Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 18:40

agent_kowalski написа:...Това което казах и правя е следното.Когато се движа с нормална скорост изпреварвайки на магистрала и някой ми се лепне така че да не му виждам фаровете,което си е близко само леко подпирам спирачките с ЛЕВИЯ крак за да светят стоповете и кретена да пусне малко дистанция.С другия крак съм на газта,която в такъв случай винаги е до пода за да не бавя движението доколкото ми позволява колата.Когато кретена е прекалено нагъл и наблюдавам неприлични жестове в оглеалата изравнявам скоростта с този,който изпреварвам и карам така примрно 4-5 километра докато на мен ми писне или кретена излети през аварийната лента.Същото се отнася и за цариградско и околовръстното в софия.Поради ред съображения винаги карам в лява лента със скорост между 90 и 100,която е превишена в случея.И изобщо не ме интересува кой ми свети и кой какво иска.който иска да му правят път да стане шофьор на линейка.

след този пост, да ми говориш за етично и толерантно каране е ... :beat_butt2
"Случайно" се сещам за един виц:

Бар, на бара стояла красива дама.
Мъж се приближил до нея и я попитал:
- Срещу 1000лв навита ли си да спиш с мен?
Дамата малко се смутила, но без много да се замисля отговорила:-ДА
Мъжа обаче пак попитал:
- А с/у 500лв?
Дамата, в пълно недоумене, след кратък размисъл се съгласила пак. Но нашия човек продължил:
-А с/у 50лв??? При което "дамата"(в кавички, щото дамата е чиста курва, не дама) ме разкрещяла:
-Простак... каква си мислиш че съм...?!!!
- Каква си, ми е пределно ясно, просто уточнявам цената.

Така че агенте, си ми пределно ясен, ами спри да пишеш глупости и да лицемерничиш, щото ми писна. Писнало ми е от заспали и от такива тарикати и комплексари по пътищата кат тебе. Като карам бързо, просто си карам бързо, като карам бавно не преча на тия дето си карат бързо и си стоя там дето ми е мястото като бавнодвижещ се. И в двата случая се предвижвам м/у две точки. Не се засягам, не го приемам лично не се и комплексирам ако ще да ме минават като спрял, или че покрай мен се движат коли дето са и над 100пъти по-скъпи от моята.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 28 дек 2011 19:12

pe6kata написа:
agent_kowalski написа:...Това което казах и правя е следното.Когато се движа с нормална скорост изпреварвайки на магистрала и някой ми се лепне така че да не му виждам фаровете,което си е близко само леко подпирам спирачките с ЛЕВИЯ крак за да светят стоповете и кретена да пусне малко дистанция.С другия крак съм на газта,която в такъв случай винаги е до пода за да не бавя движението доколкото ми позволява колата.Когато кретена е прекалено нагъл и наблюдавам неприлични жестове в оглеалата изравнявам скоростта с този,който изпреварвам и карам така примрно 4-5 километра докато на мен ми писне или кретена излети през аварийната лента.Същото се отнася и за цариградско и околовръстното в софия.Поради ред съображения винаги карам в лява лента със скорост между 90 и 100,която е превишена в случея.И изобщо не ме интересува кой ми свети и кой какво иска.който иска да му правят път да стане шофьор на линейка.

след този пост, да ми говориш за етично и толерантно каране е ... :beat_butt2
"Случайно" се сещам за един виц:

Бар, на бара стояла красива дама.
Мъж се приближил до нея и я попитал:
- Срещу 1000лв навита ли си да спиш с мен?
Дамата малко се смутила, но без много да се замисля отговорила:-ДА
Мъжа обаче пак попитал:
- А с/у 500лв?
Дамата, в пълно недоумене, след кратък размисъл се съгласила пак. Но нашия човек продължил:
-А с/у 50лв??? При което "дамата"(в кавички, щото дамата е чиста курва, не дама) ме разкрещяла:
-Простак... каква си мислиш че съм...?!!!
- Каква си, ми е пределно ясно, просто уточнявам цената.

