Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 19:10

stypkata написа:...
Да ти обяснявам защо трябва да се кара на 6-та на магистралата ли? Вашия пасат да не го караш на трета на магистралата?

Ами обясни ми.Моята кола си ускорява спокойно на 5та от 50 км/ч ,шеста нямам ,за това ми е леко странно къ така на турана шестата му почва от 140.
tisho_psg написа:Лятото на път за морето толкова много лед имаше,че този ти пост се изпълни със огромен смисъл mhihi
Когато се кара по джанти също е лошо сцеплението,това също е основателна причина да се кара бавно.
Също трябва да караме бавно,защото може невидими извънземни да сипят маслинов зехтин на пътя и да се подхлъзнем или пък някой таласъм да ни развие болтовете на джантите в движение и пак да се пребием.
Така като помисля във вашия дух,най-добре да превключваме до 2-ра степен на скоростната кутия и да не развиваме над 25км/ч. То нали стана ясно,че не е нужно да редим всички скорости.
ааа,забравих-може да падне на предното стъкло скален орел получил инфаркт в полет и тогава ако караме бързо може да излезем от пътя и да пострадаме.
Колко причини забрави да изтъкнеш агенте,добре че съм аз да те подсещам :applause:

Много умно.Викаш Иншаллах ,така и така ще се умира някой ден ,що па да се пазим излишно ,така ли?Относно себе си си прав ,относно хората около теб-не :idea:

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 19:37

icoico написа:
Да ти обяснявам защо трябва да се кара на 6-та на магистралата ли? Вашия пасат да не го караш на трета на магистралата?

Ами обясни ми.Моята кола си ускорява спокойно на 5та от 50 км/ч ,шеста нямам ,за това ми е леко странно къ така на турана шестата му почва от 140

от искъро по дълбоко нема... казал шопа. Айде иди и му обяснявай ... Щом на 5-та върви с 50, то на 6-та ще върви спокойно със 60, логиката е бетон. Ама бензин/дизел, турбо, предавки, кубатура, цилиндри ... кой ги гледа тия подробности, на човека колата върви с 50 на 5-та и тва е, значи всички останали и те върят така(горката кола, добре че има и автоматици...) :lol:

Отрекохме магистралите, 7, 6 че и 5-та предавки, сега разкарахме и системите подпомагащи автомобила :applause:
Нямате изчерпване, просто не спирате да ме изненадвате откак спрях да се връзвам, темата почна да ме радва много :D "бисери у форума "пред тая тема са като технически раздел :D

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Нед 01 яну 2012 19:40

Spam : Имам чувството, че някой нарочно пуска такива теми, за да генерира трафик :mrgreen:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 01 яну 2012 19:42

Имал съм удоволствието да карам коли с 6 скорости, вървят си чудесно на шеста със 120 км/ч.
Спрете с глупостите...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 01 яну 2012 19:43

Как ще вървят бе оборотомера не е ли в лютеницата не си за следваща предавка.....

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 01 яну 2012 19:49

muns61 написа:Имал съм удоволствието да карам коли с 6 скорости, вървят си чудесно на шеста със 120 км/ч.
Спрете с глупостите...

:да: С M.Бенц със 7G-Троник кутията също не съм видял колата да се мъчи като съм я карал на висока предавка при подобни скорости... :gruebel

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 19:50

pe6kata написа:
icoico написа:

Ами обясни ми.Моята кола си ускорява спокойно на 5та от 50 км/ч ,шеста нямам ,за това ми е леко странно къ така на турана шестата му почва от 140

от искъро по дълбоко нема... казал шопа. Айде иди и му обяснявай ... Щом на 5-та върви с 50, то на 6-та ще върви спокойно със 60, логиката е бетон. Ама бензин/дизел, турбо, предавки, кубатура, цилиндри ... кой ги гледа тия подробности, на човека колата върви с 50 на 5-та и тва е, значи всички останали и те върят така(горката кола, добре че има и автоматици...) :lol:

Отрекохме магистралите, 7, 6 че и 5-та предавки, сега разкарахме и системите подпомагащи автомобила :applause:
Нямате изчерпване, просто не спирате да ме изненадвате откак спрях да се връзвам, темата почна да ме радва много :D "бисери у форума "пред тая тема са като технически раздел :D

