Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот agent_kowalski » Чет 29 дек 2011 15:56

Ти дали ще се удариш със 150 или 250 все те няма,но примерно ако се удариш в един бус,в който има 20 човека не е все тая дали ще си идат двама или десет примерно.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 29 дек 2011 17:16

Ето така се прави път на бързащите:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 29 дек 2011 17:20

slimmer написа:Не знам дали сме си ги заслужили с такава култура на шофиране и с такива условия, но тия 10 км/ч отгоре при текущото положение на нещата просто увеличават вероятностите за лоши работи.

:да: , проблема наистина май не е в тези 10 км/ч отгоре, а в нас общо казано - самите хорица и манталитет:
За справка - безкрайната тема за ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ ! - нещо трябва да се промени, но май не е скоростта :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 29 дек 2011 18:23

icoico написа:Ето така се прави път на бързащите:

това е друго ъпсурдно тълкувание на дадена ситуация/факт.

Казах че има два опасни типа шофьори, от които мен лично ме е страх, пазя се много и от двата- едните са тъпи копелета, дето нещата ги приемат лично, няма да те пуснат, ще те засекат, ще тръгнеш да изпреварваш, те ще се гонят с теб, приемат пътуването като състезание... нулева толерантност.

Вторият тип са заспалите- типичен пример. Как някой ще ти свирне и ти ще се хвърлиш в/у колата до теб :shock . Ужас... И как така изпреварваш и изведнъж от нищото се появява кола зад теб :shock Ако ти караш със 100, другия с 200, то разлика от 100км/ч е около 28м за секунда. Че да не караш в мъгла да еба. Тази кола ще я забележиш, при таква разлика в скоростта минимум 10-15сек, преди да дойде до теб.

Във всеки един момент трябва да следиш обстановката- какво има не само пред теб, но и зад теб.
И не знам защо някои хора са останали с сбърканото разбиране, че не са длъжни да се съобразяват с това какво става отзад- просто когато му хрумне нещо, бие мигача(да не говорим че често заспалия тип водачи не прави и това) и има моралното и всякакво друго право да прави каквото си иска и всеки да се съобразява с него.

Виждам че много хора тук разсъждават по този начин- вкл. и цитирания от мен колега.

Някой такъв елемент кара със 90-100 и решава да изпревари нещо. Без да погледне бие мигача и тръгва, убеден че зад него трябва да се съобразяват. Някой си кара според правилата, 130 и изпреварва. Стигнал е буквално пред задницата, когато такъв ти изкача отпред в последния момент. И от 200 се спира, и от 130 се намаля до 90 , всичко опира до това с какво време и разстояние разполагаш ! В случая говорим за наглост- хем не зачиташ участниците в движението, хем имаш претенции за нарушени права.

Не искали да им святка, ами не засичайте. Не винаги карам бърза кола, отделно че и не винаги когато карам такава я карам бързо. Защо съм нямал проблем с бързодвижещите се и защо не ми пресвяткат, свирят и т.н., ами просто не ги засичам и когато реша да предприема маневра, изискваща смяна на лентата, поглеждам дали е удобно и тогаава.

Веднага се направиха сметки с колко ще се съкрати времето с евентуално увеличаване на скоростта с 10км/ч, а никой не спомена колко секунди ще се загубят, когато просто изчакаш някой дето се движи бързо, без да се налага да го изпотяваш човека зад волана, чудейки се как да не те блъсне. Засичали са ме при изпреварване много пъти и хич не е приятно, проблеми съм имал само с такива, с бързаци ядове е нямало.

Пазете се от такива заспали и нагли,мислейки си че всичко им е разрешено без да се налага да се съобразяват с останалите. тоя тип са най-опасни :012:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 29 дек 2011 18:39

pe6kata написа:
icoico написа:Ето така се прави път на бързащите:

това е друго ъпсурдно тълкувание на дадена ситуация/факт.

Казах че има два опасни типа шофьори, от които мен лично ме е страх, пазя се много и от двата- едните са тъпи копелета, дето нещата ги приемат лично, няма да те пуснат, ще те засекат, ще тръгнеш да изпреварваш, те ще се гонят с теб, приемат пътуването като състезание... нулева толерантност.

