на някой да дойде да направи нещо, защото не може да си влезне в Infiniti-то -> блаженство! :Mr Green Fun
Всичко това миналата зима, в Пловдив, до ресторант Хитър Петър
Да не забравя да уточня, че аз и бях в древния Пассатор, на който, обаче, бях напръскал вратите и уплътненията със силиконов спрей
@vladaeca И при мен на 2 или 3 пъти се случи да изпадна в период на пълен и тотален разпад, но срещу 3-400лв, много нерви и малко труд нещата се оправят... до следващия път! :banghead:
Говоря за случаи, когато нещата се трошат сами, не когато аз съм ги причинил (че при мен второто често се случва! mhihi )

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 23 дек 2011 10:09

Hristo Dimov написа: Имах и имам проблеми със задния мост, предното окачване, висок разход и муден мотор,при студено време замръзване на вратите...Като изключим всичко това...то май не останаха положителни неща, освен возията на голямата и тежка кола...

заден мост тип каруца- какви проблеми може да имаш- два тампона с които се захваща към купето и толкова. Моста е една дебелостенна тръба :screwy От това по-просто и надеждно няма.

максимално просто предно окачване- няма част, която да върви в комплект с друга, всичко е отделно- шарнир и тампони от носача. Един железен носач.

Замръзване на вратите- що караш с вода във вратите, а не с антифриз :talk:

Даже и с положителните неща си се объркал- за размера си колата е много лека, то и като кг въобще е много лека. Един обикновен б3/б4 е около 1200кг, на кг на една голф3-ка с повече екстри. И взоията му е гола вода за такъв тип кола.

Това първа кола ли ти е и имаш ли наблюдения върху други марки и модели?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 23 дек 2011 10:16

Добре де, махай го и си вземи Мареа или Брава, пълно е с тях, на символични цени!

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Пет 23 дек 2011 10:32

....

Последна промяна от nepreklonniq на Пет 23 дек 2011 18:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пет 23 дек 2011 11:39

vladaeca написа:...
Искам да Ви питам:
Доволни ли сте от вашите коли?
Имате ли струпване на много ремонти по тях?
Има ли смисъл да я правя?
Ако продължа да я оправям ще дойде ли ден, в който да се отблагодари и да се чупи на по-големи интервали от време, а не така всичко наведнъж?

1. Да, доволен съм. Движи се без да ми бърка в джоба и без да създава проблеми често. Удоволствието от Б3 (с изключение на някои по-сериозни модификации) е от непретенциозността на колата и от това, че върши работа. Иначе нито е супер луксозна, нито супер удобна, нито носи някаква кой знае каква наслада. Просто плюсовете и са повече от минусите.

2. По-често правя "ремонти", защото искам да си подобря нещо, да си почовъркам. Останалите ремонти са рядкост - веднъж-два пъти годишно по някоя дреболия и за дребни суми.

3. Само ти можеш да прецениш дали има смисъл.

4. Може никога повече да не се счупи, може и днес да се предаде. Как да се отговори за кола, която ти познаваш?

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 23 дек 2011 12:03

Колеги, Вече започвам да се съмнявам в здравината на този модел пассат.
maikomila сигурно е фабричен дефект ,че само след 20 години има нужда от ремонт.

angel1223
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel1223 » Пет 23 дек 2011 12:03

radotom написа:
Hristo Dimov написа:...при студено време замръзване на вратите...

Да наблюдаваш как собственик на S500 припка по анцуг с чайника гореща вода за да полива вратите, щото щерка му закъснява за училище - безценно!
А на 30м след това да срещнеш и кака с къса поличка, високи ботуши и яка от норка как крещи по телефона си с инкрустации на някой да дойде да направи нещо, защото не може да си влезне в Infiniti-то -> блаженство! :Mr Green Fun
Всичко това миналата зима, в Пловдив, до ресторант Хитър Петър
Да не забравя да уточня, че аз и бях в древния Пассатор, на който, обаче, бях напръскал вратите и уплътненията със силиконов спрей
@vladaeca И при мен на 2 или 3 пъти се случи да изпадна в период на пълен и тотален разпад, но срещу 3-400лв, много нерви и малко труд нещата се оправят... до следващия път! :banghead:
Говоря за случаи, когато нещата се трошат сами, не когато аз съм ги причинил (че при мен второто често се случва! mhihi )
Радо уби ме накриво :D :D :mrgreen: със това за чайника .И моя днес със левите врати ме поядосаха ( нещо вакумите се бъзикат )че не щяха да се отключват че се принудих да влизам от дясната врата 100оки съм ,тамън жената се беше наместила :mrgreen:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пет 23 дек 2011 12:34

vladaeca В такъв случай колата на двора и повредените работи едно по едно се правят,правиш всичко по колата ,което се съмняваш и почваш да караш . Кола купена 2ра ръка не се надявай всичко да е здраво.. педалите може и да не са изтъркани но собственика да не обръщал внимание на други възли по колата...
Пасат Б3 и Голф 2 са мислени да издържат.

Върни се в “Passat”