Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Б3 - ABS 92г. Достойно конче ли е?

Мнениеот kr1s0 » Съб 24 дек 2011 12:38

Ами колега според условията ,при които си я получил и според условията ,в които е била на експлоатация до сега какво очакваш ? Да започнат да излизат пари през ауспуха ли :roll:
Няма как да не се бръкнеш да поправяш,още повече,че не е пипано по нея нищо до сега едва ли не :|
Това е чиста случайност да ти се струпат толкова проблеми.Но си важи и закона за всеобщата гадост,че едно тръгне ли .. по него още куп неща :lol:
mhihi

Потребителски аватар
momcho_bg
Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
Двигател: 2.5
Контакти:

Мнениеот momcho_bg » Съб 24 дек 2011 17:41

Моят Б3 е със същия двигател и същата година - GL. Доволен съм от колата. За 6 години и 70 хил. км. не ми е бъркала много в джоба. Ремонти са се налагали но не са били толкова много на веднъж както при колегата а сравнително равномерно. Например при мен се наложиха следните ремонти:
- ауспух - беше тръгнал и газовата му разказа играта
- помпи на съединителя
- 1 тампон на двигателя
- водна помпа - издаваше странен шум
- лагери на колелетата - доста често срещан проблем при този модел
- гумички на клапаните и гарнитури на двигателя
- амортисьори - но те са по-скоро консуматив по нашите пътища.
Това е общо взето. Корави машини са. Да ме прощават колегите с Б5, но като вляза в техническия форум на пасат гледам, че повечето теми са за Б5 - не знам как да си го обясня - или у нас повече се кара Б5 а не Б3, или пък във форума има повече собственици на Б5.
Аз скоро пусках благодарствена тема заради моята Б3-ка. Неотдавна бях си наумил да си купя Фокус 1,8 дизел от първите модели. Бях събрал парите, бях си харесал колата, но уви Б3-ката не ми дава основание да я продавам.
Успех с ремонтите колега! Сигурен съм, че инвестираните в пасата пари ще ти се възстановят със здрава и надеждна кола във времето.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 24 дек 2011 18:27

vladaeca написа:
stefan4o написа:
vladaeca написа:Колега не съм от къръците. :roll:
Предишния собственик не беше пипал нищо по нея и като я взех единственото трябваше да се пълни климатика.

Да, верно не си карък. А защо предпочете да купиш кола, по която нищо не е пипано? "Нищо не съм барал по нея, страхотна кола, вземай няма да сбъркаш" - заради нещо такова ли mhihi

И този път не позна :banana
Човекът ми е роднина, адвокат, има многоо пари и направо ми я подари.
В годините съм я проследявал, возел съм се в нея дори съм я карал.
Не ме е убеждавал, да я купя. Аз настоявах, щеше да я продава за повече пари.
Ама никакви проблеми не му създаваше. Беше много доволен и я продаде защото не му беше удобно да ходи на срещи с клиентите си. Ето това е историята. Надявам се да ти се изясни картинката.
Е хайде стига празни приказки.

Тя картинката ми е ясна. Още като написа, че предният собственик е бил толкоз доволен, че нищо не е пипал по нея. На теб се е паднала частта с ремонтите, той само е карал аванта :beer Хайде честито ти, влагай докато имаш пари, после пускай на части да намажат колегите от форума от твоето нещастие :roll: Горе-долЕ така завършват нещата в голяма част от случаите като твоят :wink:
Извинявай, че така без вазелин ги говоря нещата, но може пък някой ден като спреш да влагаш в загубената кауза да ме споменеш с добро :beer Подарък или не, всяко нещо си иска своята поддръжка. :012:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 24 дек 2011 19:03

Относно колегата пуснал въпросната тема! Приятел, няма кола, която да не иска да бъде потдържана, просто всяка част има определен срок за експоатация! Или така нареченото от западняците, ние караме коли от Моргите!
Мисля че беше колега, който го бяха върнали на границата в чужбина, защото колата му била бракувана в дадената държава! А неговата кола беше мисля ГОЛФ 4 около 2000г! Та мисълта ми е, да не си мислиш че си купил кола от магазина да искаш само да караш! Не се сърди, просто ще вложиш кола, кола и половина по нея, и после ще ти омръзне да я караш, после ще казваш, айде бре, няма какво да ги правя тия пари, тая кола не се ли капе mhihi Казвам ти сериозно, ако ти кажа аз колко пари съм дал по моята кола, макър да не е пасат, ще кажеш че се базикам, ако я покарам още някой година, живи и здрави, ще и надвиша цената на която я купих! Така че не се притеснявай, не си само ти този който влага, и ДА колата е ДУПКА ЗА ПАРИ (MoneyPit) mhihi

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Съб 24 дек 2011 19:53

На времето и аз имах такава 91г. За 120 000 км смених амортисьорите тампони разни. Това е в общи линии, евтина за ремонт с евтини части. Мисля си че просто не си случил на кола, приеми го и я жени. Имам един приятел имаше една джета, щом излезе от града на връщане я тегли. Всичко и смени и пак се чупи, продаде я и сега другия и собственик реве от нея и пак прави. Проклета кола.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 25 дек 2011 19:32

само ще вметна,че точно този двигател АБС е нещо нелагодарен.За да се подкрепя първо вижте колко такива проблемни има във форума.Второ лично моя АБС счупи бутало и ми казаха че имало шупла заводско...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 25 дек 2011 20:55

Zlatina написа:само ще вметна,че точно този двигател АБС е нещо нелагодарен.За да се подкрепя първо вижте колко такива проблемни има във форума.Второ лично моя АБС счупи бутало и ми казаха че имало шупла заводско...