Ку обичаш въртящи моменти ,предавателни числа ,турбини и на кой кошницата за колко секунди минавала 400 метра си ги обсъждайте в тунинга ,мнооого моля.Зададох простичък въпрос:какво по дяволите ще ви стане ,ако за разнообразие в присъствието на странични хора не си карате колите на сто и един процента от теоретичните им възможности?Няма да ви връзват мацките или що?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Нед 01 яну 2012 20:02

icoico написа:Ку обичаш въртящи моменти ,предавателни числа ,турбини и на кой кошницата за колко секунди минавала 400 метра си ги обсъждайте в тунинга ,мнооого моля.Зададох простичък въпрос:какво по дяволите ще ви стане

без въртящи моменти, обороти и предавателни числа не мисля, че е възможно да се обясни това което те интересува.
Просто приеми че от кола до кола има много разлика, не може да съдиш по твоята за останалите.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 01 яну 2012 20:26

pe6kata написа:
icoico написа:Ку обичаш въртящи моменти ,предавателни числа ,турбини и на кой кошницата за колко секунди минавала 400 метра си ги обсъждайте в тунинга ,мнооого моля.Зададох простичък въпрос:какво по дяволите ще ви стане

без въртящи моменти, обороти и предавателни числа не мисля, че е възможно да се обясни това което те интересува.
Просто приеми че от кола до кола има много разлика, не може да съдиш по твоята за останалите.

Чакай да се самоцитирам:
icoico написа:...какво по дяволите ще ви стане ,ако за разнообразие в присъствието на странични хора не си карате колите на сто и един процента от теоретичните им възможности?Няма да ви връзват мацките или що?

Циклим на място...аз няма да те убедя ,че 139 км/ч. е максимално разумната скорост по това ,на което викаме магистрала тук , но и ти няма да ме убедиш ,че си джедай и Силата ти подсказва какво се случва 3 минути напред в бъдещето пред колата ти... :dontknow:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 21:19

agent_kowalski написа:

АгенТчо,темата се казва Увеличаване на максималната скорост на 140кмч. Не пише за лед и умрели слонове на пътя.Разбрах,че на снег те влечът канавките и нямаш хубави гуми.Ха сега кажи,ти като не можеш да караш и немаш зимни гуми като хората, защо трябва да се съобразява някой с твойте неволи?
И като пишеш на някой колега да знаеш,че има лични съобщения за това.Останалото е общо достъпна тема и всеки може да си пише мнението :wink:
И моля те не се обяснявай след мен,как нема начин да се избегнело канавката и гумите на кочината ти не са лоши mhihi Ай наздраве :beer
icoico ти защо на магистралата не караш на 4-та или 3-та предавка?
Ако не е станало ясно,аз съм ЗА увеличаване на максималната скорост,но не на 140 а на 160км./ч и повече камери на магистралите.Също искам старите и неизправни кочини да не се допускат на магистралите,също тези дето не могат да карат и пречат да изпреварващите ги да ги изпреварят да бъдат сурово наказвани.Само с наказания и бъркане в джоба ще се научим на елементарните правила.Тогава ще се види и че не високите скорости е проблема по нашите пътища! За пример ще ви дам падането в канавката на агентчето,той да каже с колко е карал тогава :?:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 01 яну 2012 21:24

tisho_psg написа:Ако не е станало ясно,аз съм ЗА увеличаване на максималната скорост,но не на 140 а на 160км./ч ...

Пътищата ни НЕ са строени за такива скорости.
Доколкото ми е известно има определени стандарти за градусите на завой и т.н. за магистрали и всичко това трябва да бъде взето предвид...
Ако ще и със совалка да си, ако пътят ти не го позволява - отиваш в дерето...
Не виждам за какво се спори в случая, предвид факта, че нямаме една истинска магистрала.
На Хемус има такива внезапни възвишения на места (в завои), че ти се изправя косата, а Тракия е като море - на вълнички...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 21:30

Smeagol написа:
tisho_psg написа:Ако не е станало ясно,аз съм ЗА увеличаване на максималната скорост,но не на 140 а на 160км./ч ...

Пътищата ни НЕ са строени за такива скорости.
Доколкото ми е известно има определени стандарти за градусите на завой и т.н. за магистрали и всичко това трябва да бъде взето предвид...
Ако ще и със совалка да си, ако пътят ти не го позволява - отиваш в дерето...
Не виждам за какво се спори в случая, предвид факта, че нямаме една истинска магистрала.
На Хемус има такива внезапни възвишения на места (в завои), че ти се изправя косата, а Тракия е като море - на вълнички...

