АБС голф 3 1.9 тд ААЗ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mitaka8028
Автомобил:
Двигател:

АБС голф 3 1.9 тд ААЗ

Мнениеот mitaka8028 » Пет 23 дек 2011 9:09

Колеги падна снега и усетих че абс-а ми не работи ако може съвет от къде може да е проблема релета помпа датчици нещо често срещано ако сте се сблъсквали с подобен проблем.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: АБС голф 3 1.9 тд ААЗ

Мнениеот samo_pechka » Пет 23 дек 2011 11:20

mitaka8028 написа:Колеги падна снега и усетих че абс-а ми не работи ако може съвет от къде може да е проблема релета помпа датчици нещо често срещано ако сте се сблъсквали с подобен проблем.

Не знам дали ще ти свърши работа моя съвет...но да кажа..имаме в момента и втора кола ,която е с АБС..Ей така като теб..бре..не бачка АБС-а :banghead: ,слушах разни съвети ..мислих и ми дойде на ума да измия хубаво около датчиците с вода под налягане,бяха се напраскали с кал и мръсотия и ..отново съм с АБС :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 23 дек 2011 14:20

samo_pechka написа:Не знам дали ще ти свърши работа моя съвет...но да кажа..имаме в момента и втора кола ,която е с АБС..Ей така като теб..бре..не бачка АБС-а :banghead: ,слушах разни съвети ..мислих и ми дойде на ума да измия хубаво около датчиците с вода под налягане,бяха се напраскали с кал и мръсотия и ..отново съм с АБС :Mr Green Fun

колега може ли малко по подробно да обясниш каде се намират тези датчици,трябва ли да се свалят колелата за да се изплакнат.На бащами на Пасата отдавна си свтети ламтата на АБС'а.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 23 дек 2011 17:30

и моя AAZ му отказа ABS-а .Намерих буксите за диагностика на ABS-a и като я закачих ми изкара грешка,че няма информация от преден десен датчик...още не съм проверявал дали е прекъснат кабел или самия датчик е изпътувал към едно по -добро място mhihi
Прикачени файлове
03122010.jpg

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Пет 23 дек 2011 19:48

nebeto написа:
samo_pechka написа:Не знам дали ще ти свърши работа моя съвет...но да кажа..имаме в момента и втора кола ,която е с АБС..Ей така като теб..бре..не бачка АБС-а :banghead: ,слушах разни съвети ..мислих и ми дойде на ума да измия хубаво около датчиците с вода под налягане,бяха се напраскали с кал и мръсотия и ..отново съм с АБС :Mr Green Fun

колега може ли малко по подробно да обясниш каде се намират тези датчици,трябва ли да се свалят колелата за да се изплакнат.На бащами на Пасата отдавна си свтети ламтата на АБС'а.Благодаря предварително.

Еми аз само на предните колелета ги измих ,без да смъквам нещо-надупих се и с маркуча хуубаво около главините :Mr Green Fun Аз отзад съм на барабан-там няма как да влезне кал..За всеки случай вижте да я диагностирате някъде (може да се окаже ,че е на "кино" или пък кабела скъсан и т.н.) повтарям се като колегата ventotdi :) ..П.П.при мен лампата НЕ светеше ,че имам проблем с АБС-а,

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пет 23 дек 2011 20:23

и при мен не свети

bochogo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bochogo » Пет 23 дек 2011 22:44

При мен постоянно свети и да диагностка не можеше да се свърже с компютура на АБС.Не съм пробвал с измиване на датчиците :?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 дек 2011 11:35

Лампата често изгаря или нарочно се манипулира,да не свети за да се продаде по-лесно колата.Трябва да се види дали при даване на контакт светва първоначално,ако светва,значи лампата е здрава и работи,ако не - не работи.Тогава ако изгасне след като се запали колата,няма проблем с първоначалния тест (той обхваща помпа,клапани и проверка на съпротивлението на датчиците).При тръгване вече,ако светне пак,значи има проблем с някой датчик,който е замърсен и съответно не мери скоростта на колелото (не идват импулси от него),но по съпротивление си е здрав.Тогава ще се оправи с измиване,ако не е прекъснат кабела на датчика и от време на време да спира да дава връзка :)
Ако лампата не изгасва след като е дадено на контакт и колата е запалила,значи има проблем,който е константен - постоянно прекъснат кабел на датчик,прецакан клапан на хидроблока, липсва захранване на някой модул и т.н. тогава колкото и да я миете,няма да се оправи mhihi
За да свети лампата и да няма връзка с комп-а ,ако не говорим за Пасат В3 (там стария АБС не може да се чете през ВАГ-Ком,освен ако няма и EDS/EDL),тогава или комп-а е довиждане или няма захранване до него (скъсан кабел,реле,предпазител и т.н.).При старите диагностични букси (до 94-та) до колкото си спомням,има общо 3 буксички на колите с ABS - едната е захранване за кабела,другата е диагностиката на двигателя (по спомен бяла на цвят),третата е диагностиката на ABS-а (май кафява беше).На някои коли съм виждал,че двете диагностични са обединени в една обща (бяла) и през нея се чете всичко :)
:beer

Потребителски аватар
samo_pechka

Мнениеот samo_pechka » Съб 24 дек 2011 12:25

zfa159 написа:Лампата често изгаря или нарочно се манипулира,да не свети за да се продаде по-лесно колата.Трябва да се види дали при даване на контакт светва първоначално,ако светва,значи лампата е здрава и работи,ако не - не работи.Тогава ако изгасне след като се запали колата,няма проблем с първоначалния тест (той обхваща помпа,клапани и проверка на съпротивлението на датчиците).При тръгване вече,ако светне пак,значи има проблем с някой датчик,който е замърсен и съответно не мери скоростта на колелото (не идват импулси от него),но по съпротивление си е здрав.Тогава ще се оправи с измиване,ако не е прекъснат кабела на датчика и от време на време да спира да дава връзка :)
Ако лампата не изгасва след като е дадено на контакт и колата е запалила,значи има проблем,който е константен - постоянно прекъснат кабел на датчик,прецакан клапан на хидроблока, липсва захранване на някой модул и т.н. тогава колкото и да я миете,няма да се оправи mhihi
За да свети лампата и да няма връзка с комп-а ,ако не говорим за Пасат В3 (там стария АБС не може да се чете през ВАГ-Ком,освен ако няма и EDS/EDL),тогава или комп-а е довиждане или няма захранване до него (скъсан кабел,реле,предпазител и т.н.).При старите диагностични букси (до 94-та) до колкото си спомням,има общо 3 буксички на колите с ABS - едната е захранване за кабела,другата е диагностиката на двигателя (по спомен бяла на цвят),третата е диагностиката на ABS-а (май кафява беше).На някои коли съм виждал,че двете диагностични са обединени в една обща (бяла) и през нея се чете всичко :)
:beer

Ей това се казва компетентен отговор..браво на колегата :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 24 дек 2011 12:27

Аз колко съм го ял с тези АБС-и.... mhihi :screwy heavy metal zork

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”