Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот nokiangage » Вто 03 яну 2012 12:56

Andonov написа:Ковалски, ще ти дам жокер. Пешката, където работи няма знаци, а скоростите са неприемливи за теб да караш и мислиш.

И като даваш жокер какво целиш - един такъв архетип или една такава диференциация между "простосмъртни" и "безсмъртен" какво трябва да означава, че нещо не ми е ясно...?
Както и той беше писал по-рано и съм съгласен с него за собствената гледна точка, май в темата се имаше предвид ограничението НЕ за конкретни индивиди, а за цялото простолюдие, включая и мен и другите хорица, нали 'щото тези ограничения не са индивидуални по заслуги или по други причини?

pe6kata написа: Когато човек почне да гледа мааалко по далеко от собствената си камбанария, ще разбере че неможе да поставя всичко под общ знаменател- и хората и колите са много различни.

:idea:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 13:02

Човека сигурно си мисли че като няма значи,няма ограничение.Ето едно четиво то пози въпрос http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 28456.html това ако го направят ще е много добре наистина :)

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 03 яну 2012 13:08

Всеки шофьор, който бъде спрян за нарушение и не знае за какво точно, ще бъде глобен и може да отнесе още една санкция.
А какво стана с това, че чичо МиУиционер трябва да ти съобщи за какво нарушение те е спрял?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 13:13

Е ако не знаеш ще ти съобщи :D

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 яну 2012 15:09

Кой какво работи няма значение, има си тема за "потребители и техните професии" Има си правила и те трябва да се спазват. Има коли със специални режими, за които не важат, но това не са частни автомобили. Ако ме хване камера, ми идва честитка по установеня ред.

Хората са различни като възможности, умения и физически и интелектуално. Също като колите, това имах в предвид.
140км/ч както са екстремна скорост и близка до максималната с една кола, така са и нищо за друга. Макар че колите се развиват, определящ е класа на колата. Една А8-ца, 7-ца, ес-класа например дори и 10 годишна ще е много ПО- в каквото и да е отношение спрямо току що излязал от магазина голф.
Някой заспал бай х.., дето се качва веднъж на 1-2 седмици за да иде до село, ще ти каже че от 80-90 повече не вдига и не е необходимо да се кара с повече. Всичко зависи от това до къде може да погледне човек. Когато не може да хвърли повече от "собствената си камбанария', тогава е зле, щото мисленето му е чисто егоистично и тесногръдо.
Даже немогат да вдянат как е възможно дадена кола да има проблем да върви със 130 на последната за нея предавка, пр положение че собствената му кола вървяла :shock

Нокиан... не ме въвличай в открити диалози, щото не ме кефиш, а това мисля че съм ти го казал и обяснил достаъчно добре.

И две думи за каращите с висока скорост по магистралите- обикновено това са собственици на мощни коли, като обикновено тия коли са и нови и луксозни и скъпи. Пак така обикновено, тия хора са достаъчно отговорни и разумни на пътя, щото просто са отговорни по принцип. Няма как обикновено да правиш пари, без да си отговорен към работа, задължения, служители и т.н. и т.н. Обикновено да правиш пари се иска акъл (както и други неща), това не означава че тези които нямат пари нямат и акъл, както и че не всички които имат пари, имат и акъл.

Та обикновено имат достатъчно акъл, да преценят кога и къде може да си позволи да кара бързо.Няма да ги видиш да фучат с 150 в града. И смея да твърдя че са много толерантни и културни на пътя. Обикновено винаги ще те пуснат в града, излизайки от някоя пресечка в трафик, при престрояване... Естествено всяко стадо си има мърша- ако говорим за простаци, то простака си е простак независимо дали е с голф или с ес класа. Пак ще се повторя, че аз лично проблем с бързокаращите съм нямал и съм посочил кои са ми били проблем.

Иначе типично по бай ганьовски се почва- тия с парите са мошнници, мутри, честно забогатял няма, мислят си че всичко им е позволено и всички са им длъжни, и че за тях нищо не важи... Ии това постоянно го чета. Отнемат ти правото да караш както си искаш по магистралата, парадират с колите си карайки като луди по твоите разбирания.
А хората просто си карат, това е нормално за дадената кола. Но някои хора са с такъв манталитет че...
М/у другото пари нямам, за съжаление не съм от тази част от населението.

