Проблем с 1.6i ABU двигател.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Re: Проблем с 1.6i ABU двигател.
Ъ една глава не е толкова скъпа има по 150 200 лв обурудвана.
-
Mileniom
- Автомобил: VW Passat B5 Variant
- Двигател: 1998 AFN
Zerga3GT написа:Ъ една глава не е толкова скъпа има по 150 200 лв обурудвана.
То ако се окаже, че моята е спукана и се наложи смяна ще се радвам ако успея да я намеря наистина толкова евтина, но да се надявам че да не е спукана.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Е,то за толкова има цели мотори по моргите
Тези глави са масови,има ги в изобилие,по моргите се замерят с тях, макс. 100лв според мен ще струва глава с клапани (вал си имаш,пети за вала си имаш),150 да е с вала и петите,ако не я дадат без тях 
На мен не ми се вярва да е разцепена главата,но като се свали,ако няма видимо нещо по блока или по г-рата,се тества главата,ако на теста покаже пукнатина,се снима на рентген за метал,да се види колко е дълбока и между какво е и дали може да се ремонтира.Ако не може - друга.
Съмнявам се да е сцепена,както описваш нещата,може да е шлайфана неграмотно и отдолу да е като високите сини планини и не ще тече и ще работи комбайн, ами не знам какво
Принципно според това от кой град си, си подбери сервиз, ама доказал се (имаме раздел Сервизи и там пише
) и закарай колата на някой колега, да я види и да си каже тежката дума, защото без да я видим, само умуваме и те вкарваме в сложните схеми, където искаме да ти сменяме главата и т.н.

На мен не ми се вярва да е разцепена главата,но като се свали,ако няма видимо нещо по блока или по г-рата,се тества главата,ако на теста покаже пукнатина,се снима на рентген за метал,да се види колко е дълбока и между какво е и дали може да се ремонтира.Ако не може - друга.
Съмнявам се да е сцепена,както описваш нещата,може да е шлайфана неграмотно и отдолу да е като високите сини планини и не ще тече и ще работи комбайн, ами не знам какво
Принципно според това от кой град си, си подбери сервиз, ама доказал се (имаме раздел Сервизи и там пише

- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
еми аман от маистори и колата ти прецакал и пари ти взел аз ако сам на теб утивам и му е уставам да е праи както трява слажиси и нукоя ро стабилна траба в багажника око маистора се напрай трабата ще справи полужението

-
Mileniom
zfa159 написа:Е,то за толкова има цели мотори по моргитеТези глави са масови,има ги в изобилие,по моргите се замерят с тях, макс. 100лв според мен ще струва глава с клапани (вал си имаш,пети за вала си имаш),150 да е с вала и петите,ако не я дадат без тях
Съмнявам се да е сцепена,както описваш нещата,може да е шлайфана неграмотно и отдолу да е като високите сини планини и не ще тече и ще работи комбайн, ами не знам какво![]()
Принципно според това от кой град си, си подбери сервиз, ама доказал се (имаме раздел Сервизи и там пише) и закарай колата на някой колега, да я види и да си каже тежката дума, защото без да я видим, само умуваме и те вкарваме в сложните схеми, където искаме да ти сменяме главата и т.н.
![]()
Дай боже толкова евтино ако се наложи
А иначе съм от Плевен ако има някой колега от Плевен с радост бих му закарал колицата да я погледне и да ме ориентира към някой свестен сервиз.
audi__a8 написа:еми аман от маистори и колата ти прецакал и пари ти взел аз ако сам на теб утивам и му е уставам да е праи както трява слажиси и нукоя ро стабилна траба в багажника око маистора се напрай трабата ще справи полужението![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
audi__a8 написа:колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема
Ако е кадърен, колкото ти си грамотен...

- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
абе аз може да несам грамотен но пак си има хора който си разбират от работата нали така плевенски глиган
-
Mileniom
audi__a8 написа:колега незнам от кой грат си но ако си наблизо до б-с мога да ти препорачам някой кадарен който ще оправи проблема
Ами не съм никак близо, но все пак благодаря че предложи.
-
atk9020
- Автомобил:
- Двигател:
колега какво реши с колата намери ли майстор,а колегата от плевен е във всяка манджа мерудия и с други се заяжда
-
Mileniom
atk9020 написа:колега какво реши с колата намери ли майстор,а колегата от плевен е във всяка манджа мерудия и с други се заяжда
Ами не колега, не съм намерил, реших да отложа ремонта за догодина, не ми се иска да си доразвалям настроението преди празника. Още 1 седмица все някак ще изтърпя без кола
- audi__a8
- Автомобил:
- Двигател:
еми щом така си решил до година аз тогава мога да ти кажа
и весели празници 
и весели празници -
atk9020
- Автомобил:
- Двигател:
Весели празници колеги и от мен 

Колега цената която са ти взели е напълно нормална не са те метнали.И аз имам подобен проблем на АБУ изчезва антифриза е видях го от къде петохуиника към главата дето се лови, на студен мотор изпуска антифриз като загрее няма и помен от това.Като ми падне нивото под минимума не тече но си има в казанчето и вече 2 месец карам така и нямам повечер загоба на антифриз.Огледаи го сигорно от там го губиш.
- goroman
- Автомобил:
- Двигател:
Верно muns61-навсякаде си мери егото колко е велик и какъв мега МайстоР е!!!! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”