отказа ми печката на sharana 1.9 tdi afm 99 g.

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
velichko_i
Автомобил:
Двигател:

отказа ми печката на sharana 1.9 tdi afm 99 g.

Мнениеот velichko_i » Пон 02 яну 2012 12:41

Колеги имам проблем не ми запали печката, а до предния ден работеше безпроблемно. Бихте ли ми казали къде е точно този датчик на чистачката, на кое рамо e точно като застанеш срещу тях и вижда ли се без да махнеш кората ? Също така да попитам може ли проблема да е и в свеща ако е изгоряла и да не иска да запали :cry: :cry: :cry: ????? ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ...... !!!!!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: отказа ми печката на sharana 1.9 tdi afm 99 g.

Мнениеот kris11 » Пон 02 яну 2012 19:53

свешта е явно. Потърси в темите тука за печките - бях пуснал линк от руснаците с проблемите на печката и по--специално за свещта- натрупва бързо нагар.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 02 яну 2012 20:02

Сега си взех машинката от майстор, на мен ми палеше трудно, но вече е ток. Ще ти кажа моя проблем , дани ти помогне.
Лулите към свещите се бяха прецакали - не захващаха със щипките към свещите, датчика за температура и акумулатора , бях със 70А/Ч - ACdelco , сега съм с БОШ силвър - 85A/Ч

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 03 яну 2012 7:46

velichko_i написа:Колеги имам проблем не ми запали печката, а до предния ден работеше безпроблемно. Бихте ли ми казали къде е точно този датчик на чистачката, на кое рамо e точно като застанеш срещу тях и вижда ли се без да махнеш кората ? Също така да попитам може ли проблема да е и в свеща ако е изгоряла и да не иска да запали :cry: :cry: :cry: ????? ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ...... !!!!!!!

Няма как да е от една свещ, или 2 свещи
Ако е от тях пак ще запали, но трудно, много ще ти тресе и няма да влезе в обороти отначало.
Палил съм на 1 свещ на -7,8 градуса - трудно, но пали след 15 сек въртене. Вероятно не са проблем свещите.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 03 яну 2012 8:10

Marto_VN написа:
velichko_i написа:Колеги имам проблем не ми запали печката, а до предния ден работеше безпроблемно. Бихте ли ми казали къде е точно този датчик на чистачката, на кое рамо e точно като застанеш срещу тях и вижда ли се без да махнеш кората ? Също така да попитам може ли проблема да е и в свеща ако е изгоряла и да не иска да запали :cry: :cry: :cry: ????? ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ ...... !!!!!!!

Няма как да е от една свещ, или 2 свещи
Ако е от тях пак ще запали, но трудно, много ще ти тресе и няма да влезе в обороти отначало.
Палил съм на 1 свещ на -7,8 градуса - трудно, но пали след 15 сек въртене. Вероятно не са проблем свещите.

Колега,хубаво даваш акъл,ама първо си направи труда,да прочетеш за какво пита човека-не му пали печката за допълнително подгряване на охладителната течност,с двигателя не е писал да има проблеми.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 03 яну 2012 14:47

Добре , грешката е моя. Не съм го дочел като хората и под "печката" съм разбрал дизела т.е. двигатела или автомобила (както ги наречеш) - по принцип така им викат някои хора.

Потребителски аватар
graci
Автомобил: Golf 3
Двигател: AZZ 1997

Мнениеот graci » Сря 04 яну 2012 20:33

зд. колега мой познат си купи за коледа същия шаран и не му работеше печката.смени свеща с нова и проработи,та мисълта ми е смени си свеща.не е евтина.!ако не намериш под 150 лв.звънни 0877892999 иво

deskoskorpiona
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: AFN-99

Мнениеот deskoskorpiona » Пет 06 яну 2012 18:55

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”