Вечна тема - разход
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Кой с каква кола е и какъв разход му дава...?
Изобщо не се препираме!Просто показвам очевидни неща,от дизела има НЯКАКЪВ ефект на определени купета и от определени мотори,но ако вземем малък модерен бензин нещата дори и тогава са на кантар-факт!Имаше даже едно сравнение дори и в тъпия TOP-GEAR между два уж икономични дизела и един по-малък като кубатура бензин и бензина се оказа по-икономичен! Перфектната кола още не е измислена!!! 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
lion_heart002 написа:Изобщо не се препираме!Просто показвам очевидни неща,от дизела има НЯКАКЪВ ефект на определени купета и от определени мотори,но ако вземем малък модерен бензин нещата дори и тогава са на кантар-факт!Имаше даже едно сравнение дори и в тъпия TOP-GEAR между два уж икономични дизела и един по-малък като кубатура бензин и бензина се оказа по-икономичен! Перфектната кола още не е измислена!!!
Еееее аз в каква заблуда съм живял.

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Прегледах обстойно темата - нещата се променят с цените на горивата
ценово нещата стоят така
дизелов при разход 8 градско х 2,50 лв. - 20 лв/100 км.
бензинов 10-11 х 2,30 лв. - 23...25,3 лв.
усреднявам стойностите - въпреки че описаните автомобили са коренно различни като мощност , амортизация и т.н
Разходът варира при един и същ автомобил - условията са много .... като почнете от техническо състояние на автомобила - двигател , горивна и охладителна системи , цолаж на гуми и правилно налягане на въздуха в тях .... натовареност на автомобил и състояние на трафика в градски и извънградски условия , качество на горивото /много важен фактор/
Лично при мен нещата са уредени откъм градски транспорт - предпочитам 40 минути с автобус и метро за 12 км. - отколкото 60 мин изнервящи задръствания за същото разстояние
Не че автобусите нямат закъснения в тези зимни условия
Всеки сам си преценява - според нуждите и условията
А спорът дали бензин или дизел е като спорът за яйцето и кокошката
последните технологии при бензиновите двигатели вече превъзхождат дизеловите - не може да се отрече
така че намирам споровете в темата за безсмислени - всеки си има предпочитания - бъдете толерантни към предпочитанията на другите !!!
Весели празници и спокойствие зад волана - Класик ФМ гарантирано сваля разхода на гориво
и щади нервната система на водача
!!!
ценово нещата стоят така
дизелов при разход 8 градско х 2,50 лв. - 20 лв/100 км.
бензинов 10-11 х 2,30 лв. - 23...25,3 лв.
усреднявам стойностите - въпреки че описаните автомобили са коренно различни като мощност , амортизация и т.н
Разходът варира при един и същ автомобил - условията са много .... като почнете от техническо състояние на автомобила - двигател , горивна и охладителна системи , цолаж на гуми и правилно налягане на въздуха в тях .... натовареност на автомобил и състояние на трафика в градски и извънградски условия , качество на горивото /много важен фактор/
Лично при мен нещата са уредени откъм градски транспорт - предпочитам 40 минути с автобус и метро за 12 км. - отколкото 60 мин изнервящи задръствания за същото разстояние
Не че автобусите нямат закъснения в тези зимни условия
Всеки сам си преценява - според нуждите и условията
А спорът дали бензин или дизел е като спорът за яйцето и кокошката
последните технологии при бензиновите двигатели вече превъзхождат дизеловите - не може да се отрече
така че намирам споровете в темата за безсмислени - всеки си има предпочитания - бъдете толерантни към предпочитанията на другите !!!
Весели празници и спокойствие зад волана - Класик ФМ гарантирано сваля разхода на гориво

- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
lion_heart002 написа:Една от причините да карам повече бензиновата кола е факта,че дизелите трябва да ги чакам по 15 минути докато се усети стабилно парното...Бензиновата на третата минута вече се живее вътре...
Друго си е да имаш нагреватели в таблото за духалките и на 30тата секунда като запалиш да ти духа топлинка

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Темата е за разход....
Бензин vs дизел е въпрос на вкус и е дъвкано милиони пъти.
Разход при мен в момента е 8.5-9л/100км градско(по БК 8л).
Бензин vs дизел е въпрос на вкус и е дъвкано милиони пъти.
Разход при мен в момента е 8.5-9л/100км градско(по БК 8л).
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Да,от дизела има ефект,ама да е предкамерен 1.6 или 1.5 дето наистина харчи МАЛКО
Мдааа точно тези предкамерни дизели харчат по-малко от 1,9TDI ама ако ги пуснеш по инерция

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
lion_heart002 написа:Една от причините да карам повече бензиновата кола е факта,че дизелите трябва да ги чакам по 15 минути докато се усети стабилно парното...Бензиновата на третата минута вече се живее вътре...

