Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот mupk0 » Сря 28 дек 2011 11:41

tisho_psg написа:
mupk0 написа:Най-малкото заради състоянието на магистралите.Принципно като карам по магистралата си карам със 120 без никакви проблеми.Много зависи от състоянието на колата.Както и със 180,но там вече е доста опасно за кола от моят калибър.Като много бързаш има лява лента.Тея дето сме в дясната и си караме 100-120 също не виждам какво пречат на тези дето бързат.Нали знаеш каква е разликата от 10км/ч по-висока скорост в спирачният път?Нямаме пътища за скорости като цяло в нашата държава.Нищо не ти пречи да си караш със 130 и да нямаш проблеми с никой.Не мога да проумея какво печелиш от тези 10км?Нима живота ти струва 10км принципно?Разбирам да го вдигнат с 30-40км/ч ограничението,че да има полза.Прекалено много шум за нищо е пак нашата работа.

Относно репликата ми за след 1-2 години...ами достатъчно(макар и малко) съм живял тук и знам как е.Тук нищо не се спазва,та това ли ще е проблема.Вижте колко катастрофи стават.Само днес заради убитаци има маса ударени коли на магистралата.Тея дето бързаха не стигнаха далече.Не може масово да карат с 60(включително и аз,че не искам 2 катастрофи за 1 ден),а газарите да ни изпреварват като спрели и после по мантинелите да ги четем.Всичко е до преценка.Ако всеки си съобразява скоростта според пътната настилка и условия,130км/ч е мечтана скорост за безпроблемно пътуване само по чисто ново открити участъци от магистралата.

Колега,въобще не си в час. Ти защо караш с голф 2 по лошите ни магистрали с 120км./ч и нямаш никакви проблеми,а не караш с 110км/ч.? Толкова ли бързаш,10-20мин. по-рано да стигнеш? И като нямаш проблеми с 120км по лошите ни магистрали с голф 2 защо мислиш,че колегата с пасат 7-ца мечтае да кара с 130км/ч по чисто новооткрити отсечки от магистрала? Нали зависело от състоянието на колата? Сякаш ти е мерак всички да се равняваме по възможностите на твоята кола и ако може никой да не те изпреварва.Много пишат тук без да са запознати с възможностите на по-новите коли.Казвам го по принцип,не към конкретен колега.

Само дето се кара според приетите норми от години нали.. ?Даже карам под ограничението.Няма какво да се правиш на ударен и да пишеш тея работи.Отделно около Пловдив карам с 100,защото там е толкова "красив" пътя,че направо с 200 мини ако искаш.Както и да е не ми се занимава.Те ще си решат от правителствово.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 дек 2011 12:40

Благовест написа:Колега,@ицоицо,защо трябва да бъдем коне с капаци?Ти от 5 поста в темата ни обясняваш как било в Германия,Финландия,африка,афганистан...Ами с 90 км/ч.-направо да закрием магистралите,да закрием сухопътния транспорт,ще се движим с локомотиви...Защо винаги трябва да се сравняваме с другите?Защо трябва да чакаме Брюксел да ни нареди и да козеруваме?Кога ще гледаме в нашата камбанария?Германия си е Германия,но да даваш-скиорите за пример...Съгласен съм,че пътя не е стъкло,но 140 км/ч,не са проблем!Да,има участъци,които не са добре,ама то по тая логика за 5 дупки дайте да върнем ограничението на 90 км/ч.Отсечката Пловдив-Ст.Загора спокойно се кара 170 км/ч. :да: Обявете ме за джигит вече :Mr Green Fun И сигурно половината форум с голфО ще започне да ми пречи в лява лента... death Предполагам,че и Златев протрива ръце,ще забогатее с моите 500 гр.нафта повече дето ще ми гори колата като не карам с 130... :063:
Как не си начесахте клавиатурите и не разбрахте,че малумщината убива,а не 130 или 140 км/ч.рискови маневри,не спазване на ЗДвП...Айде да видим примерно колко жертви има на магистрала и на пешеходна пътека?Дето толкова разтягате локуми за тази статистика...
А темата трябва да се нареди с ключ до тази-"Как карате по магистрала"! death

