и аз имам същия проблем
всичко без температурен датчик, дистрибуторна капачка и термостат е сменяно преди няма и година
колата не съм я карал на газ скоро, но както казва колегата чиято е темата на газ и мойта кола работи по добре
1.8 ABS прекъсва и гасне при студен мотор
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Re: Прекъсва и гасне при студен мотор 1.8 ABS
Вчера я запалих директно на газ за проба няма да прекъсва няма да мръдне заспива за 1000 и малко,
Абе преди време ходих да ми правят центровка на газовата,точно тогава ми въртя делкото което беше на 6 градуса и го направи на 12-13 уж на толкова тоя мотор вървял най много и работел ного добре на газ обаче маи не най добре за мотора
Дали това прекъсване не идва от прекален аванс?!
Абе преди време ходих да ми правят центровка на газовата,точно тогава ми въртя делкото което беше на 6 градуса и го направи на 12-13 уж на толкова тоя мотор вървял най много и работел ного добре на газ обаче маи не най добре за мотора
Дали това прекъсване не идва от прекален аванс?!
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
центровка се прави на студен мотор...не на топъл,и тя се прави на бензин,преминава се след това на газ и по настройката на бензин се настройва да работи на газ...сутрин лесно ли палиш?предварението на искрата как е ?аз съм със същия мотор,сутрин паля на бензин,работи 5 минути,после прехвърлям на газ...карам 10-15 минути и почва да прекъсва и гасне....като я изфорсирам няколко пъти се оправя...не знам прекъсването защо го прави....
- martin_072
- Контакти:
Сутрин паля на бензин,паля като часовник отварям вратите на гаража и я прехвърлям на газ,ее сега я форсирам 1500-2000 обр. докато позагрее през което прекъсва на бензин странно ми е защо не прекъсва на газ
- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е ламбда сондата...на газ не прекъсва защото изпарителя е настроен да си смуче въздух за себе си колкото му е необходимо..докато при бензина всичко си прави ламбдата,тя сама си вкарва бензин колкото е необходимо,сама прави сместа ... в зависимост от въздушния поток,а защо не почистиш въздушния филтър,да не са ти направили реглажа на задръстен филтър...
- martin_072
- Контакти:
Филтъра е на 5000-6000 хил. може и да си прав когато ходих да ми правят центровка на газта майстора ме накара да сложа на бензин работи работи гласи центровката и каза че колата не работи добре на бензин попитах го от какво може да е и той каза същото ламбада сонда и темературен датчик.. пробвах с темп. датчик не е от него! за сега ще пробвам с центровка на делкото и стъпков мотор
най-лошото е ,че се опитвате да направите регулировките и центровките така да работят ,че и на газ и на бенц да работи нормално! но не би!
не може и душата в рая и к..а до края!едното е аут!това може да стане само при системите с разделно смесообразуване (дидиджет,моноджетроник )и запалване!тук при вас не е така и се налага някои добавки към системата (което трябва да го правят газаджиите) като - аванс процесор,ламбда емулатор и др. подобни ,но със същия ефект!и тогава прехода бензин -газ няма да се усеща(или почти не)и разхода на газ е чувствително снижен!проблемът е в различните физико -механични свойства на двете горива!
прекъсванеето е именно по токовете с високо напрежение , което не всеки може да мери и за това трудно се откриват проблемите там!много са чувствителни към неправилно смесообразуване - бедна ,богата смес .тогава има давене ,недостиг на гориво(бедна смес) и т.н.!скоро правих един такъв проблем и какво се оказа -комшията на собственика (иначе голям разбирач
е и за да се спести някой лев от майстор )намалил газта до безобразие и колата прекъсва , работи на 3 цилиндъла и т.н.!е работата на 3 цил ме озадачи но техниката ме насочи правилно!пуснах газ и ОК!така и вие ! изберете правилната работа на вашия мотор , а не икономиите!
не може и душата в рая и к..а до края!едното е аут!това може да стане само при системите с разделно смесообразуване (дидиджет,моноджетроник )и запалване!тук при вас не е така и се налага някои добавки към системата (което трябва да го правят газаджиите) като - аванс процесор,ламбда емулатор и др. подобни ,но със същия ефект!и тогава прехода бензин -газ няма да се усеща(или почти не)и разхода на газ е чувствително снижен!проблемът е в различните физико -механични свойства на двете горива!
прекъсванеето е именно по токовете с високо напрежение , което не всеки може да мери и за това трудно се откриват проблемите там!много са чувствителни към неправилно смесообразуване - бедна ,богата смес .тогава има давене ,недостиг на гориво(бедна смес) и т.н.!скоро правих един такъв проблем и какво се оказа -комшията на собственика (иначе голям разбирач

- kapakacherenmat
- Автомобил:
- Двигател:
искаш да кажеш че сме затегнали до края ли,ми не...не сме затегнали просто има моменти когато нещо спъва колите от много "майстори"
- vento_abs
- Автомобил:
- Двигател:
колега покарай на бензин 2-3 дни и ще се оправи...или изчисти инжектора,моята така се оправи
Гледам, че от 1 година няма писано по тази тема. Оправи ли колата?
Аз съм абсолютно същия проблем :( Iziba 1.0 1996 AAU
Смених:
- кабели на свещи /2 пъти от съмнения за кофти кабели/
- дистрибуторна капачка
- палец
- датчик на температура на водата
- бобина
И все така на студено или влажно прекъсва и гасне. Успявам да я спра да не угасне като натискам плавно педала на газта и го отпускам. Даже успях да мина прохода на Републиката така, голяма мъка...
Остана ми да сменя ламбда сонда - но много ме съмнява да е оттам и TPS-а.
Някакви предложения?
Аз съм абсолютно същия проблем :( Iziba 1.0 1996 AAU
Смених:
- кабели на свещи /2 пъти от съмнения за кофти кабели/
- дистрибуторна капачка
- палец
- датчик на температура на водата
- бобина
И все така на студено или влажно прекъсва и гасне. Успявам да я спра да не угасне като натискам плавно педала на газта и го отпускам. Даже успях да мина прохода на Републиката така, голяма мъка...
Остана ми да сменя ламбда сонда - но много ме съмнява да е оттам и TPS-а.
Някакви предложения?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”