tisho_psg написа:mupk0 написа:Най-малкото заради състоянието на магистралите.Принципно като карам по магистралата си карам със 120 без никакви проблеми.Много зависи от състоянието на колата.Както и със 180,но там вече е доста опасно за кола от моят калибър.Като много бързаш има лява лента.Тея дето сме в дясната и си караме 100-120 също не виждам какво пречат на тези дето бързат.Нали знаеш каква е разликата от 10км/ч по-висока скорост в спирачният път?Нямаме пътища за скорости като цяло в нашата държава.Нищо не ти пречи да си караш със 130 и да нямаш проблеми с никой.Не мога да проумея какво печелиш от тези 10км?Нима живота ти струва 10км принципно?Разбирам да го вдигнат с 30-40км/ч ограничението,че да има полза.Прекалено много шум за нищо е пак нашата работа.
Относно репликата ми за след 1-2 години...ами достатъчно(макар и малко) съм живял тук и знам как е.Тук нищо не се спазва,та това ли ще е проблема.Вижте колко катастрофи стават.Само днес заради убитаци има маса ударени коли на магистралата.Тея дето бързаха не стигнаха далече.Не може масово да карат с 60(включително и аз,че не искам 2 катастрофи за 1 ден),а газарите да ни изпреварват като спрели и после по мантинелите да ги четем.Всичко е до преценка.Ако всеки си съобразява скоростта според пътната настилка и условия,130км/ч е мечтана скорост за безпроблемно пътуване само по чисто ново открити участъци от магистралата.
Колега,въобще не си в час. Ти защо караш с голф 2 по лошите ни магистрали с 120км./ч и нямаш никакви проблеми,а не караш с 110км/ч.? Толкова ли бързаш,10-20мин. по-рано да стигнеш? И като нямаш проблеми с 120км по лошите ни магистрали с голф 2 защо мислиш,че колегата с пасат 7-ца мечтае да кара с 130км/ч по чисто новооткрити отсечки от магистрала? Нали зависело от състоянието на колата? Сякаш ти е мерак всички да се равняваме по възможностите на твоята кола и ако може никой да не те изпреварва.Много пишат тук без да са запознати с възможностите на по-новите коли.Казвам го по принцип,не към конкретен колега.
Само дето се кара според приетите норми от години нали.. ?Даже карам под ограничението.Няма какво да се правиш на ударен и да пишеш тея работи.Отделно около Пловдив карам с 100,защото там е толкова "красив" пътя,че направо с 200 мини ако искаш.Както и да е не ми се занимава.Те ще си решат от правителствово.