С риск да стана банален 90% от проблемните както ги наричаш двигатели се карат на газ :idea: Аиде познай откъде им идват проблемите :twisted:

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosi17go » Нед 25 дек 2011 21:23

Колите на газ минават двойно и тройно по-вече километри, май от това идват проблемите.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Нед 25 дек 2011 21:49

проблемите на всики коли ,не само двигатели идват от СМОТАНИ стопани или майстори.Ако се потдържа както е редно ще изкара много години и километри ама ,ако стопанина или този който се грижи за колата е мърляч или скръндза няма да живее дълго!Доказано :!:

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Нед 25 дек 2011 22:24

е,значи всички мърлячи са се уредили с АБС,ай стига глупости.Да не е и само тоя двигател да се кара на газ

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Нед 25 дек 2011 22:36

keymaker написа:ти вече си оправил всичко ,на финала си,сега е наред возенето.

:да:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 25 дек 2011 22:38

Аман от тея АБС - и! Я да се оборудвате по-бързо с по-нови каручки! Тва лагер-главина, 16 гумички на клапани, поне 3 ролки в ангренажа и още толкова в периферията. Двоинодемпферни маховици и още квот се сетиш...
Ха наздраве за простите и здраво направени коли!

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Нед 25 дек 2011 22:57

Аз съм с Пасат Б4 101к.с. - да вкарал съм в него към 2500лв. за 5 години /30хил.км на бензин/, но въпреки това пак бих си купил пасат Б4. Сменени бобина 105лв., бензинова помпа - 180лв., външни накрайници -40лв, две комплекта по 4бр. гуми - 950лв., термостат -60лв, шлайф на главата с гарнитура и гумички + гарнитура капак на клапани - 200лв., водна помпа - 45лв+40труд, 4бр. джанти железни -100лв, пластмасов тройник-20лв, 3 пъти лагери на задните колела/докато ги налучкам колко да ги притягам :Mr Green Fun /, вътрешно каре 100лв, маншон за вътрешно каре-20лв. и останалите неща са ремъци, ролки антифриз, масла.
Все пак най-добрата кола не е новата, а служебната!!!! mhihi

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 25 дек 2011 23:53

Хммлтъкмо преди 3 седмици пуснах подобна тема.Ама направо я изтриха.След 3 години и 110 000 км.Колата я взех с нерабощо отопление.Оправихме го,тънко минах.След 6 месеца провиха лагерите отпред.Избуча и водна помпа.И смених маншони на каретата.И дойде време на ангренажния ремък.И ти да видиш,маншоните на хидравликата.И те пръднали.И си карам аз,1 шарнир,1 накрайник-външен.Всичко се прави,нови части,и т.н.И се почна-изгоре бензиновата помпа,викам-Аре,дошло и е времето,ама бееа и и зтарвалеи задните амовее.Па и пружините бе са осрале.Опраих тея дрисни,и опааа,пак маншони на хидравлика,па и вътрешен нькрьйник,ти да видиш.С 2 думи.По тея пътища нищо не може да кара по-много!Не е нормално за 50 000 км да сменям 2 пъти маншони на рейка и маншони на карета.За 1.5 годиниМенте са чарковете.И специален поздрав за Милен 1975-така ше и зя напред Бро!Кат минуваш Дзанни за по 1 кайве!

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 26 дек 2011 9:13

И аз съм се замислял за здравината на Пасата от тия години. От 7 години карам Б4, "италиянка" '95та, с "оня скапания" мотор АЕК 1.6. Слагам го в кавички, защото въпреки всеобщото мнение във форума за този двигател при мен точно мотора ми е създавал най-малко ядове, да не кажа никакви освен изгорял комутатор на втория месец след като я купих. После по мотор нищо пу-пу да не го урочасам.
По купето за тия 7 години (по около 10 хил. на година) съм сменил помпа на хидравлика 2 пъти, рейката 1 път, помпа на съединител, съединител, амортисьори предни и задни, механизъм за ел.стъкло шофьорска врата, тампони заден мост (вярно, че моста е като на каруца но и той си има тампони дето се късат). Не мога да преценя много ли са сменените чаркове за сравнително малкото км които въртя. Все пак моето мнение е, че специално този модел е много здрав, като конструкция, а частите са смешно евтини, да не говорим за данъци и застраховки. Може би най-голямата ми претенция е към слабоватия мотор. Мисля, че за това купе е само ВР6 (или ако може да се "присади" 1.8Т :D )

Върни се в “Passat”