Викаш ние великите ,исторически героически булгарсупермени кво да се съобразяваме с тоя кирлив европейски съюз дето толкова години ни се моли да се присъедини към нас :Mr Green Fun ,тук у нас закона за гравитацията го променяме одма та някакво ограничение на скоростта гадните капиталисти ще ни навират баш на нас ,дето 150 дигаме от спалнята до кенефа mhihi
Я се осъзнай малко.Малоумщината сама по себе си не убива ,убива в комбинация с автомобил и житейската философия "кой ше ми пречи на мене да натискам газта до ламарината".Не ти ли е малко неудобно в един и същи пост да говориш за малоумщина и неспазване на ЗДвП от другите и за спокойно движение(явно собственото си)по магистралата със 170?Бай дъ уей ,за тази отсечка от магистралата говориш ,нали?

http://tv7.bg/news/incidents/3427382.html

Да цитирам касаещата ни част "...автомобилът попада под ТИР ,след като е заклещен от бързащ да го изпревари шофьор..."...с автовоз бързащ :screwy

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 28 дек 2011 13:00

icoico написа:Бай дъ уей ,за тази отсечка от магистралата говориш ,нали?
Да цитирам касаещата ни част "...автомобилът попада под ТИР ,след като е заклещен от бързащ да го изпревари шофьор..."...с автовоз бързащ :screwy

Шъ ма извиняваш ама при тази мъгла и със най-позволената -130км/ч скорост да караш ,ако нямаш акъл да намалиш, че не виждаш пътя пак си убиец така че тук колко е макс разрешената няма абсолютно никакво значение ! Какво толкова са ви криви магистралите не знам,аз със дъртата четворка си карам със 130 и по прословутия участък при Пазарджик дето всички са се хванали за него и не съм излитал в космоса :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 дек 2011 13:09

Stivi написа:
icoico написа:Бай дъ уей ,за тази отсечка от магистралата говориш ,нали?

Шъ ма извиняваш ама при тази мъгла и със най-позволената -130км/ч скорост да караш ,ако нямаш акъл да намалиш, че не виждаш пътя пак си убиец така че тук колко е макс разрешената няма абсолютно никакво значение ! Какво толкова са ви криви магистралите не знам,аз със дъртата четворка си карам със 130 и по прословутия участък при Пазарджик дето всички са се хванали за него и не съм излитал в космоса :012:

И ти шъ ма извиняваш ама да обявяваш за годна за движение със 140+ км/ч отсечка от магистрала ,която при най -обикновен дъжд се превръща в река ,а при най-обикновено застудяване в ледена пързалка е най-обикновено дебелоочие :idea:
http://it-bg.org/pages/clips/53041/kata ... -reys.html
Послушайте малко...
http://it-bg.org/pages/clips/174148/kat ... 19-09.html
Погледайте...
Не е ли малко 140 км/ч. много оцелели остават,много разходи за лечение,требе поне 170 да се разреши на новите коли с многото скорости :idea: :idea: :idea:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 14:32

icoico написа:И ти шъ ма извиняваш ама да обявяваш за годна за движение със 140+ км/ч отсечка от магистрала ,която при най -обикновен дъжд се превръща в река ,а при най-обикновено застудяване в ледена пързалка е най-обикновено дебелоочие :idea:

това да твърдиш че магистралата като цяло е негодна за 140+, щото при дъжд, заледяване, мъгла... не позволява 140+ си е най-обикновено МАЛОУМИЕ.

Още ми е странно какъв трябва да си, че да не го осъзнаеш тоя прост факт че максимално разрешенната скорост е едно, а съобразената с пътните условия във даден момент е нещо съвсем друго :!:

Според сбърканата логика на някои колеги, максималната разрешена скорост по магистрала трябва да е съобразена с всичко-евентуална: гъста мъгла, обилна снежна покривка, заледяване, пътна настилка... ами то тогава ще варира около 60-70км/ч макс. за да гарантира някаква безопасност във всички възможни варианти. 100-120км/ч в гъста мъгла дори и за магистрала не ми звучи добре. Или пак магистралите са скапани, щото нямат устройства за неутрализиране на мъглата... Или на запад са голяма работа, магистралите им супер и не задържат мъгла...

