Г3 1,9TDI 1Z двигател подгряване на антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: подгряване на антифриза на Г3 1,9TDI 1Z двигател

Мнениеот fox_vt » Вто 15 ное 2011 21:15

Jivko7777 написа:
Dobromirski написа:Именно за това не си направих труда да смятам :) Щеше да има смисъл, ако парното не работеше. При условие , че антифриза след свещите отива в радиаторче което има по-голяма мощност на отдаване, от колкото мощността на свещите, става ясно , че за двигателят всичко е танто за кукуриго. Вятъра от вентилатора отвява файдата за да Ви е шукар в купето :banana
В случая антифриза е просто преносител на топлинната енергия от свещите, а 900W "духалка" за едно автомобилно купе са си супер. mhihi

Така прочетох цялата тази тема и въпроса е тогава къде да се сложат свещите че да има ефект да загрява мотора по бързо, защото наистина свещите сложени на входния маркуч на парното няма никакъв смисъл за мен! Представете си минава водата лекинко се стопля от свещите и топлината след малко се отделя от радиаторчето и пак излиза от другата страна студен антифриз...Мисълта ми е да се измисликато идва антифриза мине през свещите и вече затоплен антифриз да отиде към мотора тогава вече наистина ще загрява много много по бързо, а по бързото загряване означава по малък разход, по малко износване на двигателя и естествено по бързо стопляне на купето!

А защо си мислите че няма ефект :?: :?: Ако не е пуснат вентилатора мощноста на свещите е достатъчна за да има топлина и за двигателя.Пък и не забравяйте че свещите освен да топлят пряко топлят и индиректно чрез натоварване на двг със алтернатора все пак това са 45 А.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Сря 16 ное 2011 1:07

Точно мен ме интересува по бързото сгряване на мотора, затова си мислих за слагането им на изходния маркуч на радиаторчето на парното, въпроса е как мислите вие?!

Потребителски аватар
danyyel1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danyyel1 » Сря 16 ное 2011 3:25

Jivko7777 написа:
danyyel1 написа:колеги от това което чета ми става ясно че 1З има потгряване на антифриза аз миналата година правих основен ремонт разглобих го тоя джигател болче по болче гайка по гайка и да ви кажа няма такива подгревни свещи та: ЗАЩО НЯМАМ? повече от 80градуса не качва тая пущина даже и с нов термостат

Щото или е Италиянка или германеца му се е досвидяло да доплати за екстрата ;)

ИТАЛИЯНКА Е :banana

nikito_ko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikito_ko1 » Сря 28 дек 2011 22:55

Здравейте колеги,
карам ауди 80 б4 1Z
имам пусната инсталация за допьлнителното подгряване и сьм си взел конзолката с трите подгревни свещи.
Вьпросьт ми е:
След като имам пусната инсталация,като свьржа всичко ще трьгне ли това нещо?
Трябва ли някаде да се рови с ваг-ком за да са активни тези свещи?
Благодаря и весело посрещане на новата година

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 29 дек 2011 12:52

Ето го монтирано(фланец от Г4):
Изображение
Изображение
Вижда се май какво липсва/счупено(вчера по невнимание си счупих неработещата термоампула,та си купих цял карбуратор):
Изображение

Малък тест,загрях ги до 40-50гр в едно канче с вода и си личи,че новата работи явно :
Изображение

Счупеното:
Изображение

монтирано:
Изображение

Инсталацията ще я пусна след празниците,че тука каквото и да се опитвам да направя по време на празниците все нещо се чупи!

EDIT:

Току що се прибирам от нас леко скован,но доволен от резултата.2 релета,аудисън кабели 6мм2,датчик за температура на подгрева и сигнал от алтернатора и схемата тръгна.Когато колата е на смукач+2 свещи+парно на последна степен+ фарове+подгрев на задното стъкло и на пръскалките за чистачки(те се стартират при температура под 10гр) -> 12.9v.Доволен съм.Реално си мислех,че доста повече ще пада напрежението.При 2свещи+фарове+парно на 1-13.39v,което е приемливо.Не съм пробвал за колко време ще стопля,но май ще е по-бързичко :D Може да снимам клип.

momchil mitov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот momchil mitov » Съб 31 дек 2011 15:36

колега не всички голфчета имат свещи за подгрев на антифриза та ако не ги намираш неги и тарси,ако колата е от италия може и да няма,повечето от там нямат

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 02 яну 2012 9:56

Не повечето всички от там нямат :idea:
Подгрев на охладителната течност имат само износа Австрия,Швейцария,Швеция и прозиведените за Германия т.е. автомобилите правени за по студен климат.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 02 яну 2012 18:04

Колеги тези дни си мислех за тези свещи на антифриза, как работят при 4-та на колко градуса се включват и каква им е функцията, сменят ли се или не се сменят и ако е така на колко време горе долу.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 04 яну 2012 2:05

Sashko_Trg написа:Колеги тези дни си мислех за тези свещи на антифриза, как работят при 4-та на колко градуса се включват и каква им е функцията, сменят ли се или не се сменят и ако е така на колко време горе долу.

след като е подгревна свещ подгрява нещо-след като е на охладителнато течност значи ния подгряват,сменят се като изгори някоя от тях.за градусите не съм много сигурен,но на по топло се пуска само една на по-студено май бяха двете или три не съм много сигурен за последователността

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 04 яну 2012 19:06

Днес запалих колата за първи път от 6 дена.Беше на сянка и според борда -4гр.Запалих колата.6мин,за да вдигне 45гр на място.Днес карах и колата загря.Спрях я за 3 часа,запалих и след 2мин дигна 45,а на 4тата минута беше излезнало от бялото.В движение загрява по-бързо.Директно на газ се пали.

Потребителски аватар
pepi_iliev
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 2000
Двигател: AGR

Мнениеот pepi_iliev » Вто 12 юни 2012 2:38

Колеги, ще си слагам и аз на моята Ибиза подгревни свещи на антифриза. :) Решил, че ще е с 2 терморелета, едното на антифриза, а другото да се включва спрямо температурата на въздуха. Единствено обаче ме притеснява дали ще се зарежда акумулатора на 100%, защото алтернатора ми е 90А, а не 120А. Какво ще кажете вие? :roll:

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Вто 12 юни 2012 6:21

Колега, мисля че трябва да е 120А.
На всички коли с подгрев които съм виждал, алтернатора им е бил 120А.
Така четох и в нета едно време като си го правих на моята кола и тогава си смених и аз алтернатора със 120-ка.
Особено пък когато тази екстра се използва през зимата, когато се пускат и доста от другите силни консуматори в колата.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 12 юни 2012 8:32

ABSOLUT написа:Колега, мисля че трябва да е 120А.
Така четох и в нета едно време като си го правих на моята кола и тогава си смених и аз алтернатора със 120-ка.
Особено пък когато тази екстра се използва през зимата, когато се пускат и доста от другите силни консуматори в колата.

Аз за цяла зима и пролет не съм имал проблеми с 60А алтернатор(или 65) с двете свещи.Оборотите на колата падат,но си работи и зарежда.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 12 юни 2012 22:44

mupk0 написа:
ABSOLUT написа:Колега, мисля че трябва да е 120А.

Аз за цяла зима и пролет не съм имал проблеми с 60А алтернатор(или 65) с двете свещи.Оборотите на колата падат,но си работи и зарежда.

И ако кажеш че си с бензинова кола и ще те оправдаем но ако си с дизел няма как да стане пък и 3 свещи са очевидно повече от 2 :mrgreen:

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jivko7777 » Вто 12 юни 2012 22:52

1,6 бензин е!

Върни се в “Дизелови агрегати”