Айде нека господата бавнодвижещи се и мрънкащи, да си набият в главиците два важни момента, а именно че дори и като бавнодвижещи се имат пак отговорности на пътя:

1.
Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без
основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението
на другите пътни превозни средства.
(2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради
това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги
пропусне при първа възможност.
(3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска
скорост без включени аварийни светлини.
Чл. 23. (1) Водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи на такова
разстояние от движещото се пред него друго превозно средство, че да може да избегне
удряне в него, когато то намали скоростта или спре рязко.
(2) За улесняване на изпреварването по двулентовите двупосочни пътища извън
населени места водачите на пътни превозни средства или състави от пътни превозни
средства с дължина над 7 метра, с изключение на случаите, когато те извършват
изпреварване, трябва да поддържат такова разстояние между своето превозно средство
и движещото се пред него друго превозно средство, че изпреварващите ги пътни
превозни средства да могат безопасно да заемат място между тях.
Чл. 24. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта
рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътнотранспортно
произшествие.
(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от
него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде
опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното
движение. В този случай водачът на пътно превозно средство, което няма стоп -
светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.

И второто- че четейки си давам сметка че някои хора даже незнаят и как се изпреварва :shock
Реват че като тръгнат от дясна в лява лента да изпреварват, си мислят че щом пуснат мигач, и всичко им е разрешено и имат моралното и законово предимство :horror: Та, айде да ви се опресни паметта:

Маневри

Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и
да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да
влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност
за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг
път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да
създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него
или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното
положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или
частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни
средства, които се движат по нея
. Когато такава маневра трябва едновременно да
извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е
водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с
отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за
възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното
средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са
повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели, трябва да е
включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява веднага след
приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде прекратен
непосредствено преди започване на маневрата

АКо някой "колега" се оплаква от пресвяткане, нека малко се замисли,дали всъщност не е отнел предимството на този зад него, движещ се в лява лента, и въобще интересува ли се какво става зад него!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 15:51

pe6kata написа:Кой какво работи няма значение...

Евала pe6kata,за това че имаш нерви да обясняваш елементарни неща на неосветлените.
И само да допълня (може и да си го писал) -тези с новите и големи коли обикновено пътуват много повече съответно имам и повече опит като шофиране от заспялия бай ху. дето се качва веднъж на 1-2 седмици за да иде до село.
Даже имат и повече опит с бързото премигване със светлините,агенте :012:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 03 яну 2012 15:53

pe6kata написа:....

:bowdown
Много добре написано и точно на място цитирано.

Пешка стига си ги учил. И с този ти пост, ако пак не са разбрали, как се кара и си мислят, че могат да правят колони след тях...някой колеги, има си и други мерки не писани в закона. Дано се научат да карат и да не им с налага да разбират, ако някой джип им пресвятка какво може да следва, карайки си САМО в лявата лента.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 03 яну 2012 15:59

130 е много висока скорост която им затваря огледалата и те изобщо не виждат какво става зад тях mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 03 яну 2012 16:01

KirilGeorgiev написа:130 е много висока скорост която им затваря огледалата и те изобщо не виждат какво става зад тях mhihi

То за това след изпреварване на такива коли се започва с чупене първо на страничните огледала. :bishop
И без това не ги ползват.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 03 яну 2012 16:29

pe6kata написа: Нокиан... не ме въвличай в открити диалози, щото не ме кефиш, а това мисля че съм ти го казал и обяснил достаъчно добре.

Взаимно е колега, взаимно е.... :да: , но пък това не пречи да си задам въпроса малко по-горе, нали? :beer

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 03 яну 2012 16:41

Моля придържайте се към темата.

