Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот boyan.chav » Нед 25 дек 2011 10:50

joromnt написа:...Едно ми е чудно, как така пишете че преди малко сте сложили някакви си там гуми и вече сте били доволни от тях...

И аз това се чуда. От няколко седмици съм с Ултрагрип 8, карах вече на сняг и малко на лед, но точно мнение все още не мога да дам. Единствената разлика за сега е, че са по-тихи от летните ми и возят доста по-мекичко :P

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 25 дек 2011 12:26

Аз карам Гуудрич вече 2 месеца.ДОТ 2011.За приблизително 6 000км съм доволен!Като ще отбележа,че за това време минах през почти всички пътни условия.От +20гр.,до лед,киша,дъжд и 20см сняг.Имам чувството,че по бързо спирам,от колкото тръгвам.Да отбележа,че говоря за гуми на преден мост.Задните са Дебица,3 сезон.

Потребителски аватар
viktoris
Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
Двигател:

Мнениеот viktoris » Пон 26 дек 2011 0:29

Купих си Pirelli Snowcontrol Sport май са,dot 09 и към 7,5 мм граифер 205 55 16 ,и изобщо не съм доволен....
За возия,добре много са меки и безшумни но в снега и леда не съм доволен.....нито мога да спра като хората нито да тръгна......2 дена им правих тестове по баирите....за мен е особенно важно да мога да спирам добре

Разглеждам сайтовете и различните модели гуми и най много ми харесва шарката на Barum Polaris 3 ...какво ви е мнението за тези гуми при положение че са от нисък клас и се водят евтини гуми...
И ако не е добро ,бихте ли казали кой модел е по добрият на Continental, ST 830 или ST 830 P....поне тези двата модела гледам в сайта на Medina Med и много ми харесва граифера....и в краен случаи Dunlop Wi Sport 3D....

Аз лично харесвам зимни гуми Milestone но не си спомням модела точно как беше ,много меки гуми,и много бих искал да си намеря пак такива 16", но не знам от къде....мойте ги продадах защото бяха 15",и минах на 16" ....с тези гуми си правех каквото искам на лед и на сняг.....въпреки че бяха вече остарели dot 05,06......Та ако някой знае къде се продават да каже...
Мойте ми ги беше донесъл един познат от Италия....
В Исландия също съм карал с такива гуми 3,4 зими ....а там какви снегове и поледици са...нямам думи...тези гуми просто държът колата като закована за пътя...

И още един въпрос имам....като разпитвам по гумаджийниците ми казват че новите зимни гуми излизат с 8 мм граифер....това така ли е за всички модели или има и с по голям граифер....защото този модел Milestone след една зима каране беше с около 8,5 мм граифер

Благодаря предварително

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пон 26 дек 2011 2:48

viktoris написа:Купих си Pirelli Snowcontrol Sport май са,dot 09 и към 7,5 мм граифер 205 55 16 ,и изобщо не съм доволен....
За возия,добре много са меки и безшумни но в снега и леда не съм доволен.....нито мога да спра като хората нито да тръгна......2 дена им правих тестове по баирите....за мен е особенно важно да мога да спирам добре

Разглеждам сайтовете и различните модели гуми и най много ми харесва шарката на Barum Polaris 3 ...какво ви е мнението за тези гуми при положение че са от нисък клас и се водят евтини гуми...
И ако не е добро ,бихте ли казали кой модел е по добрият на Continental, ST 830 или ST 830 P....поне тези двата модела гледам в сайта на Medina Med и много ми харесва граифера....и в краен случаи Dunlop Wi Sport 3D....

Аз лично харесвам зимни гуми Milestone но не си спомням модела точно как беше ,много меки гуми,и много бих искал да си намеря пак такива 16", но не знам от къде....мойте ги продадах защото бяха 15",и минах на 16" ....с тези гуми си правех каквото искам на лед и на сняг.....въпреки че бяха вече остарели dot 05,06......Та ако някой знае къде се продават да каже...
Мойте ми ги беше донесъл един познат от Италия....
В Исландия също съм карал с такива гуми 3,4 зими ....а там какви снегове и поледици са...нямам думи...тези гуми просто държът колата като закована за пътя...

И още един въпрос имам....като разпитвам по гумаджийниците ми казват че новите зимни гуми излизат с 8 мм граифер....това така ли е за всички модели или има и с по голям граифер....защото този модел Milestone след една зима каране беше с около 8,5 мм граифер

Благодаря предварително

Според мен подхода ти е грешен при избор на гума... Гледаш шарки и сам преценяваш, извинявай, но предполагам ,че не си спец по тестове на гуми, както и аз не съм ...Обикаляш по гумаджийници да питаш, те повечето са полуобразовани там ..пак нищо лично спрямо никой ,но е факт!
Някак не ми се връзва от Пирели да не си доволен, а от Милестоун да си....Но щом си карал с тях взимай пак ...
Има си тестове, виж при различните размери как са, хората са описали и при спиране, и при тръгване, странични ускорения ...
Кои сме ния да преценяваме по шарка ... :screwy
Грайфера не е най-важен а каучака и това как се чисти протектора ...
Тук освен да казваме с какви гуми сме,др.не виждам кой знае какво може да се напише ...Различни коли,гуми .... всеки си има собствен коефициент за преценка ...един ги карал нови, др със стар ДОТ, трети си ги хвали щото карал с тях ....
Четвърти па се чудят що евтините гуми не спират и не тръгват ...еми те ако го правеха като топ марките, тези от Гудиър ,Континентал и Дънлоп щяха да се гръмнат в челото ... scare
Весела Коледа :beer

