Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот pe6kata » Съб 24 дек 2011 17:04

и къде си тръгнал да даваш газ тогава?!
ами ако онзи беше продължил да ти стои на бронята, докога щеше да ускоряваш, до макса на колата ли?

Разбирам да изпреварваш колона и отсреща да идва кола, да даваш цялата газ-айде..., ама в този случай, че имало някой зад теб не го приемам. Аз поне имам доблестта да си ги казвам нещата така както ги мисля и така както ги виждам, без да ги прикривам в някакви благородни каузи- " вдигнах 170 щото отзад ми спят децата и да ги предпазя от някакъв идиот дето кара зад мен" ми звучи лицемерно и неособено сериозно.

Да ги оставим тия случки, не виждам с какво точно са свързани по темата, отделно че тя е изчерпана, както и аз. Всеки си има мнение, и аргументи за което. Не съм тръгнл да налагам моето, макар че не съм съгласен с почти всичко писано по темата, но пък и много хора не са съгласни с моето. Нормално.

Към агента: това с пресвяткането- това, което си написал е много комплексарско и тесногръдо. Но ако хората бяха еднакви... щеше да е скучно :lol:

и другото с парите- ако всеки можеше ей така да извади пари за кола,(ей тия коли, дето ти пресвяткат обаче, коли за десетки и стотици хиляди левове) то никой нямаше да кара таралясници. Може и на лично, но ще съм ти много благодарен, ако ме светнеш как точно става тая работа- с намирането на кола и пари от някъде

от мен: весели празници :D

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 24 дек 2011 17:28

До колегата, когото са го натиснали на магистрала:
Приятелю, следващият път, когато някой те натисне отново, пробвай да докоснеш спирачката, колкото да светнат стоповете и ще се убедиш, че ще се отдалечиш от него, без да си предприел никакви действия :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 дек 2011 17:46

Идеята на боби85 и аз я бях споделил по-горе наистина работи.
За парите и колите,еми как се купуват скъпи коли?или на лизинг или с други незаконни дейности.на който му стиска да се занимава.аз си карам кола за 1000лв и си харча толкова колкото изкарвам офицялно,защото не изкарвам нищо неофициално.И не се оплаквам от това нещо.
А за пресвяткването кое е комплексарското?Според мен е комплексарско някакъв надут глупак с мощна И НОВА кола да се прави на интересен.Ако си мисли че моята кола за 1000лв върви колкото неговата за 150 хиляди да си помисли защо е дал 150000-1000лв на вятъра.И понеже съм засичал такива отворковци да пият кафе на бензиностанция малко по-нататък по пътя изобщо не са толкова отворени като не са в колата,а очи в очи с някой.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 24 дек 2011 17:51

Голям процент от "проблема" се дължи не на "баш" собствениците, а на комплексарите, които карат за тях :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 18:21

pe6kata написа:Не ме питай откъде предполагам :oops: , просто на мъжете ни е заложено да си мерим пишките постоянно- по всякакъв повод и начин. Друг е въпроса дали искаме да си го признаем :lol:

Честно да ти кажа и аз съм си задавал същия въпрос. Предполагам ни е заложено генетично, с друго не мога да си го обясня. И аз съм се чудил на себе си за къде бързам и защо постоянно се "състезавам" с останалите :wink:
Хай весели празници на всички :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 дек 2011 18:30

Весели на всички :beer

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 дек 2011 19:18

agent_kowalski написа:Идеята на боби85 и аз я бях споделил по-горе наистина работи.
За парите и колите,еми как се купуват скъпи коли?или на лизинг или с други незаконни дейности.на който му стиска да се занимава.аз си карам кола за 1000лв и си харча толкова колкото изкарвам офицялно,защото не изкарвам нищо неофициално.И не се оплаквам от това нещо.
А за пресвяткването кое е комплексарското?Според мен е комплексарско някакъв надут глупак с мощна И НОВА кола да се прави на интересен.Ако си мисли че моята кола за 1000лв върви колкото неговата за 150 хиляди да си помисли защо е дал 150000-1000лв на вятъра.И понеже съм засичал такива отворковци да пият кафе на бензиностанция малко по-нататък по пътя изобщо не са толкова отворени като не са в колата,а очи в очи с някой.

ей това ако не е лицемерие! Порицаваш високата скорост,не сме били сами на пътя ала-бала,а набиваш спирачки на човека опитващ се да те изпревари с по-хубавата и бърза кола :не: Това е явен опит за само/убийство! Въобще се чудя как може да давате такива съвети. И да,това което пишеш е комплексарско.Извинявай,но не бива да се засягаш от това :drunk
Тая тема толкова изпростя,че хич няма да ми липсва ако я заключват вече mhihi
Наздраве на всички колеги :beer

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Съб 24 дек 2011 19:43

Против увеличението на скоростта.
Весели празници на всички.

