bobocamaro написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=72496
Не знам дали преди съм имал такова нещо,но в момента там има тройници и от там ми тръгват двата маркуча за изпарителя на газовата уретба.
bobocamaro написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=72496
mupk0 написа:При 4 фара не знам как стоят нещата.Принципно съм забелязал,че на по-дълги преходи и температура от по -5 гр доста повлиява на нашите стари коли.Всичко ми е изрядно и мога да гарантирам поне за мене си.А без това капаче там е ужасно.

ivkata написа:Колега мисля че проблема ти е във свързването на изпарителя към охладителната система,брал съм същите ядове!Имаш ли възможност да направиш снимки на тройниците с които изпарителя е свързан към системата.Имам лошото предчувствие че двата маркуча за парното са ти прекъснати с тройници за изпарителя,ако е така топлото ти бяга към изпарителя (заради по малкото съпротивление)вместо към радиаторчето на парното!
За да поправиш грешката е необходимо само да махнеш тройниците,входа към радиаторчето да си го свържеш директно(можеш да ползваш и водопроводна тръба половин цол),а на изхода от радиаторчето ще сложиш две колена с които да свържеш изпарителя.Ако направиш тези неща мисля че топлото ще дойде при теб!
Така направено водата трябва да върти първо през радиаторчето и едва след това през изпарителя!
Super Sprint написа:а колко по лесно е да се върже изпарителя към подгрева на колектора,а парното да си остане непокътнато......
agent_kowalski написа:На смукача на тия тънки маркучи като се върже то нищо топло няма да достигне до изпарителя.Връзва се точно така с тройници за парното.И при мен е така и нямам ядове нито с парно нито с изпарителя.При минусови температури като запаля на бензин и чистя снега за 3 минути точно,вдигам капака пипам маркучите на изпарителя и вече са топлички и си превключвам на газ и не съм имал ядове.

agent_kowalski написа:На смукача на тия тънки маркучи като се върже то нищо топло няма да достигне до изпарителя.....
ktamen написа:Проблема ти 95% е от скапано радиаторче менте. Лесно можеш да затапиш и двата маркуча на изпарителя и ако парното се оправи да търсиш друг вариант за свързване на изпарителя, но не мисля, че ще почувстваш съществена разлика дори и без изпарител.
И на двата ми голфа изпарителите бяха вързани към смукача и проблеми не съм имал.
Иначе за посоката - от главата на двигателя антифриза влиза в радиаторчето после като излиза през другия маркуч влиза в една много крива тръбичка и отива във водната помпа и оттам в блока и отново в главата.

agent_kowalski написа:Super Sprint аз не съм казал че не трябва да се връзва на тънките маркучи,просто смисъл няма.Според мен няма смисъл да се връзва изпарителя на по-малък дебит,човек да си играе там със снадки и да рискува да потроши нещо по карба,защото там тия термоампули в пластмасови корпуси и други глупости се трошат супер лесно ако се работи по-грубо покрай тях,а се намират много трудно вече.
Изпарител вързан за парното стопля също за 2-3 минути след запалване.
До колегата пуснал темата.
Ако затапиш изпарителя и загрееш на бензин както ти казват(което е добра идея) има шанс парното да тръгне заради по-големия дебит,това не означава че нямаш проблем с радиаторчето или че изпарителя ти е кофти вързан.Ако радиатрочето е нещо по-тясно или има някаква шупла и върти бавно водата като му пренасочиш всичката вода може и да тръгне.Иначе през изпарителя си върти по-голямата част от водата.Тя си минава където и е най-лесно.Дори и да тръгне парното като затапиш изпарителя това не означава че не е вързан правилно и че парното ти е наред.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: tdi fen и 59 госта