Така че агенте, си ми пределно ясен, ами спри да пишеш глупости и да лицемерничиш, щото ми писна. Писнало ми е от заспали и от такива тарикати и комплексари по пътищата кат тебе. Като карам бързо, просто си карам бързо, като карам бавно не преча на тия дето си карат бързо и си стоя там дето ми е мястото като бавнодвижещ се. И в двата случая се предвижвам м/у две точки. Не се засягам, не го приемам лично не се и комплексирам ако ще да ме минават като спрял, или че покрай мен се движат коли дето са и над 100пъти по-скъпи от моята.

Не стреляйте по пианиста (agent_kowalski),той толкова си може mhihi mhihi mhihi .
Разбрах,че много от леваците които пречат на пътя,всъщност са и тук във форума,даже пишат в тази тема :banghead:

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 19:27

pe6kata преди няколко страници те попитах защо си се "захванал" с тая пуста тема.Има много потребители като мен, които са на твоето мнение, но не сме тръгнали да бълваме обиди, както от твоя страна, така и от страна на (лицемерно) бавно каращите.

П.С.Винаги чета с интерес и най-вече научавам нещо ново от теб, но тези твои писания не ти подхождат.Не се мъча да ти давам акъл или наклон на ... , а ти давам виртуален приятелски съвет.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 19:30

Приятелю виж сега,какъв съм в твоите очи слабо ме вълнува.Идеята ми е да осъзнаеш някои неща.Първо както бях сигурен не оспори поста ми на който се издразни,защото съм прав.Седни и кажи при каква скорост ти свършва късмета?Еми не знаеш..и никой не знае.Заяждаш ми се за нещо написано преди седмица сигурно,ама това което те подразни не коментираш защото е вярно.
А за това на кой правя път.Ти сам казавш много хубаво,че като се движиш бавно не пречиш на бързите,еми да и аз като се движа по правилата не искам бързите да ми пречат на мен.Разбираш ли?Нито ти нито никой като теб като бърза не го чака пожар за гасене или болен да умира.Ако е така ще караш пожарна или линейка и тогава ще бързаш.Щом аз си карам с поне 80 на някои булеварди в София или щом на тракия карам със 130 и си изпреварвам с толкова ако искам и половин час и ти си длъжен да ме чакаш.Като искаш да си превишаваш скоростта това си е за твоя сметка и нямаш моралното право да ме притесняваш и да ми даваш зор и аз да го правя.Който кара бързо да бъде така добър да не притеснява другите с фарове и клаксони и да не се мушка на сантиметри пред тях и да ги принуждава да набиват спирачки и други подобни.Да си се съсредоточи върху бързането без да взаоидейства с околните било по какъвто и да е начин.Ако не може да кара по-бавно докато му се отвори пролука да продължава.Кое от това,което казвам не е вярно?
Не се правя на светец,и аз не карам винаги по правилата,и аз съм си дънил колата да видя колко може да вдигне както всички тук.И аз имам актове и глоби и аз имам всичко.Карам всеки ден по доста и от години,всичко имам.Просто съм си дал сметка за себе си за някои неща и това е.И искам като си карам нормално(не бавно) да не ме притесняват някои.В закона пише ли че някой като ти свети отзад трябва да му правиш път?Не пише,пише да правиш път на линейка,пожарна и полиция,не пише да се прави път на всеки трети идиот(не визирам теб,а хората по принцип)?Който му е зор да бърза да се уреди със служебна кола от горе изброените,които имат спецялен режим на движение.То бива наглост,ама чак пък толкова..... :dummy:
едит:Тишо,хайде кажи ти нещо разумно и аргументирано ,става ли?Айде сигурно знам повече цинизми и простотии от теб,ама не е това идеята...Хайде кажи кое ти дава право да притесняваш хората,които искат да карат нормално?Плащаш по-скъпи данъци?Плащаш по-скъпа винетка от мен или какво?
едит2: пешката извинявай сега прочетох пак нещо.Я ми обясни къде ти е мястото като бавнодживещ се ,и къде точно в ЗЗДПП го пише това?По магистрала в лява лента имаш изпреварване,в града имаш много ленти и се движиш в тази,в която ти е удобно стига да нямат различни ограничения,което в България не съм виждал.Къде пише в закона за бавно и бързо движещ се автомобил?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 28 дек 2011 20:10

pensiq написа:pe6kata преди няколко страници те попитах защо си се "захванал" с тая пуста тема.Има много потребители като мен, които са на твоето мнение, но не сме тръгнали да бълваме обиди, както от твоя страна, така и от страна на (лицемерно) бавно каращите.

