1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vladostp
Автомобил: Golf3
Двигател: ABS

Re: Прекъсва и гасне при студен мотор 1.8 ABS

Мнениеот vladostp » Съб 31 дек 2011 17:35

и аз имам същия проблем
всичко без температурен датчик, дистрибуторна капачка и термостат е сменяно преди няма и година
колата не съм я карал на газ скоро, но както казва колегата чиято е темата на газ и мойта кола работи по добре

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Нед 01 яну 2012 20:28

Вчера я запалих директно на газ за проба няма да прекъсва няма да мръдне заспива за 1000 и малко,
Абе преди време ходих да ми правят центровка на газовата,точно тогава ми въртя делкото което беше на 6 градуса и го направи на 12-13 уж на толкова тоя мотор вървял най много и работел ного добре на газ обаче маи не най добре за мотора
Дали това прекъсване не идва от прекален аванс?!

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 02 яну 2012 14:02

центровка се прави на студен мотор...не на топъл,и тя се прави на бензин,преминава се след това на газ и по настройката на бензин се настройва да работи на газ...сутрин лесно ли палиш?предварението на искрата как е ?аз съм със същия мотор,сутрин паля на бензин,работи 5 минути,после прехвърлям на газ...карам 10-15 минути и почва да прекъсва и гасне....като я изфорсирам няколко пъти се оправя...не знам прекъсването защо го прави....

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 02 яну 2012 18:18

Сутрин паля на бензин,паля като часовник отварям вратите на гаража и я прехвърлям на газ,ее сега я форсирам 1500-2000 обр. докато позагрее през което прекъсва на бензин странно ми е защо не прекъсва на газ

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 02 яну 2012 18:48

според мен е ламбда сондата...на газ не прекъсва защото изпарителя е настроен да си смуче въздух за себе си колкото му е необходимо..докато при бензина всичко си прави ламбдата,тя сама си вкарва бензин колкото е необходимо,сама прави сместа ... в зависимост от въздушния поток,а защо не почистиш въздушния филтър,да не са ти направили реглажа на задръстен филтър...

Потребителски аватар
martin_072
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Пон 02 яну 2012 19:07

Филтъра е на 5000-6000 хил. може и да си прав когато ходих да ми правят центровка на газта майстора ме накара да сложа на бензин работи работи гласи центровката и каза че колата не работи добре на бензин попитах го от какво може да е и той каза същото ламбада сонда и темературен датчик.. пробвах с темп. датчик не е от него! за сега ще пробвам с центровка на делкото и стъпков мотор

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 02 яну 2012 22:02

най-лошото е ,че се опитвате да направите регулировките и центровките така да работят ,че и на газ и на бенц да работи нормално! но не би!
не може и душата в рая и к..а до края!едното е аут!това може да стане само при системите с разделно смесообразуване (дидиджет,моноджетроник )и запалване!тук при вас не е така и се налага някои добавки към системата (което трябва да го правят газаджиите) като - аванс процесор,ламбда емулатор и др. подобни ,но със същия ефект!и тогава прехода бензин -газ няма да се усеща(или почти не)и разхода на газ е чувствително снижен!проблемът е в различните физико -механични свойства на двете горива!
прекъсванеето е именно по токовете с високо напрежение , което не всеки може да мери и за това трудно се откриват проблемите там!много са чувствителни към неправилно смесообразуване - бедна ,богата смес .тогава има давене ,недостиг на гориво(бедна смес) и т.н.!скоро правих един такъв проблем и какво се оказа -комшията на собственика (иначе голям разбирач :lol: е и за да се спести някой лев от майстор )намалил газта до безобразие и колата прекъсва , работи на 3 цилиндъла и т.н.!е работата на 3 цил ме озадачи но техниката ме насочи правилно!пуснах газ и ОК!така и вие ! изберете правилната работа на вашия мотор , а не икономиите!

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Пон 02 яну 2012 23:07

искаш да кажеш че сме затегнали до края ли,ми не...не сме затегнали просто има моменти когато нещо спъва колите от много "майстори"

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 02 яну 2012 23:16

потърсете майстора!

Потребителски аватар
vento_abs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento_abs » Пон 06 фев 2012 10:05

колега покарай на бензин 2-3 дни и ще се оправи...или изчисти инжектора,моята така се оправи

velikov16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velikov16 » Пет 15 фев 2013 11:21

Гледам, че от 1 година няма писано по тази тема. Оправи ли колата?
Аз съм абсолютно същия проблем :( Iziba 1.0 1996 AAU
Смених:
- кабели на свещи /2 пъти от съмнения за кофти кабели/
- дистрибуторна капачка
- палец
- датчик на температура на водата
- бобина

И все така на студено или влажно прекъсва и гасне. Успявам да я спра да не угасне като натискам плавно педала на газта и го отпускам. Даже успях да мина прохода на Републиката така, голяма мъка...
Остана ми да сменя ламбда сонда - но много ме съмнява да е оттам и TPS-а.

Някакви предложения?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: 1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор

Мнениеот Iezekil » Пет 15 фев 2013 20:54

Бобина

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”