ОК, но какво правим в нормалния случай, когато времето е хубаво, настилката също, трафика не е инензивен- да караме с 60-70 :?: :!:

Някой идиот изпреварвал на магистралата как му паднело и оттам се прави гениалния извод, че проблема е в ограничението на максималната скорост :!:

Аман от "потенциали" дето не правят въпросната разлика, а именно че
максимално разрешенната скорост е едно, а съобразената с пътните условия във даден момент е нещо съвсем друго

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 28 дек 2011 15:19

pe6kata написа: ...Аман от "потенциали" дето не правят въпросната разлика, а именно че
максимално разрешенната скорост е едно, а съобразената с пътните условия във даден момент е нещо съвсем друго

Чакай да ти кажа още нещо ,което няма да ти хареса:
Един ден ти ще умреш на пътя.Не ме питай откъде знам.Видимо отвсякъде е ,че приемаш простото придвижване с кола от точка А до точка Б като някакъв вид екстремен спорт и източник на адреналин.Най-добрите в екстремните спортове падат в даден момент жертва на статистиката ,на елементарното натрупване на риска ,другояче казано дърпат прекалено често дявола за опашката и накрая той се обръща да погледне.Понеже и аз обичах/все още обичам да го дърпам постарах се да намеря как да го правя без това да застрашава околните-има си начини.И понеже явно е безсмислено да те/ви убеждавам да не използваш/те магистралата като "магистралка" считам ,че за момента най-доброто което може да се направи за да бъдат защитени останалите на пътя от безсмъртните рацери е да не се вдига ограничението за максимална РАЗРЕШЕНА скорост ,което несъмнено ще поощри излишно експериментите ви с максималната неразрешена такава :roll:

Ако искаш попрехвърли тази тема:
viewtopic.php?f=59&t=302776
и пак ще поспорим кой за къде е тръгнал :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 15:49

То проблема се решава доста лесно,но трява малко време и ресурс от компетентните органи.
За целта трябва да се направят малко писти като хората във всеки по-голям град за да може хората да се събират и да си се пускат организирано и да си тестват колите и вдигат адреналина.
На пътищата като почнат за глупости да ни затварят за по няколко месеца и през това време не само да лежим,ами да пълним дупки с лопати и да слагаме пешеходни пътеки на ръка ще имаме хем повече ред и по-малко жертви хем и по-хубави пътища.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 15:50

icoico написа:Чакай да ти кажа още нещо ,което няма да ти хареса:
Един ден ти ще умреш на пътя.Не ме питай откъде знам . Видимо отвсякъде е ,че приемаш простото придвижване с кола от точка А до точка Б като някакъв вид екстремен спорт и източник на адреналин.

Ми да ти кажа и аз нещо, което няма да ти хареса, така и така сме го обърнали на откровения:

Ако можех да карам толкова, колкото ти знаеш и виждаш, повярвай ми нямаше да се кача в кола въобще, не да карам...

Ако можеше да знаеш и виждаш мааалко повече отколкото можеш, щеше да разбереш кооолко си зле :!: И проблема ти с "виждането" не се лекува, и с очила не се оправя, всъщност не пречи и на зрението!

Няма да ти обяснявам каквото и е да, щото е безсмислено :bishop

весели празници :beer

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 28 дек 2011 16:39

Нека дане ставам омиротворител но нека се придаржаме кам добрия тон колеги кои както иска но всеки има мнение и то требва да се изслушва и уважава нека дасме по толерантни :beer Вапроса е да обменяме мнения и дасе поучим 1 от друг това е идеята :обичам ви

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 28 дек 2011 17:06

От кога 140 км/ч са екстремна скорост, от кога тези, които се възползваме от лимита на ограничението сме "видимо" пътници и ще умрем на аутобанЯ...?! Вземете се в ръце колеги! Мислете! Гледам вече някои хора от гъза си смучат глупостите, само и само да запазят позицията си в спора, не че гледат реално на нещата.

Ако някой има реални факти с които да покаже ползата или вредата от това увеличение - да пише. Станаха 12 страници трепане на тъпомера от камикадзета, шубета, моралисти, пътници и всяк'ва друга сволач! Всички психолози станаха, врачки също. Дискусия няма.