П.С.Винаги чета с интерес и най-вече научавам нещо ново от теб, но тези твои писания не ти подхождат.Не се мъча да ти давам акъл или наклон на ... , а ти давам виртуален приятелски съвет.

така си е,каза го... много си прав, и аз си казах че няма да пиша, бая време устисках, но накрая не се сдържах :?

Не може ли нещата да се кажат така, както са, без превземки, преструвки. Много мразя, когато не се говори за нещата с истинските им думи.

От известно време карам един обикновен б3 на метан, че вр-а е разглобен, отделно че и обичайния ми път е доста зле- не е за кола със спортно окачване- нито комбито нито корадото.

По повод една друга лицемерна тема, при едно от идванията ми до София с метанката си направих труда да броя- магистрала Тракия, Стара Загора- София съм заковал на 105-110км/ч. За цялото време изпреварих 6 (шест !!!), коли, в това число и бусове, камионите не ги слагам в сметката, ясно що. Шест
И "всичко" това дето го изпреварих не беше много в час- някакво претоварено комби, два много стари буса и непомня какво още, ако се върна в оная тема съм ги описал и по марки.

Шест! при 105-110! За какво говорим и после как няма да се ядосвам.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 28 дек 2011 20:16

agent_kowalski :да: и :bowdown :bowdown :bowdown ама много искрено и дълбоко!Ей ,дечурлига с развълнувани и горещи мозъци....не разбирате ли,че някой си играе опасна игра с най-примитивните човешки страсти.....я вземете да изтрезнеете!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 20:19

pe6kata къде е проблема че си изпреварил само шест автомобила?Нещо не те реазбрах :shock
Чакам да ми покажеш закона,където пише за бавно движещите се автомобили :beer

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 20:26

Тя темата се отиде "в кереча" от създаването си както и другата с магистралите, където едва ли не бяхме анатемосани.Там се помъчих и леко мнение да дам, но не става.Заеби и това е.Тука се почна едни закони, едни случки, едни заплахи ЧУДО.ДА карам като линейка по магистралите и ДА няма да ме спрете с писанията си, а само Ви моля да си карате в най-дясната СВОБОДНА лента.

Потребителски аватар
bobo_simeonov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_simeonov » Сря 28 дек 2011 20:28

крайно време да караме колите си на добри пътища а не да ги трошим а за максималната скорост до 140км е добре .

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 20:30

Приятелю pensiq ,по магистрала да съгласен, караме в дясната свободна,ако не изпреварваме,в града е друго.
Ако не ти харесва стани депутат и гласувай нов закон.
Иначе има два изхода като продължаваш да караш като линейка без да караш линейка.
1.Качваш на някоя джанка рано или късно.
2.Намираш някой по-луд от тебе и се почва тупа-лупа до откат.
Не визирам лично теб,а хората които мислят като теб.
Всичко казано горе е без лоши чувства.
:beer

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 20:35

agent_kowalski написа:Приятелю pensiq ,по магистрала да съгласен, караме в дясната свободна,ако не изпреварваме,в града е друго.
Ако не ти харесва стани депутат и гласувай нов закон.
Иначе има два изхода като продължаваш да караш като линейка без да караш линейка.
1.Качваш на някоя джанка рано или късно.
2.Намираш някой по-луд от тебе и се почва тупа-лупа до откат.
Не визирам лично теб,а хората които мислят като теб.
Всичко казано горе е без лоши чувства.
:beer

