Венто 1.8 ми ААМ -Странна вибрация от мотора на 1400 оборота
Венто 1.8 ми ААМ -Странна вибрация от мотора на 1400 оборота
Здравейте, имам следния проблем: на 1400 оборота мотора вибрира, само на тези обороти на всички предавки и на неутрална, и с натиснат и с пуснат съединител и няма никакви други признаци. Сменени са тампоните на двигателя, меката връзка, гърнетата никъде не опират в купето, тампоните им са здрави. След много ходене по мъките ме посъветваха да сменя маховика, можело да бъде и от него въпреки, че е прост. Днес го смених-разлика няма. Като свалихме стария забелязахме, че зъбчетата се бяха поизтъркали от едната страна(демек е опирал в кутията). Разхлопаха ми се всички пластмаси по таблото и вратите, включително и шибидаха. Моля ви помагайте, че не ми се продава точно сега. Колата е Венто 1.8 ми ААМ. Възможно ли е да е от някоя ролка, или пък бутало, или вал. Проблема явно е доста не стандартен, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно нека да сподели. Благодаря предварително!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странна вибрация от мотора на 1400 оборота
Щом е само на тези обороти, е резонанс. А резонанс се получава от тампони. Някой е по - твърд от нормалното.
Re: Странна вибрация от мотора на 1400 оборота
Само единия заден не е сменян, не този на скоростната кутия-другия. Възможно ли е наистина да е от него и то само на тези обороти? Евентуално нещо друго, което е свързано с ангренажа и се върти с оборотите на двигателя?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Венто 1.8 ми ААМ -Странна вибрация от мотора на 1400 оборота
1.8 няма ли балансиращ вал?
Да не е от него
Да не е от него

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, пишеш, че си сменил меката връзка - възможно е да е точно от нея! Прекалено напрегната е сигурно - явно е била по-дълга и са я сложили под напрежение - така става по-твърда и предава вибрациите по купето...
Не знам дали има балансиращ вал, а относно меката връзка защо ще се усеща само на тези обороти? Възможно е да е под напрежение и по този начин вибрацията да се усеща по-силно в купето, обаче тя не е причината за вибрацията според мене. А и понеже се чудех как да го нарека тоя шум сега се сещам, че е по скоро като резонанс.
Възможно ли е да е от задния десен тампон, само него не съм сменял, а между другото вибрация има и на тихи обороти, само че не толкова силни. Странното, е че колата я купих преди една година и тогава такова нещо нямаше, но се появи 1 месец след това. В началото беше слабо и доста бързо стигна това ниво, което е в момента. Ако никой не е имал подобен проблем поне ми препоръчайте човек, който да я види и тогава да реша дали да се занимавам въобще да я оправям.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Маховик се балансира заедно с вала, сменил си го...хубаво.
Премери компресия, виж свещи, ако някой цилиндър е зле на по-високи обороти се позамазват нещата. Да ти отпадне скъпата беля.
Факт..гаден дефект, но читав мотор и на асфалта работи хубаво
Премери компресия, виж свещи, ако някой цилиндър е зле на по-високи обороти се позамазват нещата. Да ти отпадне скъпата беля.
Факт..гаден дефект, но читав мотор и на асфалта работи хубаво

Абсолютно вярно, мотора иначе няма никакви други проблеми, пали само с пипането на ключа, не прекъсва, работи гладко за това си мисля, че кабели или свещи не може да са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата упорито продължава да търси проблема в двигателя!!! Колега провери си пак генерацията и меката връзка. Ако мотора имаще проблем с някой от валовете, до сега да си го окотил 

Генерацията ходих да я гледат на няколко места, качих я на един канал, мърдахме гърнетата нагоре, надолу, наляво,надясно, меката връзка съм я сменил и всичко това без резултат. Затова търся проблема някъде около двигателя. Един майстор ми каза, че може да е бутало, има ли такава вероятност?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
prepare написа:Генерацията ходих да я гледат на няколко места, качих я на един канал, мърдахме гърнетата нагоре, надолу, наляво,надясно, меката връзка съм я сменил и всичко това без резултат. Затова търся проблема някъде около двигателя. Един майстор ми каза, че може да е бутало, има ли такава вероятност?
Само не разбрах - преди или след смяната на тампони се появи вибрацията?
От бутало - абсурд!

Преди, след смяната нямаше дори минимален ефект, да не кажа, че на тихи обороти се увеличи.
Препоръчайте ми някой от София, който може да установи причината.
Никой ли не познава някой добър майстор или пък самия той да се смята за такъв? Като допълнение ще кажа, че сега покрай студовете установих, че при студен двигател положението е още по-страшно, когато загрее по-омеква, но пак се усеща доста.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”