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Съб 24 дек 2011 19:46

tisho_psg,

а това да ми се лепне на бронята, когато изпреварвам с 130-150 км/ч, не е ли опит за само/убийство, както се изразяваш ти ? В такъв случай защо да не му помогна ?
Това беше в кръга на шегата :) . Няма смисъл от безсмислени спорове. Пожелавам весело изкарване на празниците на всички, много здраве и хубава 2012 година.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 24 дек 2011 19:50

Tihon написа:Против увеличението на скоростта.
Весели празници на всички.

:да:
Увеличаване на скоростта, води до увеличаване на ПТП-тата! И аз съм против! :|

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 дек 2011 20:15

Тишо май не ме разбра нещо.Това което казах и правя е следното.Когато се движа с нормална скорост изпреварвайки на магистрала и някой ми се лепне така че да не му виждам фаровете,което си е близко само леко подпирам спирачките с ЛЕВИЯ крак за да светят стоповете и кретена да пусне малко дистанция.С другия крак съм на газта,която в такъв случай винаги е до пода за да не бавя движението доколкото ми позволява колата.Когато кретена е прекалено нагъл и наблюдавам неприлични жестове в оглеалата изравнявам скоростта с този,който изпреварвам и карам така примрно 4-5 километра докато на мен ми писне или кретена излети през аварийната лента.Същото се отнася и за цариградско и околовръстното в софия.Поради ред съображения винаги карам в лява лента със скорост между 90 и 100,която е превишена в случея.И изобщо не ме интересува кой ми свети и кой какво иска.който иска да му правят път да стане шофьор на линейка.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 24 дек 2011 20:26

agent_kowalski написа:Когато кретена е прекалено нагъл и наблюдавам неприлични жестове в оглеалата изравнявам скоростта с този,който изпреварвам и карам така примрно 4-5 километра докато на мен ми писне или кретена излети през аварийната лента.Същото се отнася и за цариградско и околовръстното в софия.Поради ред съображения винаги карам в лява лента със скорост между 90 и 100,която е превишена в случея.И изобщо не ме интересува кой ми свети и кой какво иска.който иска да му правят път да стане шофьор на линейка.

Ти наистина си опасен на пътя за останалите участници в движението.Дано скоро те снимат някъде и ти вземат книжката! Това е мегакомплексарско :screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 20:37

Не зная кой е опасен, но все си мисля, че тоя дето не спазва дистанция е опасният. Поне така пише в ЗДвП. Аз предпочитам да ги лекувам с усиления габарит за мъгла mhihi Много яко свети с 21-те си вата mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 24 дек 2011 20:40

без да се приема лично ,но не става въпрос за околовръстното или софия-и аз съм от по-бързащите на извънградско ,но лимита за скорост в града си го спазвам стриктно а най обичам някой да ми чукне стоповете при положение че търпеливо изчаквам да се махне от най лява лента.същия номер може да се приложи към използващите този трик и си е за тяхна сметка-лично аз го правя редовно:изпреварвам си отдясно ,изпреварвам си с мигач и най културно се мушкам пред "шофъора за пример";по веселото е че следващите поддържат скорост на моята(която е малко по висока от предната кола)но случайно аз намалям в последния момент и задния скача на спирачките защото дистанцията бързо се скъсява................та кой е ПО-виновния в случая?
п.п винаги ми е било смешнично и чудно как се намират такива "смелчаци"когато някой рискува без никаква видимост само и само да мине по напред и после на правите и с видимост пътища заспива зад кормилото
весели празници на всички ,но скоростта не е опасна и до 180км/час реакциите са адекватни,друг е въпроса за безразсъдното шофиране и имитацията на пътища
за 20дена в бг имам около 3000км набързо и каращите с включен стоп за мъгла и халогени ги лекувах с подобно светене отзад на дълги-спокойно следвам човека докато се сети че нещо му свети в "повече" без причина -като естествено му показвам че имам халогени ,но без мъгла не ги използвам постоянно-все в кръг ли ще се прехвърля топката?може и така и така..................

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 дек 2011 20:52

Търпеливото изчакване не включва неспазване на дистанция ,използване на дълги светлини и неприлични жестове.В случея с граското не мисля че карайки над ограничението трябва дасе съобразявам дали някой не бърза повече от мен.Както аз не притеснявам по-бавно движещите се от мен така бих искал и мен да не ме притесняват.Който бърза да заобикаля без жестове и глупости
@Тишо за кое точно мислиш че трябва да ми се вземе книжката?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”