По точка 1: Мерси за пожеланието или пророческите ти възможности.
По точка 2: Не знам дали съм луд нито съм корав, но бога ми приятели за тупа-лупа имам.
Теб ще те помоля да не търсиш дискусия с мен на тази тема.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 20:39

То нямаш само ти приятели.И то не е идеята приятели да ти оправят твоите бакии,това не е повод за гордост дори обратното.
Както и да ще уважа желанието ти да не водим дискусия по тази тема,защото и аз не я обичам.Мъжете сме склонни да си мерим пишките по всеки един въпрос и не мисля че това ни прави чест.
По другата тема има си съдба,която ще ни споходи всеки по отделно,така че се въздържам от други коментари и предположения по темата.
Чакам само пешката да ми цитира някои неща от закона,за които го питам по-горе и така.
Здраве желая на всички и весело посрещане на новата година :beer

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 28 дек 2011 20:44

agent_kowalski написа:То нямаш само ти приятели.И то не е идеята приятели да ти оправят твоите бакии,това не е повод за гордост дори обратното.
Както и да ще уважа желанието ти да не водим дискусия по тази тема,защото и аз не я обичам.Мъжете сме склонни да си мерим пишките по всеки един въпрос и не мисля че това ни прави чест.
По другата тема има си съдба,която ще ни споходи всеки по отделно,така че се въздържам от други коментари и предположения по темата.
Чакам само пешката да ми цитира някои неща от закона,за които го питам по-горе и така.
Здраве желая на всички и весело посрещане на новата година :beer

Аз бакии не правя, а ти темата си я харесваш - гледам безбройните ти писания.Не си меря пишката и за това до сега не съм писал, а ти вмяташ тупа-лупа и други вудо и не до там предположения.Не ти прави и чест че умишлено наместваш ,между редовете и името на 3-ти човек, когато малко или много водим ДИАлог.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 28 дек 2011 20:47

agent_kowalski написа:Мъжете сме склонни да си мерим пишките по всеки един въпрос и не мисля че това ни прави чест.

Забелязъл съм,че който не смее да си мери пишката,често си мери скоростта с която си кара колата....

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 28 дек 2011 21:06

Еми да аз пуснах темата,защото това ме вълнува и ми е интересно и да пиша изказвам мнение,някой като не е съгласен се радвам ако обясни защо.Също и аз се старая като някой не е съгласен с мен да се изяснявам максимално какво искам да кажа.
За третия човек и аз водя диалог с него и не виждам нищо лошо че го споменавам.Това което пишем се чете и от него,и не съм казал нищо лошо.Не се познаваме и се старая да пиша с нужното уважение към всички,макар на моменти да мисля че не всеки е наред с главата,но като гледам не един го е писал и за мен и то на места доста директно.В което няма лошо всеки си казва кавко мисли стига вече да не е прекалено цветущо.С това за тупа лупа не съм искал също да те засегна,ако не съм бил разбран павилно се извинявам.
Трябва да се уважаваме.И на пътя и тука.Това се опитвам да ви кажа.Карайте както мислите че е добре,ама не пречете на другите.Няма бърза лента и бавна лента.Който се мотае да ,ама не става с ръгане и нахалстване всичко.С това тупа лупа исках да кажа че трябва да внимаваме какво правим и как се държим,защото за всеки си има майстор.Един пряяител имам с един кадет има 12 предни брони в мазето,борихме ги преди няколко месеца.Познай защо,човека не обича да му отнемат предимство.Аз принципно съм спокоен и смея да твърдя че не съм агресивен,но един път един пич с голяма уста дойде и ми отвори вратата на светофара докато си седяхме с колегата в служебния бус и после стана страшно,телесни повреди,писане,па 72 часа па всичко.Ама 72 часа седиш ама с кеф през цялото време и си така удволетворен от цялата работа.
Айде няма да пиша повече глупости,които не са по темата.
Поздрави на всички :beer
@joker аз съм да ни хващат за по-гоелмите простотии с по една лопата и да пълним дупките и с една четка на ръка да правим маркировка ,тогава няма да мислим за пишките си.

Последна промяна от agent_kowalski на Сря 28 дек 2011 21:12, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”