Golf Mk3 1.8 "GLX" африкански

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf Mk3 1.8 "GLX" африкански

Мнениеот burkov2 » Съб 31 дек 2011 1:56

Здравейте! Със стечение на обстоятелствата мисля да се сдобия с един голф внесен от южна африка. Според обявата е произведен през 95-та година и е с двигател 1.8. С обратен волан е, но собственика го обявява в километри :shock (да разбирам че таблото е като нашето?!)

Първото което се питам е дали това чудо е сглобявано в германия и силно се надявам като е 95-та и 1.8 да е нещо като код на мотора ABS. Освен това дали пък няма нещо специфично за което после да си бия главата в стената? Щото на мен ми изглежда като европейско екстериорно изпълнение, със странен интериор, европейски километраж, пък английски волан.. :screwy пък то да не се окаже че такива са сглобявали в китай :D

На всеки който даде някакво мнение или знае нещо за тези редки модификации ще съм супер благодарен да сподели тук!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Re: Golf Mk3 1.8 "GLX" африкански

Мнениеот skotis » Съб 31 дек 2011 2:09

Самоя факт че е с обратен волан, не те ли притеснява?

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Съб 31 дек 2011 8:32

Аз ще си го ползвам в такава страна. Иначе и бих се изразил с няколко думи за тия дето си карат отляво..

Потребителски аватар
kjm
Автомобил: audi a3
Двигател: ALH

Мнениеот kjm » Съб 31 дек 2011 9:44

и в Кипър са с ляв волан и таблата са в километри,иначе всичко друго е като нашето.

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Нед 01 яну 2012 18:19

Колите произведени за страни с горещ климат нямат добра антикорозионна защита. Сам може да се сетиш какво ще се случи в БГ. Успех.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 01 яну 2012 22:03

познавам човек с мексикански голф 1,8 пълна инжекция , само двигателя е странен(демек 115 коня)и че няма мигачи в калниците...аааа и митото преди 6-7 години беше гигантско (не е произведен в евросъюза)...иначе е абсолютно същия като европейските...ами като остарее някой модел го изнасят за производство в други страни...и според мен само машините,пресите и роботите са оригинала всичко друго начело с работната ръка е "менте".....но голф се прави в доста държави-Белгия(моя),Австрия,Германия,Мексико,Китай,Испания....и още....по въпроса за колегата да си го оглежда като обикновена кола и да гледа обичайните неща а това с корозията и топлия климат звучи несериозно(просто при сух и топъл климат са без ръжда)

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Нед 01 яну 2012 22:34

нищо чудно кода на двигателя и да бъде "ADZ" един приятел има 95г. 1.8 с такъв двигател.... :bishop

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Пон 02 яну 2012 1:00

Работата е следната. Голфа е 95-та но още през 97-ма е внесен във Великобритания и от тогава си е регистриран там. Поне така пише на обявата. Утре ще разбера VIN кода (vin май беше, извинявам се ако греша) и ще разберем много повече. Eто я и обявата:

http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p

Мисля че засега нямам намерения да го вкарвам в БГ и да плащам мита и глупости. Просто се интересувам дали е читав защото естеството ми на работа предполага доста километри и искам да е както един колега от форума беше казал "дуракоустойчив" :D

Благодаря за коментара на колегата luboveliki и съм съгласен с него че едва ли антикорозионната защита зависи от това.

Моля коментирайте обявата. Говорил съм с човека и звучеше като на 60-70 години и го попитах защо не я е карал много и той каза "ми втора кола в семейството и вече не ми трябва". Първи собственик е. Пък и тъкмо е минала на технически преглед и каза че нямали препоръки дори.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 02 яну 2012 8:46

От какъв зор пък ти е притрябвал африкански голф тройка за 800 паунда (прави къмто 2000 лева, сложи такси, докарване и т.н.) при положение, че тук с лопата да ги ринеш такива? Ако искаш да си различен и имаш излишни пари вземи си американски. Тоя с тези ръчки на вратите не виждам какво намираш толкоз в него :roll:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 02 яну 2012 9:39