Код: Избери всички

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат, има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 16:54

Един мой близък, който се правеше на безсмъртен, все викаше "тя колата си върви", докато не "цунка" едно дърво, слава Богу с последствия най-вече по колата. Затова са законите - за да коригират преценката за максимална скорост... Като не ги спазваш вероятността от неправилна преценка е доста по-голяма. Колкото и опит да имаш, не си застрахован от грешки. Та 130 си е добро застраховане предвид състоянието на пътищата ни и идиотите наоколо. 140 на някои места вече има голяма разлика.

Доста извън темата: Няма да е лошо така като гледаме от камбанариите, да гледаме и от други гледни точки... Аз навъртам около 1300 км месечно до две места в България. Стремя се да спазвам ограниченията. Колата ми сигурно може да вдигне доста над 130, но повече си позволявам за малко само при изпреварване на магистрала. Това описание не знам дали ме прави бай ***, ама няма да е особено честно ако е така. И не е особено честно да не се влиза и в положението на хората, които искат да карат по-бавно поради някаква причина (не говорим за типа "нека да поспим"-"ти ме изпревари, сега ще ти покажа колкото мога"-"я пак да поспим").
Последният път трябваше да карам по-внимателно поради здравословното състояние на жената с мен. Това се изразяваше в 80-90 на нормален път и 120 по магистрала. Всеки, който ме настигнеше и съм го видял навреме съм му давал десен мигач, за да не го спирам. Е при все това ми желание, на нормалния път няколко нетърпеливи човека с всякакви возила ме изпревариха като спрял на места, на които нямаше видимост. Един дори с Q-нещо си ни застраши доста подобаващо... Е, извинявайте, но на такива идиоти няма смисъл да им влизам в положението, а по-скоро трябва да се пазя от тях. Разбирам на празен път да си вдигаш колкото можеш, но като има коли пред теб, пък вземи намали малко...
В крайна сметка пътищата са както за бързащите (и аз бързам да се прибера, но ДОКОЛКОТО е възможно), така и за тези, които карат по-бавно поради някаква причина. Останалите случаи на егоизъм са за темата Идиоти на пътя...
Хора всякакви - колегиалност и търпение от страна на всички му е майката...

Последна промяна от slimmer на Вто 03 яну 2012 16:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 03 яну 2012 16:58

Нямам нищо против развиването на скорости като тези,които демонстрира Пешката на клипа и по високи от тях но:
За да бъде наистина безопасно при такава скорост,независимо от реакциите на водача,неговите умения,възможностите на автомобила му,състоянието на същия и други е необходима И една 3-та лента на магистралата.
Колкото и да си добър зад волана,дори да имаш най-перфектните релфлекси,да притежаващ автомобил спиращ за отрицателно време няма как да избегнеш например Тир на който примерно по стечение на обстоятелствата си на задната броня на ремаркето и изведнъж той рязко се престроява.А ти си с едни 200+
Това,ако се случи (не го пожелавам на никого)незнам кой къде ще отиде...
Подобно нещо ми се е случвало,с тази разлика че Тира започна да се престроява когато вече му бях на средата :screwy .И да ви кажа,ако не бях със 120...а примерно 160 сигурно нямаше да мога да удържа колата в банкета където е пълно с пясък и камъни,а мантинелата си говори с шоферското огледало :screwy .

Както и да е размина ми се....та затова тези скорости крият доза риск,независимо от това кой какво може да предвиди и дали следи пътя на 50 или на 500 метра напред.
Няма как да предречеш спонтанна маневра на друг участник в движението-а много хора се отплесват докато карат-ровят си в тъпите сд-та,говорят си по телефоните и какво ли не друго,случва се и да заспиват.Това разбира се са все частни случаи-уж редки но се случват,а когато се движиш с 60-70 метра в секунда тогава ситуацията все пак е малко по-друга :idea:
Иначе Пешката е прав,че за дадена кола скорост 140 е предел..а за друга просто е една никаква скорост и хората си карат съвсем в рамките на нещата.
Както казах в един мой предишен пост-на магистралата забелязваме селяните със скъпи коли,а в града селяните с голфовете и астрите mhihi
Казвам го по повод на това,че докато не се научим да сме торелантни на пътя един спрямо друг и докато не спрем да се псуваме и да обясняваме кой колко е неграмотен нищо няма да се промени.
Магистралата е път по-който стават най-малко катастрофи и това вдигане на скоростта няма да повлия изобщо на концентрацията на птп-тата,нито ще облекчи трафика по някакъв начин.
Който кара бързо ше си кара бързо,който кара бавно пак по същият начин.
Идеалната среда са хората каращи 130- 150,за нас ще е най приятно това увеличение.
Незнам какво толкова се дискутира това...дайте да си признаем,че на извън градско си караме 110-140 и нагоре зависи от колата,какво се дъвчете толкова за еднопосочното на магистрала незнам

