как да си полирам колата сам?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
thegreat1
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: ATD

как да си полирам колата сам?

Мнениеот thegreat1 » Вто 03 яну 2012 15:20

колеги искам да си полирам колата че от миене с четка като е на слънце цялата стой на кръгове взех си някаква полираща паста 500 милиграма за 15 лева не знам колко е добра но ми казаха че върши страхотна работа но с нея не ми дадоха нито гъба или някаква кърпа с която да нанасям и след това да забърсвам самата паста та искам да ми кажете с какви материали трябва да нанасям и да забърсвам благодаря предварително на отзовалите се .

Потребителски аватар
donotdisturb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: как да си полирам колата сам?

Мнениеот donotdisturb » Вто 03 яну 2012 15:51

:търсачкаа :screwy

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Вто 03 яну 2012 16:30

http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532 :да:
По този начин съм полирал и аз Изображение ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел :D
Професионалните машини работят на същия принцип а струват от 40 лева до 300+
Да я лъснеш хубаво и дано съм ти помогнал :mrgreen:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 03 яну 2012 16:56

Другият вариант е ръчно да я полираш, но ефекта няма да е като с машинка, но пък и няма шанс да престържеш някой ръб/ъгъл като за първи път, а и знам, че оборотите са важни... Пастата каква марка е?

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Вто 03 яну 2012 17:27

nokiangage написа:Другият вариант е ръчно да я полираш, но ефекта няма да е като с машинка, но пък и няма шанс да престържеш някой ръб/ъгъл като за първи път, а и знам, че оборотите са важни... Пастата каква марка е?

Полирането на ръка е доста трудоемко и бавнооооо само за предния капак 30 мин.
Точно заради оборотите препоръчвам бормашина (ръчна дрелка) оборотите са сходни с тези на професионалните машини за полиране.
А не ъглошлайф там оборотите са около 11000 min-1 а това е доста :!:
Колега дай да видим паста и ефекта от нея като я полираш........ще потърся аз каква ползвах ,но снимки от ефекта на пастата нямам, защото бе преди година.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 18:42

вълнен или памучен парцал....с това се полира на ръка....не е чак толко трудоемко но външната тепература трабва да е доста положителна (около и над 20 градуса)

thegreat1

Мнениеот thegreat1 » Вто 03 яну 2012 18:46

мисля че казах че няма да ползвам машинки искам напълно ръчно да я мина цялата кажете каква гъба да си взема за целта и някаква хавлиена кърпа ли след това трябва ли да я сменям непрекъснато или с една да почистя цялата кола това ме интересува :)

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Вто 03 яну 2012 19:05

Колега вие с голфовете сте много твърдоглави :Mr Green Fun
Опитвал съм на рака и знам резултата. От опит ти казах как да я полираш най-евтино и качествено.
Като искаш да губиш време твоя работа измий колата много хубаво взимаш пастата и ДА става и с хавлиена кърпа .
Успех

thegreat1

Мнениеот thegreat1 » Вто 03 яну 2012 19:18

малко по подробно ако може с какви движения май никои не е специализиран да ми обясни с малко повече подробности

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Вто 03 яну 2012 19:27

thegreat1 написа:малко по подробно ако може с какви движения май никои не е специализиран да ми обясни с малко повече подробности

Измий и подсушете автомобила.Нанеси малко количество от полирпастата върху гъба(обикновена). Нанеси тънък и равен слой. Остави да изсъхне за около 2-3 мин. Използвай кърпата(най-добре микрофибърната кърпа) за да отстраниш излишното количесто полирпаста. Обърнете кърпа и полирайте до блясък.(Кръгови движения може и напред назад)
Не знам какво толкова му мислиш mhihi

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 20:03

аз си полирах цялото голфче на ръка с полир паста донесена от португалия(каквато и да е ,е подарък и не съм намирал кусури),разнасам по колата с памучен парцал и чакам да исъхне, после пак с друг памучен(вълнен) парцал търкам както ми е удобно и ефекта е поразителен.....само внимавах да не попада по ръбове и дупки, че трудно се маха....водата бягаше от колата,цветът стана по ярък...ама след няколко месеца безконтактно миене си стана както преди и несъм повтарял процедурата...няма смисъл според мен

valioradi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioradi » Вто 03 яну 2012 20:45

Луд умора нема :applause:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 21:25

полирал съм и с машина и на ръка,и установих ,че и при двете съм луд :screwy и от тогава стара кола няма да полирам.....може би като си взема нещо от сорта на Мазерати(не че съм фен точно на тях) бих го дал на професионално полиране за много пари....но и тогава ще съм още по луд от сега :banana :bowdown :drunk

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Вто 03 яну 2012 23:53

vw_motor написа:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532 :да:
По този начин съм полирал и аз .. ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел :D

Хубаво си го дал тоя съвет...ама стават бесни сакатлъци с дрелка която е без регулатор на оборите......вярно че "Професионалните" машини за полиране са на същия принцип...и те имат ротор и те са на ток.....и те се въртрят...ама има малката подробност че не е необходимо да жулиш на 1000 оборота и "опа той лака малко поизтъня и се видя базата.

На ръка става.....никакъв проблем...ама ти се откачат ръцете...мен напролет ме чака търкане на цялото купе на водна и полиране...и мисля да си отделя няколко дена за операцията........като ще я полирам с машина.

vw_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_motor » Сря 04 яну 2012 3:54

ZeroCool написа:
vw_motor написа:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=47&t=6532 :да:
По този начин съм полирал и аз .. ако имаш ръчна бормашина само приставката си купи, ти паста вече си си взел :D

Хубаво си го дал тоя съвет...ама стават бесни сакатлъци с дрелка която е без регулатор на оборите......вярно че "Професионалните" машини за полиране са на същия принцип...и те имат ротор и те са на ток.....и те се въртрят...ама има малката подробност че не е необходимо да жулиш на 1000 оборота и "опа той лака малко поизтъня и се видя базата.

На ръка става.....никакъв проблем...ама ти се откачат ръцете...мен напролет ме чака търкане на цялото купе на водна и полиране...и мисля да си отделя няколко дена за операцията........като ще я полирам с машина.

14 мнения и най-доброто е на @donotdisturb
donotdisturb написа: :търсачкаа :screwy

"бесни сакатлъци" на мен не ми се е случвало :!: (който е с две леви ръце и за първи път "докосва" инструменти по-добре да не опитва)
И ако мисли, че не може да се справи с дрелката отива дава 100+/-30 лева и професионалистите си свършват работата :applause:
А за на ръка опитай да лъснеш черния металик на Mitsubishi Outlander :012:

Върни се в “Направи си сам!”