viktoris написа:Купих си Pirelli Snowcontrol Sport май са,dot 09 и към 7,5 мм граифер 205 55 16 ,и изобщо не съм доволен....
За возия,добре много са меки и безшумни но в снега и леда не съм доволен.....нито мога да спра като хората нито да тръгна......2 дена им правих тестове по баирите....за мен е особенно важно да мога да спирам добре
Разглеждам сайтовете и различните модели гуми и най много ми харесва шарката на Barum Polaris 3 ...какво ви е мнението за тези гуми при положение че са от нисък клас и се водят евтини гуми...
И ако не е добро ,бихте ли казали кой модел е по добрият на Continental, ST 830 или ST 830 P....поне тези двата модела гледам в сайта на Medina Med и много ми харесва граифера....и в краен случаи Dunlop Wi Sport 3D....
Аз лично харесвам зимни гуми Milestone но не си спомням модела точно как беше ,много меки гуми,и много бих искал да си намеря пак такива 16", но не знам от къде....мойте ги продадах защото бяха 15",и минах на 16" ....с тези гуми си правех каквото искам на лед и на сняг.....въпреки че бяха вече остарели dot 05,06......Та ако някой знае къде се продават да каже...
Мойте ми ги беше донесъл един познат от Италия....
В Исландия също съм карал с такива гуми 3,4 зими ....а там какви снегове и поледици са...нямам думи...тези гуми просто държът колата като закована за пътя...
И още един въпрос имам....като разпитвам по гумаджийниците ми казват че новите зимни гуми излизат с 8 мм граифер....това така ли е за всички модели или има и с по голям граифер....защото този модел Milestone след една зима каране беше с около 8,5 мм граифер
Благодаря предварително
Според мен подхода ти е грешен при избор на гума... Гледаш шарки и сам преценяваш, извинявай, но предполагам ,че не си спец по тестове на гуми, както и аз не съм ...Обикаляш по гумаджийници да питаш, те повечето са полуобразовани там ..пак нищо лично спрямо никой ,но е факт!
Някак не ми се връзва от Пирели да не си доволен, а от Милестоун да си....Но щом си карал с тях взимай пак ...
Има си тестове, виж при различните размери как са, хората са описали и при спиране, и при тръгване, странични ускорения ...
Кои сме ния да преценяваме по шарка ...
Грайфера не е най-важен а каучака и това как се чисти протектора ...
Тук освен да казваме с какви гуми сме,др.не виждам кой знае какво може да се напише ...Различни коли,гуми .... всеки си има собствен коефициент за преценка ...един ги карал нови, др със стар ДОТ, трети си ги хвали щото карал с тях ....
Четвърти па се чудят що евтините гуми не спират и не тръгват ...еми те ако го правеха като топ марките, тези от Гудиър ,Континентал и Дънлоп щяха да се гръмнат в челото ...
Весела Коледа