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 03 яну 2012 17:45

pe6kata написа:...четейки това почвам да се комплексирам :(
Ми ти с 1000 кубикова пичивъшка ще излезеш по-голям бързак от мен :?
Че аз когато съм подходяща кола и карам обикновено със 180-200 през топлите месеци бивам изпреварен от повече коли :banghead:

Абе ти уж беше най-големия моралист, пък виж как сам се издаваш.
Чудя се няколко неща:
- как това поло е поддържало константа 120, като знам какви баири има. М/у другото не го ли продаваш :lol:
- как г-н морал си поддържал 120, при положение че има куп ограничения на скоростта на магистралата важещи за зимния паериод
- поло 1.0 на 120 върви със 4500 на 5-та, как ти даде сърце да тормозиш това крехко създание
- как е да изпреварваш, пречеха ли те разни бмв-та и мерцедеси... пресвяткаше ли им mhihi Трябвало е да направиш едно клипче да ми напълниш душата :banghead:
- очевдино си карал бързо спрямо трафика, мислиш ли че колата е подходяща- подготвена и сигурна за конкретните условия и скорост.

Добре че не си бил с някой 2000 кубикова кола, че тогава не мисе мисли.
Ти си типичен пример за лицемер,както за тоя тип дето незнае кога е уместно да се дава газ и кога не. Много ме е страх от такива като теб, да знаеш. Това че 130 е разрешената не винаги е разумната, отделно пак повтарям, че за зимния период на много места е ограничена на по-малко.

Баси, стигнахме дотам че си разменихме позициите който защитаваме...

Баси ,много лесно се комплексираш за човек имащ претенцията да е по-различен от обикновените хора във физическо и интелектуално отношение :Mr Green Fun

1.Иди при адвокат да ти разясни какво означава "снежинката" Т14 -"при сняг и зимни условия". Законът изисква едновременно наличие на двете за да е валиден знака :deal
2.Полото не се продава ,купих го преди седмица ,минало е пред мен пълен технически преглед ,сервизно обслужване ,смяна на спирачни дискове накладки и всичко каквото трябва,нови зимни гуми и най-важното ,не съм нарушил никакво ограничение за да ми ехидничиш тук между клиповете които пускаш ,бай дъ уей в нормалната държава ,в която няма ограничение на скоростта по такива ютубски клипове господа полицистен те издирват и ти вдигат книжката на трупчета за доста неприятен срок+още по-неприятна даже и за техните стандарти глоба :idea: :idea:
Семейството е виновно.Трябвало е овреме да ви се прекрати достъпа до Плейстейшъна на такива...

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 03 яну 2012 18:26

pe6kata написа:И второто- че четейки си давам сметка че някои хора даже незнаят и как се изпреварва :shock

http://www.youtube.com/watch?v=hvTw__AM7K4

Между другото аз на клипчето по-горе не видях да си дал мигач при изпреварването (може и да съм сляп и да греша де и ако е така ще се извиня със сигурност mhihi )...че чак сега го видях, а и по коментара ти с кое караш, снимаш и сменяш скорости, не мисля, че си Шива в същото време и да ръкомахаш както си цитирал по-горе...че така и така се обсъжда и проповядва кой как карал :Mr Green Fun пък да не се получи разминаване в напътствия и дела все пак!

icoico написа:по такива ютубски клипове господа полицистен те издирват и ти вдигат книжката на трупчета за доста неприятен срок+още по-неприятна даже и за техните стандарти глоба :idea: :idea:

Тук надали скоро ще стане това някаква практика колега, за съжаление... :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”