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 26 дек 2011 8:26

Dayton DW510
Втора зима, много добри гуми, стабилни на мокро и сняг.
Лично аз ги препоръчвам за бюджетни гуми
Изображение

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 26 дек 2011 10:33

lrlmodo написа:Dayton DW510

:не:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 26 дек 2011 11:02

lrlmodo написа:Dayton DW510
Изображение

От бюджетните това е доста добро предложение :beer Имам ги същите,карам и с Корморан Snompro B2 и тях ги бива доста за цената :да: Доста са меки за разлика от някой пластмаси,Корморана малко повече се търка mhihi
Пак ще си купя такива след време,а и при мен едната гума ми е 130-140лв.,йооооо бюджетни eusa

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Пон 26 дек 2011 12:08

viktoris написа:като разпитвам по гумаджийниците ми казват че новите зимни гуми излизат с 8 мм граифер....това така ли е за всички модели или има и с по голям граифер

Купих нови BF Goodrich 195/65/15 и грайфера им е 8мм. Миналата зима същия модел, пак нови но 225/45/17 9мм грайфер. Мой приятел е с нови Алпин А4 205/55/16 10мм грайфер.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 26 дек 2011 12:10

GodLike написа:
viktoris написа:като разпитвам по гумаджийниците ми казват че новите зимни гуми излизат с 8 мм граифер....това така ли е за всички модели или има и с по голям граифер

Купих нови BF Goodrich 195/65/15 и грайфера им е 8мм. Миналата зима същия модел, пак нови но 225/45/17 9мм грайфер. Мой приятел е с нови Алпин А4 205/55/16 10мм грайфер.

С някой от форума, мисля в тая тема, спорехме за грайфера. Аз твърдях, че при по-големите цолажи е малко по-голям. Не помня с кого дискутирахме, ако се сети да пише, нека пише сега и да признае, че съм бил прав mhihi

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пон 26 дек 2011 13:41

stefan4o написа:
GodLike написа:

С някой от форума, мисля в тая тема, спорехме за грайфера. Аз твърдях, че при по-големите цолажи е малко по-голям. Не помня с кого дискутирахме, ако се сети да пише, нека пише сега и да признае, че съм бил прав mhihi

Не знам с кой си спорил, но какво аз виждам, поне от дадените данни:
BF Goodrich 195/65/15 - 8мм
BF Goodrich 225/45/17 9мм
Алпин А4 205/55/16 10мм
16" не знам да е по-голям от 17" mhihi Вероятно от нещо друго звиси.
Гумите за екстремна зима са над 14мм, масово със скоростен индекс Q до 160 км/ч и възможност за монтиране на шипове. Такива са Barum Nord Polaris

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 27 дек 2011 9:14

viktoris написа:Купих си Pirelli Snowcontrol Sport май са,dot 09 и към 7,5 мм граифер 205 55 16 ,и изобщо не съм доволен....

Аз карам чисто нови Барум Поларис 3 195/65/15 на служебната. Не са лоши.
Шумни са и на топло време са малко колебливи, но на сняг държат доста прилично. При напъване в завой изтърват предницата, но това е по-скоро, когато го правиш нарочно. Иначе пък ми харесва как спират, ABS-а сякаш рита по-рядко от предишните Semperit Speed Grip.

На личната имах 185/60/14 Барум Поларис 2, които карах 3 или 4 зими и останах очарован от тях.

Бих препоръчал Барум като бюджетно решение, особено ако Поларис 3 си запазва качествата във времето както Поларис 2.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 27 дек 2011 17:59

Корморан Snowpro B2 :banghead: :не: :не: :не: :не:
Виждам , че има доволни от тази гума - ами няма как да съм доволен .... карам ги на един служебен Форд Транзит Конект - няма такова калпаво пътно поведение, много шумни, не спират на мокро , буксуват в кишата - имам чувството че дори Траялките бяха по-добри .....пълен шит :не: :не: :не:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 27 дек 2011 18:21

веселин написа:Корморан Snowpro B2 :banghead: :не: :не: :не: :не:
Виждам , че има доволни от тази гума - ами няма как да съм доволен .... карам ги на един служебен Форд Транзит Конект - няма такова калпаво пътно поведение, много шумни, не спират на мокро , буксуват в кишата - имам чувството че дори Траялките бяха по-добри .....пълен шит :не: :не: :не:

Боже кой е хвалил Корморана, напълно съгласен.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Вто 27 дек 2011 22:17

Аз съм доволен от този модел корморан, не съм имал а и нямам някакви оплаквания вече трети сезон, миналия ми бяха задни а отпред бях с дебика фриго 2, дебиката копаят малко повече в сняг, но на вода не съм доволен от поведението им и за това си върнах корморана отпред. Не съм закъсвал до сега никъде.За класа си си мисля, че са доста сносни.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 27 дек 2011 22:40

веселин написа:Корморан Snowpro B2 :banghead: :не: :не: :не: :не:

За Б2 съм напълно съгласен. Зле са по доста показатели. Сравнявал съм ги с Крморан сноупро Б1, произведени в Полша. Стария модел не само се държи много по-добре, той изглежда много по-сносен на вид дори :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”