Вечна тема - разход

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Кой с каква кола е и какъв разход му дава...?

Мнениеот lion_heart002 » Нед 25 дек 2011 2:23

Изобщо не се препираме!Просто показвам очевидни неща,от дизела има НЯКАКЪВ ефект на определени купета и от определени мотори,но ако вземем малък модерен бензин нещата дори и тогава са на кантар-факт!Имаше даже едно сравнение дори и в тъпия TOP-GEAR между два уж икономични дизела и един по-малък като кубатура бензин и бензина се оказа по-икономичен! Перфектната кола още не е измислена!!! :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 25 дек 2011 8:41

lion_heart002 написа:Изобщо не се препираме!Просто показвам очевидни неща,от дизела има НЯКАКЪВ ефект на определени купета и от определени мотори,но ако вземем малък модерен бензин нещата дори и тогава са на кантар-факт!Имаше даже едно сравнение дори и в тъпия TOP-GEAR между два уж икономични дизела и един по-малък като кубатура бензин и бензина се оказа по-икономичен! Перфектната кола още не е измислена!!! :beer

Еееее аз в каква заблуда съм живял. facepalm Още сега пускам голфа да се продава, а във вторник връщам октавията на еуратек да си търсят друг бълък... така де ще ме цакат те с дизел facepalm

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 25 дек 2011 12:13

Прегледах обстойно темата - нещата се променят с цените на горивата
ценово нещата стоят така
дизелов при разход 8 градско х 2,50 лв. - 20 лв/100 км.
бензинов 10-11 х 2,30 лв. - 23...25,3 лв.
усреднявам стойностите - въпреки че описаните автомобили са коренно различни като мощност , амортизация и т.н
Разходът варира при един и същ автомобил - условията са много .... като почнете от техническо състояние на автомобила - двигател , горивна и охладителна системи , цолаж на гуми и правилно налягане на въздуха в тях .... натовареност на автомобил и състояние на трафика в градски и извънградски условия , качество на горивото /много важен фактор/
Лично при мен нещата са уредени откъм градски транспорт - предпочитам 40 минути с автобус и метро за 12 км. - отколкото 60 мин изнервящи задръствания за същото разстояние
Не че автобусите нямат закъснения в тези зимни условия
Всеки сам си преценява - според нуждите и условията
А спорът дали бензин или дизел е като спорът за яйцето и кокошката
последните технологии при бензиновите двигатели вече превъзхождат дизеловите - не може да се отрече
така че намирам споровете в темата за безсмислени - всеки си има предпочитания - бъдете толерантни към предпочитанията на другите !!!
Весели празници и спокойствие зад волана - Класик ФМ гарантирано сваля разхода на гориво :bowdown и щади нервната система на водача :да: !!!

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Нед 25 дек 2011 13:38

lion_heart002 написа:Една от причините да карам повече бензиновата кола е факта,че дизелите трябва да ги чакам по 15 минути докато се усети стабилно парното...Бензиновата на третата минута вече се живее вътре...

Друго си е да имаш нагреватели в таблото за духалките и на 30тата секунда като запалиш да ти духа топлинка :bowdown

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 25 дек 2011 13:59

Темата е за разход....
Бензин vs дизел е въпрос на вкус и е дъвкано милиони пъти.
Разход при мен в момента е 8.5-9л/100км градско(по БК 8л).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 25 дек 2011 17:51

lion_heart002 написа:Да,от дизела има ефект,ама да е предкамерен 1.6 или 1.5 дето наистина харчи МАЛКО

Мдааа точно тези предкамерни дизели харчат по-малко от 1,9TDI ама ако ги пуснеш по инерция mhihi Ако ги крепиш до 90км/ч може да горят горе долу по равно макар и тогава да не съм много сигурен,но когато отидем на магистралата със 130-140 за каквито скорости са направени TDI тогава нещата стават трагични за горките атмосферки,хем се пънат като глист на буца хем горят като бензин mhihi

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 25 дек 2011 18:54

lion_heart002 написа:Една от причините да карам повече бензиновата кола е факта,че дизелите трябва да ги чакам по 15 минути докато се усети стабилно парното...Бензиновата на третата минута вече се живее вътре...

mhihi Мухаха, вече на 3-тата минута почва да ми грее топло. Кви 15 мин, кви пет лева. Подгрева на седалката пък от 1-вата mhihi . Иначе, да дизела загрява по-бавно, но и изстива по-бавно... И къв ще е тоя 2,8 бензин, астматик, прави ли се още такъв?

bnick

Мнениеот bnick » Нед 25 дек 2011 18:56

lion_heart002 написа:Тия неща като турбо дупката ... да настъпя педала и да чакам 3 секунди докато почне да се случва нещо примерно...