100% съм съгласен колега.За това се казва максимално разрешена скорост а не задължителна или препоръчителна скорост. Където пътя е лош ще карам ако трябва и с 70км.Но защо ако има участък от 5-10км или повече километри който позволява на технически изправна кола с възможности да се ограничаваме до 130км/ч.? Има участъци където при подходящи условия (липса на мъгла,лед и т.н.) може да се кара и по-бързо. Това е въпроса а не,че мъгли,лед и нископрелитащи самолети не позволяват да се вдигне 140км/ч

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Нед 01 яну 2012 21:33

[quote="tisho_psg"]Също искам старите и неизправни кочини да не се допускат на магистралите
Нали се сещащ,че неизправните кочини са 70% от парка :lol:
Неизправността има много страни-от напукани и или стари гуми,през неадекватно действащи спирачки,махнати катализатори,изгнили кошове,гнили буквално ламарини,неработещи светлини и хиляди други-така че,едно 70% от трафика трябва да бъде спрян-завинаги mhihi
Това няма как да стане,защото всички знаем как се минава технически преглед...
Колкото до канафките и хвърлянията-няма система,която може да те опази от собственото ти безумие eusa

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 01 яну 2012 21:38

Темата каква е изписано е 18 страници там колко,малко се отклонихме за системите за сигурност и за това говорехме ,а не как ще ходиш лятото на море и не за първи път те моля като не ме харесваш не ми коментирай мои мнения и не ми слагай онози "куку" иконка.Карам ли те да се съгласяшва с мен?Еми не казах ти имаш си възгледи живей си с тях.Бил ли си в канафката,в която съм се метнал?Не си,от къде знаеш толкова какво е било.И никъде не съм казал че нямам зимни гуми,казах че не са били супер нови примерно 3-4ти сезон задни.Ние говорим за зиамата и системи ,ти говориш за лято и море.Аз говоря за стари гуми ти ги изкара летни...Ти ако караш лятото със стари зимни гуми това не ги прави летни...И щом нисана и аудито с всичките му системи и работи се метнаха с по-ниска скорост от мен тука направо те чакам да ми обясняваш как не мога да карам и кави са ми били гумите.Нали са за това системие за който не може да кара...аз като казваш че не мога да речем че и ония с хубавите коли не могат,ама що се метнаха нали имат всичкото чудо на техниката.На нисана само гумите са колкото целия ми голф.Пак те моля като не съм ти симпатичен не ме чети и не се занимаавай с мен.Като не те кефя защо искаш да се доказваш постоянно,по тъп няма да ме изкараш.Ако искаш пусни анкета хората да гласуват кой е по-смотан от нас двамата,това нали за твое сведение мен не ме интересува.Аз никога не съм те обидил ,единственото което съм ти казал че доводите ти за скорост и други неща не са разумни.Казват ти го още много хора само в тази тема.Много грубо се отнасяш с хора,които не познаваш и това не е добре в никакъв случай :не:
@Vidol Nikolov понеже казваш канафки какво значи безумие?На никой не му се е случвало да подцени ситуацията на сняг или нещо такова?Давам някакъв пример показателен за тези които си вярват много в тези системи.

Последна промяна от agent_kowalski на Нед 01 яну 2012 21:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Нед 01 яну 2012 21:40

Vidol Nikolov написа:
tisho_psg написа:Също искам старите и неизправни кочини да не се допускат на магистралите
Нали се сещащ,че неизправните кочини са 70% от парка :lol:
Неизправността има много страни-от напукани и или стари гуми,през неадекватно действащи спирачки,махнати катализатори,изгнили кошове,гнили буквално ламарини,неработещи светлини и хиляди други-така че,едно 70% от трафика трябва да бъде спрян-завинаги mhihi
Това няма как да стане,защото всички знаем как се минава технически преглед...
Колкото до канафките и хвърлянията-няма система,която може да те опази от собственото ти безумие eusa

Въобще не ме интересува колко % от парка трябва да се спре.Колкото-толкова.
Нека има критерий като немския ТЮВ. Тогава да видим дали всички тия писания ще ги има сега в темата и как ще изглежда същата тази тема.Защото не ми се мисли колко % от писалите до сега в темата ще имат автомобил?!?!
И неизправния автомобил е неизправен автомобил.Без значение дали няма изправни гуми,изправни спирачки или изправни светлини.Докато всеки прави всякакви компромиси със себе си и с останалите на пътя,няма да имаме и хубави пътища!
За всичко това сме си виновни ние.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”