Вторият тип са заспалите- типичен пример. Как някой ще ти свирне и ти ще се хвърлиш в/у колата до теб :shock . Ужас... И как така изпреварваш и изведнъж от нищото се появява кола зад теб :shock Ако ти караш със 100, другия с 200, то разлика от 100км/ч е около 28м за секунда. Че да не караш в мъгла да еба. Тази кола ще я забележиш, при таква разлика в скоростта минимум 10-15сек, преди да дойде до теб.

Във всеки един момент трябва да следиш обстановката- какво има не само пред теб, но и зад теб.
И не знам защо някои хора са останали с сбърканото разбиране, че не са длъжни да се съобразяват с това какво става отзад- просто когато му хрумне нещо, бие мигача(да не говорим че често заспалия тип водачи не прави и това) и има моралното и всякакво друго право да прави каквото си иска и всеки да се съобразява с него.

Виждам че много хора тук разсъждават по този начин- вкл. и цитирания от мен колега.

Някой такъв елемент кара със 90-100 и решава да изпревари нещо. Без да погледне бие мигача и тръгва, убеден че зад него трябва да се съобразяват. Някой си кара според правилата, 130 и изпреварва. Стигнал е буквално пред задницата, когато такъв ти изкача отпред в последния момент. И от 200 се спира, и от 130 се намаля до 90 , всичко опира до това с какво време и разстояние разполагаш ! В случая говорим за наглост- хем не зачиташ участниците в движението, хем имаш претенции за нарушени права.

Не искали да им святка, ами не засичайте. Не винаги карам бърза кола, отделно че и не винаги когато карам такава я карам бързо. Защо съм нямал проблем с бързодвижещите се и защо не ми пресвяткат, свирят и т.н., ами просто не ги засичам и когато реша да предприема маневра, изискваща смяна на лентата, поглеждам дали е удобно и тогаава.

Веднага се направиха сметки с колко ще се съкрати времето с евентуално увеличаване на скоростта с 10км/ч, а никой не спомена колко секунди ще се загубят, когато просто изчакаш някой дето се движи бързо, без да се налага да го изпотяваш човека зад волана, чудейки се как да не те блъсне. Засичали са ме при изпреварване много пъти и хич не е приятно, проблеми съм имал само с такива, с бързаци ядове е нямало.

Пазете се от такива заспали и нагли,мислейки си че всичко им е разрешено без да се налага да се съобразяват с останалите. тоя тип са най-опасни :012:

Не се вглеждай толкова в тъпата анимация на журналистите.Нивата е смачкана отзад отдясно ,а шкодата отпред по-вляво,следователно тоя с шкодата първо се е прибрал панически в платното си и след това се е надянал изотзадзе в нивата.Нивата да речем се е движела с 80-90,те без друго повече не могат,а пък паникьорът го е подпрял отзад с достатъчна разлика в скоростите за да го засили и обърне по таван.Отделно на това ако си пускал точно тоя сравнително остър ляв завой на Жерково ще да знаеш,че няма повече от 150 метра видимост ,което по твоите сметки са 5 секунди време за реакция,СЛЕД като видиш камикадзето в огледалата и осъзнаеш ,че те настига със 70 километра превишена скорост...щото е преценил ,че това е съобразено с пътните условия :twisted: :idea: На фона на тая патаклама бързакът се е изнесъл доволен ,главата си залагам ,че патката му е пораснала поне с два милиметра от предизвиканата паника у низшестоящите. Сега да те питам ако беше баща на едно от тия деца в линейката пак ли така щеше ли щеше да коментираш произшествието?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 29 дек 2011 19:07

Просто светкачите трябва да го духат, под вода.
Включително се отнася и за правителствените кортежи.
Караш мощна кола, свиньо скопена, изчакваш нищожеството да изпревари и продължаваш.
Натискал ме е кортеж с майбах, на Тракия изпреварвах три тира в баир.
С нещастно Канго, 65 коньово. Е...после свинете от задния джип свалиха стъклата, да плюват по баничарката. И толкова..просто нула толерантност за долния светкач.
Ше чака. :banghead:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 29 дек 2011 19:12

А добре какво ще стане ако всички карат макс със 130 или 140 колкото е там?Дори някой да изкочи реално имаете 10км разлика в скоростите примерно и с леко чукване на спирачката всичко е наред и такава ситуация като тази с нивата няма как да се случи!В германия на някоя хубава магистрала където всички карат с 200 е същото стига да имат добри реакции.Не може на един път един да кара със 100 ,а друг с 200 и да няма омазване.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 29 дек 2011 19:16

bobocamaro написа:Просто светкачите трябва да го духат, под вода.

