как да си полирам колата сам?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
как да си полирам колата сам?
колеги искам да си полирам колата че от миене с четка като е на слънце цялата стой на кръгове взех си някаква полираща паста 500 милиграма за 15 лева не знам колко е добра но ми казаха че върши страхотна работа но с нея не ми дадоха нито гъба или някаква кърпа с която да нанасям и след това да забърсвам самата паста та искам да ми кажете с какви материали трябва да нанасям и да забърсвам благодаря предварително на отзовалите се .
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как да си полирам колата сам?
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532 
По този начин съм полирал и аз
ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел
Професионалните машини работят на същия принцип а струват от 40 лева до 300+
Да я лъснеш хубаво и дано съм ти помогнал

По този начин съм полирал и аз

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Другият вариант е ръчно да я полираш, но ефекта няма да е като с машинка, но пък и няма шанс да престържеш някой ръб/ъгъл като за първи път, а и знам, че оборотите са важни... Пастата каква марка е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:Другият вариант е ръчно да я полираш, но ефекта няма да е като с машинка, но пък и няма шанс да престържеш някой ръб/ъгъл като за първи път, а и знам, че оборотите са важни... Пастата каква марка е?
Полирането на ръка е доста трудоемко и бавнооооо само за предния капак 30 мин.
Точно заради оборотите препоръчвам бормашина (ръчна дрелка) оборотите са сходни с тези на професионалните машини за полиране.
А не ъглошлайф там оборотите са около 11000 min-1 а това е доста

Колега дай да видим паста и ефекта от нея като я полираш........ще потърся аз каква ползвах ,но снимки от ефекта на пастата нямам, защото бе преди година.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
вълнен или памучен парцал....с това се полира на ръка....не е чак толко трудоемко но външната тепература трабва да е доста положителна (около и над 20 градуса)
мисля че казах че няма да ползвам машинки искам напълно ръчно да я мина цялата кажете каква гъба да си взема за целта и някаква хавлиена кърпа ли след това трябва ли да я сменям непрекъснато или с една да почистя цялата кола това ме интересува 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега вие с голфовете сте много твърдоглави
Опитвал съм на рака и знам резултата. От опит ти казах как да я полираш най-евтино и качествено.
Като искаш да губиш време твоя работа измий колата много хубаво взимаш пастата и ДА става и с хавлиена кърпа .
Успех

Опитвал съм на рака и знам резултата. От опит ти казах как да я полираш най-евтино и качествено.
Като искаш да губиш време твоя работа измий колата много хубаво взимаш пастата и ДА става и с хавлиена кърпа .
Успех
малко по подробно ако може с какви движения май никои не е специализиран да ми обясни с малко повече подробности
-
- Автомобил:
- Двигател:
thegreat1 написа:малко по подробно ако може с какви движения май никои не е специализиран да ми обясни с малко повече подробности
Измий и подсушете автомобила.Нанеси малко количество от полирпастата върху гъба(обикновена). Нанеси тънък и равен слой. Остави да изсъхне за около 2-3 мин. Използвай кърпата(най-добре микрофибърната кърпа) за да отстраниш излишното количесто полирпаста. Обърнете кърпа и полирайте до блясък.(Кръгови движения може и напред назад)
Не знам какво толкова му мислиш

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
аз си полирах цялото голфче на ръка с полир паста донесена от португалия(каквато и да е ,е подарък и не съм намирал кусури),разнасам по колата с памучен парцал и чакам да исъхне, после пак с друг памучен(вълнен) парцал търкам както ми е удобно и ефекта е поразителен.....само внимавах да не попада по ръбове и дупки, че трудно се маха....водата бягаше от колата,цветът стана по ярък...ама след няколко месеца безконтактно миене си стана както преди и несъм повтарял процедурата...няма смисъл според мен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Луд умора нема 

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
полирал съм и с машина и на ръка,и установих ,че и при двете съм луд
и от тогава стара кола няма да полирам.....може би като си взема нещо от сорта на Мазерати(не че съм фен точно на тях) бих го дал на професионално полиране за много пари....но и тогава ще съм още по луд от сега

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
vw_motor написа:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532
По този начин съм полирал и аз .. ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел![]()
Хубаво си го дал тоя съвет...ама стават бесни сакатлъци с дрелка която е без регулатор на оборите......вярно че "Професионалните" машини за полиране са на същия принцип...и те имат ротор и те са на ток.....и те се въртрят...ама има малката подробност че не е необходимо да жулиш на 1000 оборота и "опа той лака малко поизтъня и се видя базата.
На ръка става.....никакъв проблем...ама ти се откачат ръцете...мен напролет ме чака търкане на цялото купе на водна и полиране...и мисля да си отделя няколко дена за операцията........като ще я полирам с машина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ZeroCool написа:vw_motor написа:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532
По този начин съм полирал и аз .. ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел![]()
Хубаво си го дал тоя съвет...ама стават бесни сакатлъци с дрелка която е без регулатор на оборите......вярно че "Професионалните" машини за полиране са на същия принцип...и те имат ротор и те са на ток.....и те се въртрят...ама има малката подробност че не е необходимо да жулиш на 1000 оборота и "опа той лака малко поизтъня и се видя базата.
На ръка става.....никакъв проблем...ама ти се откачат ръцете...мен напролет ме чака търкане на цялото купе на водна и полиране...и мисля да си отделя няколко дена за операцията........като ще я полирам с машина.
14 мнения и най-доброто е на @donotdisturb
donotdisturb написа:![]()
"бесни сакатлъци" на мен не ми се е случвало

И ако мисли, че не може да се справи с дрелката отива дава 100+/-30 лева и професионалистите си свършват работата

А за на ръка опитай да лъснеш черния металик на Mitsubishi Outlander