-
lion_heart002 написа:Тия неща като турбо дупката ... да настъпя педала и да чакам 3 секунди докато почне да се случва нещо примерно...
Това за какви коли, Голф 2 ГТД? Нещо ти е стара информацията
-
Само ми обясни от какво ще изстива дизела по-бавно?Някакви магически свойства ли има мотора или какво??? И съм писал ПОНЕ 2.8... Всеки кара каквото има,който може да сравнява като мен,може само да се радва! И 2.0 TDI с 140 коня е РЯДКО спрял мотор! Не само ти имаш такъв таралясник,други по една или друга причина сме се прецакали също!!! И ми обясни само как на третата минута духа топло-пълна лъжа,или имаш 20 подгревни свещи на антифриза и три алтернатора???!!Или пък твоята представа за топло малко се разминава с моята...
Весели празници и със здраве!!! Едно само не разбирам,масата от хората пишещи тук карат коли на по 300 000+ километра,пък аз имам наблюдения и карам коли купени нови и не са такива магически като вашите...

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Много се отклонихте май от темата. Дизелите не са каквото бяха едно време,няма и да бъдат. А това с 15-те мин. просто няма да го коментирам
Всеки си прави сметката. И аз съм направил моята,че излиза по-евтино на газ,но бомба не ми разнася така че..... 

-
Последен пост от мен в тази тема-по-добре не го коментирай това с 15-те минути,да не се занимавам с глупости и да ви правя клипчета-държите се като дечица...
Може и да са били към 12-13 минути и това е все на движещи се коли-така много по-различни ли са нещата? Весели празници!

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:rokera671 ,Незнам ти какво знаеш, но аз знам да смятам. И за кво викаш да благодариш на Господ?
И не си давай тая икономична кола само за 2000
Бегай пий още едно пиене и утре пак ще смятаме
Аиде да смятаме! 10лв-100 км.И не съм пил ,даи да не се обиждаме!!
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Тая тема стана смрад със зеле. lion_heart002, като те гледам, не знам защо влизаш тук. Да говориш за турбодупка и рядко СПРЯЛ мотор като 2.0 тди, значи си много зле. 20 коли караш, незнам си още кво, а си имаш некво Поло 1.4 бензинец. Малко сега ще ти сверя Сейкото.
По стечение на обстоятелствата карам всеки ден и то доста, и то ФВ, и то нови ,4 подред, по 8-10 хил.км на месец. Преди това пак ФВ, но не ПД. По мое скромно мнение знам кво може и кво неможе ТДИто. Като си тръгна от работа с мойто "роторно" ТДИ откривам десетте разлики. Не че тук е ФВ форум , но ТДИ ПД си е сила, за комънрейла не бих казал
Сигурно прескачаш предавките ,та получаваш турбодупки. Извинявай ако съм те обидил, но толкова мога
Айде да се придържаме към темата, че ще ни баталисат
По стечение на обстоятелствата карам всеки ден и то доста, и то ФВ, и то нови ,4 подред, по 8-10 хил.км на месец. Преди това пак ФВ, но не ПД. По мое скромно мнение знам кво може и кво неможе ТДИто. Като си тръгна от работа с мойто "роторно" ТДИ откривам десетте разлики. Не че тук е ФВ форум , но ТДИ ПД си е сила, за комънрейла не бих казал
Сигурно прескачаш предавките ,та получаваш турбодупки. Извинявай ако съм те обидил, но толкова мога
Айде да се придържаме към темата, че ще ни баталисат

-
За прескачане на предавките-не мога и да си го помисля с дизела-става ама колата умира...Виж онзи ден пробвах с един гаден бензинов мотор в баир от втора продължи да си ускорява бавно нагоре на шеста,колата беше Chevrolet Corvette-да не се чудиш... Просто дизеловия няма тяга на ниски обороти като мощния турбо бензин! Мога само да ти пожелая да си зле като мен!В българските форуми съм свикнал да чета глупости и без това!!! И само да ти поясня-не че съм длъжен...Нито имам само една кола,нито полото съм го плащал-то ми е ПОДАРЪК!!!Карам го защото струва прекалено малко,за да се продава и си има всички застраховки и тестове и тн,както и е много добре поддържано,ще го карам и него и ще го поддържам,докато приятелката ми изкара книжка,за да и го подаря на нея.Нещо против???
-
lion_heart002 написа:И 2.0 TDI с 140 коня е РЯДКО спрял мотор!

lion_heart002 написа:Не само ти имаш такъв таралясник,други по една или друга причина сме се прецакали също!!!
Какъв таралясник и кои сме тези Ние прецаканите?
lion_heart002 написа:И ми обясни само как на третата минута духа топло-пълна лъжа,или имаш 20 подгревни свещи на антифриза и три алтернатора???!!Или пък твоята представа за топло малко се разминава с моята...![]()
![]()
Весели празници и със здраве!!! Едно само не разбирам,масата от хората пишещи тук карат коли на по 300 000+ километра,пък аз имам наблюдения и карам коли купени нови и не са такива магически като вашите...
Духа топло да. Не вряло, но топло. На 3-тия км вече стабилно духа топло
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”