И е така, и не е тека. Карам в лявата лента със 130-140км/ч и наближавам тир зад, който има лека кола. Шофьора на леката кола в последния момент решава, че ще изпреварва и се престроява без дори да даде мигач. Ситуацията става такава, че аз трябва да намаля от 130 до 90км/ч в рамките на 30 метра.

Ай сега кажи ми, че на такъв няма да му светнеш?

Преди празниците в посока София-Сливен това ми се случи близо 10 пъти.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 29 дек 2011 19:25

radi_nrj написа:Ай сега кажи ми, че на такъв няма да му светнеш?

Това е друго, Ради. Святкаш на откровен дебил, който е притеснил тебе с малоумната си маневра.
Глобален е проблема: няма преценка на ситуацията, няма координация, огледала не се гледат. Пълен калтак беше моя инструктор, но дрънкаше като латерна:
"Плавни маневри мойто момче, премисли си нещата отдалече. Не забравяй, че зад/до тебе може да има по-голям малоумник"

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 29 дек 2011 19:26

radi_nrj на такъв да.Никой не е казал да не се свети и свири на хора,които явно те засичат защото ги мързи да гледат в огледалата,или са пияни ,друсани или друго.Говорим против тези,които застигат с 200 някой каращ нормално и почват да му дават зор все едно негоата стара и не много мощна кола може да литне и тя с 200 за нула време ,ако изобщо може.

Потребителски аватар
wartime
Автомобил: VW Passat B4 Variant
Двигател: ABF 1994

Мнениеот wartime » Чет 29 дек 2011 23:25

Проблема не е в ограничението,а в манталитета.В нашата мила родина ограниченията и границите на всичко все едно са написани за да се нарушават.И 300 да стане ще се намери кой да го пребори,просто няма никъква култура на шофиране....жалко е.И факта че пътишата са ни мега зле-всеки си преценява сам.Важното е всички да са живи и здрави,това е!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 31 дек 2011 18:17

bnick написа:
pe6kata написа: Масово се кара 130-150, добро утро, като остналата част кара или под или над тоя диапазон и е разпределена долу-горе поравно бързаци/бавни, демек колкото карат с под 130, толкова долу горе карат и от 150-160 нагоре. Това си реалността, пък тук тръгваме да се будалкаме. 140 за нормалния човек е добре дошла, тъй като ще му даде още малко комфорт и свобода в карането, щото така и иначе кара около и над ограничението, така поне няма да е в нарушение.

Извинявам се, ама това са пълни глупости. Карайки със 120-130, за София-Пловдив ме минават не повече от 10-тина коли. Само 2-3 са с около 160, останалите с около 140. А аз задминавам доволно много

Днес ги броих mhihi . Църна маца - Пловдив 1-ва отбивка, че ми омръзна да броя :screwy . Карах с макс 120 км/ч, ср. скорост 105 км/ч, задминах 174 автомобила, тирове и бусове не съм броил. Изпревариха ме 5 бр, 3 от които по някое време аз ги задминах. Валеше сняг и магистралата не беше чистена... :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 31 дек 2011 19:52

изпревариха ме 5 бр, 3 от които по някое време аз ги задминах. Валеше снвяг и магистралата не беше чистена... :beer

Браво. Ти си моя идол :bowdown . Остава само да разбереш кога е уместно да се дава газ и кога не. Знаех си че има потенциал в теб , надуших те че сме от една порода :kissy:

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 31 дек 2011 21:34

Аз го подкрепям.И без това никой не я спазва,просто ще намалеят глобите и ще се кара по-спокойно.Карал съм служебен VW Touran 2.0TDI.Че той под 140км/ч неможе да се кара на 6-та !

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 01 яну 2012 0:57

stypkata написа:Аз го подкрепям.И без това никой не я спазва,просто ще намалеят глобите и ще се кара по-спокойно.Карал съм служебен VW Touran 2.0TDI.Че той под 140км/ч неможе да се кара на 6-та !

С риск да не кажа някоя простотия ,предвид изпилото количество алкохол ти казвам ,че не си прав!Карам Ивеко 3000 к.150 коня е и нямам проблеми да го карам с 80.Даже тогава борд компа ми дава наи голяма икономия!
Ивекото също има 6 та!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”