няма да го докарва(ще има мито)......ще си го ползва в англия......аз съм бил в англия да работя и със приятел сме гледали обява за един бус Форд транзит обадихме се по телефона и човека си беше англичанин сериозен над 50 годишен и каза че обявата е вярна да идваме,демек снимките са актуални,обаче като отиде моя човек, само вярно беше че е форд транзит и че е бял.....техническото състояние и въмшния вид бяха кошмар....ходил съм и на търгове за коли с приятели и там много замазват проблемите на колите и лъжат(доста приятели на 20мили след търга изреваха с двигателите),то може преди търга да огледаш колата да я караш но те се доверяват че били от англичани и нямало да ги излъжат...та споделям това да знаеш че и англичаните(истинските) лъжат и правят измами,за това се отказах да взимам кола от там да я докарвам в бг.......демек бъди внимателен и не вярвай какво ти казват продавачите,същите номера са като в бг

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Пон 02 яну 2012 15:49

Е, аз като типичен българин вяра нямам никуму :D просто разисквам темата. Иначе късмета ми преди 4-5 години когато си взех ABU-то с времето си показа че наистина беше на 80 хилки. Въпросът е че преди 5 години тези коли са били леко по-нови :D аз даже по-скоро си мисля че е превъртан километража отколкото да не е. Държи ме само идеята че като е минал току що на преглед, а майсторите там са още по-големи хиени mhihi , ако му имаше нещо нямаше да го пуснат да мине на прегледа или поне щяха да му напишат препоръки в самия преглед. Но с мнението по-горе съм много съгласен - там проблемите не се оправят, а само се замазват щото са мърлячи. Идеята е да се играе рисково че току виж излязъл късмета. Иначе за 800-1000 паунда тройки и двойки дал господ на по 200-300 хиляди км. Ами на тези километри проблемите не са под въпрос а направо гарантирани. За внос в БГ не си и мисля, освен ако не е супер читава, смисъла е около нулев.

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Пон 02 яну 2012 17:34

OMG ! Номера на двигателя започва с ACH! WtF!? A VIN-a на автомобила с AAV..

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Вто 03 яну 2012 1:06

Колата е капарирана защото счетох че наистина е на малко километри. Ето и снимка на двигателя (ако не се отваря линка, тя е в гаража ми):
garage.php?mode=view_image&image_id=35291

Моля всички които имат идея как се дефинира тоя двигател и аджеба на какво прилича, в какво състояние е, и т.н. да дадат своето мнение :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 10:24

Така,трудно някой може да ти го дефинира,защото примерно Аутодата се прави в различни версии за различните части на света,според това какво се произвежда там или за тях.Примерно в Аутодата за Европа,каквато имаме почти всички,такъва мотор няма да видиш никъде,защото за Европа не се прави.В Аутодата за Мексико да кажем,ги няма нашите,има техните кодове и т.н.Така че с този код нямаш шанс да си купиш някаква част за него от европейски магазин,освен с мострата разбира се (лошото е,че някои части може и да не са еднакви,защото има и такива случаи с американски голф-чета в БГ).ЕТКА също се прави според региона на света и в нея също няма тези кодове на двигателите и т.н. Дори в официалното представителство ще те гледат като голям камък,като им кажеш този код или тази рама (пробвал съм с един американски Голф 3 в Порше.бг и в Юнитрейд).
По повод двигателя ти - 110% е карбуратор,дали е 1.8 или 1.6 и дали е 90 или 75 коня,не мога да кажа,но пък определено не е моноинжекцион :)
С по-голям радиатор си от стандартния,защото явно е правен за топлия климат.Ако има проблеми със загряването,не е зле да се смени термостата,защото за африканските модели са на по 75-80-82 градуса,нашите са на по 87 .Същото важи и за датчика за пускане на перката - за напшите условия (европейските говоря,не за България конкретно),датчика е 95-1ва степен и 105 2-ра степен.Този,който се слага за горещия климат е 89-1ва и 98 2-ра.
Иначе 300 000км за този мотор са нищо,не е никакъв проблем,ако е поддържан.тези мотори износвт 2-3 купета,преди да се разпаднат,ако са гледани (което зависи как е каран,а не от километрите).Предният ми Пасат с 1.8 моно (мотор със същата структура като този) аз го взех на 330 000 (германец,истински км),нямаше забележки по волан или седалки (учудващо) и го карах още 100 000 и не е правил никакви яодве.
:beer

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Вто 03 яну 2012 11:49

Да се надяваме че няма да има нерешими проблеми. Двигателя е 1.8/90. Благодаря много за инфото, zfa!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”