Проблем с 1.6i ABU двигател.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Re: Проблем с 1.6i ABU двигател.

Мнениеот Zerga3GT » Пон 26 дек 2011 20:01

Ъ една глава не е толкова скъпа има по 150 200 лв обурудвана.

Mileniom
Автомобил: VW Passat B5 Variant
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Mileniom » Пон 26 дек 2011 20:08

Zerga3GT написа:Ъ една глава не е толкова скъпа има по 150 200 лв обурудвана.

То ако се окаже, че моята е спукана и се наложи смяна ще се радвам ако успея да я намеря наистина толкова евтина, но да се надявам че да не е спукана.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 26 дек 2011 20:26

Е,то за толкова има цели мотори по моргите :) Тези глави са масови,има ги в изобилие,по моргите се замерят с тях, макс. 100лв според мен ще струва глава с клапани (вал си имаш,пети за вала си имаш),150 да е с вала и петите,ако не я дадат без тях :)
На мен не ми се вярва да е разцепена главата,но като се свали,ако няма видимо нещо по блока или по г-рата,се тества главата,ако на теста покаже пукнатина,се снима на рентген за метал,да се види колко е дълбока и между какво е и дали може да се ремонтира.Ако не може - друга.
Съмнявам се да е сцепена,както описваш нещата,може да е шлайфана неграмотно и отдолу да е като високите сини планини и не ще тече и ще работи комбайн, ами не знам какво mhihi
Принципно според това от кой град си, си подбери сервиз, ама доказал се (имаме раздел Сервизи и там пише :) ) и закарай колата на някой колега, да я види и да си каже тежката дума, защото без да я видим, само умуваме и те вкарваме в сложните схеми, където искаме да ти сменяме главата и т.н. mhihi
:beer

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi__a8 » Пон 26 дек 2011 22:04

еми аман от маистори и колата ти прецакал и пари ти взел аз ако сам на теб утивам и му е уставам да е праи както трява слажиси и нукоя ро стабилна траба в багажника око маистора се напрай трабата ще справи полужението :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Mileniom

Мнениеот Mileniom » Пон 26 дек 2011 23:25

zfa159 написа:Е,то за толкова има цели мотори по моргите :) Тези глави са масови,има ги в изобилие,по моргите се замерят с тях, макс. 100лв според мен ще струва глава с клапани (вал си имаш,пети за вала си имаш),150 да е с вала и петите,ако не я дадат без тях :)
На мен не ми се вярва да е разцепена главата,но като се свали,ако няма видимо нещо по блока или по г-рата,се тества главата,ако на теста покаже пукнатина,се снима на рентген за метал,да се види колко е дълбока и между какво е и дали може да се ремонтира.Ако не може - друга.
Съмнявам се да е сцепена,както описваш нещата,може да е шлайфана неграмотно и отдолу да е като високите сини планини и не ще тече и ще работи комбайн, ами не знам какво mhihi
Принципно според това от кой град си, си подбери сервиз, ама доказал се (имаме раздел Сервизи и там пише :) ) и закарай колата на някой колега, да я види и да си каже тежката дума, защото без да я видим, само умуваме и те вкарваме в сложните схеми, където искаме да ти сменяме главата и т.н. mhihi
:beer

Дай боже толкова евтино ако се наложи :Mr Green Fun
А иначе съм от Плевен ако има някой колега от Плевен с радост бих му закарал колицата да я погледне и да ме ориентира към някой свестен сервиз.

audi__a8 написа:еми аман от маистори и колата ти прецакал и пари ти взел аз ако сам на теб утивам и му е уставам да е праи както трява слажиси и нукоя ро стабилна траба в багажника око маистора се напрай трабата ще справи полужението :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

:lol: Това е положението, за съжаление обаче не всеки път тръбата е решението. А колкото до това да му оставя там колата да я оправи както трябва е не видях го вече що за "майстор" е :)

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi__a8 » Вто 27 дек 2011 8:10

колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 27 дек 2011 12:15

audi__a8 написа:колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема

Ако е кадърен, колкото ти си грамотен...
:banghead:

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi__a8 » Вто 27 дек 2011 18:56

абе аз може да несам грамотен но пак си има хора който си разбират от работата нали така плевенски глиган

Mileniom

Мнениеот Mileniom » Вто 27 дек 2011 20:54

audi__a8 написа:колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема

Ами не съм никак близо, но все пак благодаря че предложи. :)

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Вто 27 дек 2011 21:07

колега какво реши с колата намери ли майстор,а колегата от плевен е във всяка манджа мерудия и с други се заяжда

Mileniom

Мнениеот Mileniom » Вто 27 дек 2011 23:14

atk9020 написа:колега какво реши с колата намери ли майстор,а колегата от плевен е във всяка манджа мерудия и с други се заяжда

Ами не колега, не съм намерил, реших да отложа ремонта за догодина, не ми се иска да си доразвалям настроението преди празника. Още 1 седмица все някак ще изтърпя без кола :D :)

Потребителски аватар
audi__a8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audi__a8 » Вто 27 дек 2011 23:37

еми щом така си решил до година аз тогава мога да ти кажа :beer и весели празници :D

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Сря 28 дек 2011 8:07

Весели празници колеги и от мен :beer

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 28 дек 2011 11:44

Колега цената която са ти взели е напълно нормална не са те метнали.И аз имам подобен проблем на АБУ изчезва антифриза е видях го от къде петохуиника към главата дето се лови, на студен мотор изпуска антифриз като загрее няма и помен от това.Като ми падне нивото под минимума не тече но си има в казанчето и вече 2 месец карам така и нямам повечер загоба на антифриз.Огледаи го сигорно от там го губиш.

Потребителски аватар
goroman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goroman » Сря 28 дек 2011 13:02

Верно muns61-навсякаде си мери егото колко е велик и какъв мега МайстоР е!!!! :dummy:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”