Това за какви коли, Голф 2 ГТД? Нещо ти е стара информацията

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 25 дек 2011 19:03

Само ми обясни от какво ще изстива дизела по-бавно?Някакви магически свойства ли има мотора или какво??? И съм писал ПОНЕ 2.8... Всеки кара каквото има,който може да сравнява като мен,може само да се радва! И 2.0 TDI с 140 коня е РЯДКО спрял мотор! Не само ти имаш такъв таралясник,други по една или друга причина сме се прецакали също!!! И ми обясни само как на третата минута духа топло-пълна лъжа,или имаш 20 подгревни свещи на антифриза и три алтернатора???!!Или пък твоята представа за топло малко се разминава с моята... mhihi mhihi mhihi Весели празници и със здраве!!! Едно само не разбирам,масата от хората пишещи тук карат коли на по 300 000+ километра,пък аз имам наблюдения и карам коли купени нови и не са такива магически като вашите...

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 25 дек 2011 19:07

Много се отклонихте май от темата. Дизелите не са каквото бяха едно време,няма и да бъдат. А това с 15-те мин. просто няма да го коментирам :screwy Всеки си прави сметката. И аз съм направил моята,че излиза по-евтино на газ,но бомба не ми разнася така че..... :?

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 25 дек 2011 19:31

Последен пост от мен в тази тема-по-добре не го коментирай това с 15-те минути,да не се занимавам с глупости и да ви правя клипчета-държите се като дечица... mhihi mhihi mhihi Може и да са били към 12-13 минути и това е все на движещи се коли-така много по-различни ли са нещата? Весели празници!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 25 дек 2011 19:45

110afn написа:rokera671 ,Незнам ти какво знаеш, но аз знам да смятам. И за кво викаш да благодариш на Господ?
И не си давай тая икономична кола само за 2000
Бегай пий още едно пиене и утре пак ще смятаме

Аиде да смятаме! 10лв-100 км.И не съм пил ,даи да не се обиждаме!!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 25 дек 2011 20:00

Тая тема стана смрад със зеле. lion_heart002, като те гледам, не знам защо влизаш тук. Да говориш за турбодупка и рядко СПРЯЛ мотор като 2.0 тди, значи си много зле. 20 коли караш, незнам си още кво, а си имаш некво Поло 1.4 бензинец. Малко сега ще ти сверя Сейкото.
По стечение на обстоятелствата карам всеки ден и то доста, и то ФВ, и то нови ,4 подред, по 8-10 хил.км на месец. Преди това пак ФВ, но не ПД. По мое скромно мнение знам кво може и кво неможе ТДИто. Като си тръгна от работа с мойто "роторно" ТДИ откривам десетте разлики. Не че тук е ФВ форум , но ТДИ ПД си е сила, за комънрейла не бих казал
Сигурно прескачаш предавките ,та получаваш турбодупки. Извинявай ако съм те обидил, но толкова мога
Айде да се придържаме към темата, че ще ни баталисат :beat_butt2

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Нед 25 дек 2011 20:06

За прескачане на предавките-не мога и да си го помисля с дизела-става ама колата умира...Виж онзи ден пробвах с един гаден бензинов мотор в баир от втора продължи да си ускорява бавно нагоре на шеста,колата беше Chevrolet Corvette-да не се чудиш... Просто дизеловия няма тяга на ниски обороти като мощния турбо бензин! Мога само да ти пожелая да си зле като мен!В българските форуми съм свикнал да чета глупости и без това!!! И само да ти поясня-не че съм длъжен...Нито имам само една кола,нито полото съм го плащал-то ми е ПОДАРЪК!!!Карам го защото струва прекалено малко,за да се продава и си има всички застраховки и тестове и тн,както и е много добре поддържано,ще го карам и него и ще го поддържам,докато приятелката ми изкара книжка,за да и го подаря на нея.Нещо против???

bnick

Мнениеот bnick » Нед 25 дек 2011 20:40

lion_heart002 написа:И 2.0 TDI с 140 коня е РЯДКО спрял мотор!

:screwy Разбрах, твоето Поло с асматичния мотор върви по-добре. Баси глупостите
lion_heart002 написа:Не само ти имаш такъв таралясник,други по една или друга причина сме се прецакали също!!!

Какъв таралясник и кои сме тези Ние прецаканите?
lion_heart002 написа:И ми обясни само как на третата минута духа топло-пълна лъжа,или имаш 20 подгревни свещи на антифриза и три алтернатора???!!Или пък твоята представа за топло малко се разминава с моята... mhihi mhihi mhihi Весели празници и със здраве!!! Едно само не разбирам,масата от хората пишещи тук карат коли на по 300 000+ километра,пък аз имам наблюдения и карам коли купени нови и не са такива магически като вашите...

Духа топло да. Не вряло, но топло. На 3-тия км вече стабилно духа топло

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”