п.п. От 6 години чета форума, от 5 пиша! По-идиотско нещо от това колега на колега да казва, че ше умре не съм срещал!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 17:08

vaiper 1 написа:Вапроса е да обменяме мнения и дасе поучим 1 от друг това е идеята :обичам ви

Темата не е поучителна, а показателна. И това не е първата тема, която показва за манталитета на една значителна част от членовете на форума, както и манталитета на част от населението на страната, разбира се. Изводите ще ги запазя за себе си, само ще кажа че не съм доволен. 130-140 не са ми проблем- ако съм тръгнал по ограниченията, ще си спазвам независимо кое от двете, ако нарушавам, тогава е без значение кое ще важи... Но нямах предвид ограничението... :?

Айде със здраве и май е време за ключ, щото при продължение по темата, няма да се доведе до нищо добро :?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 17:26

Значи то проблема не е само един.И проблема отдавна не е 130 или 140,а 200 или повече.Където мисля че спор няма.Не един каза че и 140 да е нищо няма да се промени.Нито някой ще кара по-бързо нито някой по-бавно.
Вече спора е дали тия дето карат с педала до пода и са нахални и арогантни са проблем.
До колегата pe6kata спецялно и ти не говориш за 140,а всичко почна от поста ти,където обясняваш нали как караш и как нямало проблеми в това.Между другото много хубаво аргументиран пост,за което евала.
Тука вече проблема е дали всички карайки доста над 140 имат нужните мммм компетенции да го правят без кой знае какви последици.Това че 2-3 пъти не са се отрепали не означава че някой път няма да стане,и не означава че някой не може да се отрепе и със 100.Идеята е че като нещото стане какви са ни шансовете да оцелеем.Някои хора трошат коли през година две и все оцеляват,други 30 години нямат дори одраскан калник карат нормално нали,а накрая си е*ават майката с извинение.Ако ти или някой друг се надъни с 200 шанса да разкаже какво е станало е малък.Ясно че е по-добре примерно да внимаваш,колата да ти е наред всичко изрядно и тн.като ще караш по-бързо отколкото да си бъркаш в носа и да търсиш някоя песен на сд-то без да гледаш много какво става около теб.
Каквото и да говорим мисля че не можеш да твърдиш с всичкия си стаж над волана,умения,компетенция ,концентрация и всичко че примерно да пукнеш гума на магистралата карайки със 180(карал си с тавака скорост това е ясно) и карайки със 130 е едно и също и само защото си познаваш колата и си добър шофьор крайният ефект ще е същия.Също не можеш да твърдиш че успяваш да предвидиш всички рискове и никога не си се размианвал на косъм.Всеки който кара е имал инфарктни ситуации и това че е жив и здрав в момента е сигурно защото не е карал една идея по-бързо.Всичко е до късмет.При един шофьор и една кола късмета може да свършва при 120 при теб може да свършва при 170,ама все някъде свървшва и ти не знаеш че е свършил преди да стане нещо,това е лошото.
Точно за това трябва да си дадем сметка къде свършва разумното.Явно в тази тема не успяхме.Може би човек ако си даде сметка навреме и измисли друг начин за адреналина,което не е толкова трудно да се намери ,може би ще се предотврати нещо гадно,което никой не знае дали ще се случи и кога,ако се случи.Никой не знае.Също не е гаранция че и да караме по закона бил той и морално остарял пак няма да ни се случи нещо.Ама поне ако се случи и ние оцелеем ,ще си кажем добре карал съм както трябва поне не е в мен вината,докато ако си карал с повечко и някой друг пострада ще си кажеш аз съм виновен.Ти пак може да си виновен,но ти е някакво успокоение.Дано не се случва на никой.Сега няма да разбереш тези думи защото предполагам не ти се е случвало,но аз имам близки приятели на които им се е случвало да пострада някой заради тяхната глупост и те бяха много наперени,но тогава други хора са ги държали да не се качат на някое дърво да се обесят още преди да дойде кат и линейките...

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 28 дек 2011 17:54

Амин! Friday spam

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 28 дек 2011 18:15

muns61 написа:Амин! Friday spam

Да крайно време е. Темата заприлича вече на война на юзърите, а не толкова по темата.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 18:39

Айде малко са ни модераторите че всички почнахте да давате акъл кое за какво е.Нестига че един модератор не съм видял,който да е сравнително обективен тука,всички си избиват комплексите за глупости,ами сега и вие кое за какво е.Ако някой прецени да я заключи,те така или иначе не търпят чуждо мнение.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”