Голф 2 1,6 бензин,газ - Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hinev
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 1,6 бензин,газ - Проблем с парното

Мнениеот hinev » Пон 26 дек 2011 1:58

red.devilll написа:А случайно да са ти хвърчали парчета от дунапрен през духалките до сега ?Защото и това е опция за да нямаш парно и все пак колата не е първа младост и е напълно нормално и на доста по-нови коли им прегаря и изхвърча и сле дтова няма парно.

Колега , ако не си забелязал колегата е казал още в първото мнение че е облепил клапите :)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 26 дек 2011 2:06

hinev написа:
red.devilll написа:А случайно да са ти хвърчали парчета от дунапрен през духалките до сега ?Защото и това е опция за да нямаш парно и все пак колата не е първа младост и е напълно нормално и на доста по-нови коли им прегаря и изхвърча и сле дтова няма парно.

Колега , ако не си забелязал колегата е казал още в първото мнение че е облепил клапите :)

:oops:

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парното

Мнениеот ivaylito » Пон 26 дек 2011 16:21

agent_kowalski написа:Явно не ти е достатъчен дебита през радиаторчето.На загрял двигател както си духа топло ако изгасиш и върнеш на контакт да върти вентилатора пак спира да духа горещо след 10-15 секунди,защото не се върти водата.Я пробвай в момент в който духа топло на 1 и казваш че изтива на 2 или 3 да държиш високи обороти примерно 4000 задръж и виж дали ще почне след малко да духа по-топло.
Иначе за помпата откачи малкия маркуч от казанчето за антифриз и вземи една бутилка 2 литра слагаш маркуча в нея и държиш около 3000оборота.Бутилката трябва да се напълни за 3-4 минути най-много.

Направих това с бутилката днес и 2л ми ги напълни за няма и 30 секунди,доста силна беше струята,но все пак извадих всички маркучи по които минава водата продухвах.промивах и накрая пак същото,вече и на идея си нямам какво да правя явно ще трябва да се примиря с 1 степен на парното.

Потребителски аватар
Super Sprint
Автомобил: VW Golf II Marineblau 1987
Двигател: EZ

Мнениеот Super Sprint » Пон 26 дек 2011 17:42

а какво радиаторче сложи,че може и от кофти радиаторче да е :roll:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 26 дек 2011 21:18

Помпата ти е добре.Значи остава варянта за запушване.Също може и радиаторчето да е супер ментак и да има някакви шупли в него и да не върди добре водата :)

golf_8450
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_8450 » Пон 26 дек 2011 21:30

хора, тогава проблема е в газовото. има въздушна възглавница. За да бъде оправено трябва да се обезвъздуши системата от изходящият маркуч на изпарителя.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 26 дек 2011 22:03

По принцип системата се обезвъздушава сама.Казанчето е най-висока точка в системата.Дори капачката да е прецака,ако се загрее на отворено казанче трябва да е ок.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 27 дек 2011 1:42

Super Sprint написа:а какво радиаторче сложи,че може и от кофти радиаторче да е :roll:

Ами не знам модела ама струваше около 30 лв,но е възможно и да е от него,защото със старото нямах проблеми ама се спука и го смених с ново и сега за първа зима съм с него.И двата маркуча които влизат в него са много горещи,не е и заради газовата защото и оттам обезваздушавах пък и изпарителя си стопля добре всичките ми маркучи са нови по цялата охладителна система и по газовата също.Явно наистина това радиаторче не става ама направо не ми се захваща да го сменям пак и не знам до колко следващото ще е стока.Иначе това го взех от "Автохита",но не знам какъв модел е.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 27 дек 2011 1:48

Колегата не каза обаче дали преди входа и изхода на парното има системата за предотврътяване на високо нялягане в радиатора...2те метални тръби свързани помежду си с малко маркуче.Доста често и тя се скапва и така ти изчезва парното.

Относно изстиването на мотора се сещам и за друго нещо.Ако си с малкият радиатор(както се и предполага),на самата решетка имаш едно капаче до десният фар между самият фар и радиатора.Ако го няма от там влиза доста студен въздух.На моята кола при температури под -5/-6 оказва влияние този капак.Онзи ден като ударих колата и карах без решетка повече от 70гр с изрядна система и температура от -8гр не можах да вдигна...

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 27 дек 2011 3:46

Super Sprint написа:а какво радиаторче сложи,че може и от кофти радиаторче да е :roll:

:да: Като взех сегашния си голф и той беше с ново радиаторче, една по една всички възможни причини да нямам парно бяха проверени и проблема се реши като сложих 15годишното радиторче от стария ми голф.
Няколко колеги те питаха дали имаш нещо на входа на радиторчето, а ти още не си отговорил. Имаш или нямаш такава джаджа на входа?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 27 дек 2011 9:11

На входа какво разбирате в двигателният отсек където влизат маркучите в купето или под таблото където е радиаторчето?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 27 дек 2011 9:33

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 27 дек 2011 9:46

wow Нямам такова чудо при мен,явно предишния собственик си е играл :shock

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Вто 27 дек 2011 9:49

mupk0 написа:Колегата не каза обаче дали преди входа и изхода на парното има системата за предотврътяване на високо нялягане в радиатора...2те метални тръби свързани помежду си с малко маркуче.Доста често и тя се скапва и така ти изчезва парното.

Относно изстиването на мотора се сещам и за друго нещо.Ако си с малкият радиатор(както се и предполага),на самата решетка имаш едно капаче до десният фар между самият фар и радиатора.Ако го няма от там влиза доста студен въздух.На моята кола при температури под -5/-6 оказва влияние този капак.Онзи ден като ударих колата и карах без решетка повече от 70гр с изрядна система и температура от -8гр не можах да вдигна...

Нямам такава система за високото налягане на радиатора.Иначе сега гледах нямам и капаче между десния фар и радиатора,ама съм с 4 фара отпред не знам дали това има значение за капачето ама нямам де и все пак е доста голям отвора и влиза студен въздух от там предполагам.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 27 дек 2011 9:51

При 4 фара не знам как стоят нещата.Принципно съм забелязал,че на по-дълги преходи и температура от по -5 гр доста повлиява на нашите стари коли.Всичко ми е изрядно и мога да гарантирам поне за мене си.А без това капаче там е ужасно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”