Слаби фарове на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Слаби фарове на Пасат Б4

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 03 яну 2012 20:30

Стана вече 1 година откакто карам със тайванските фарове на ДЕПО-или са големи биклуци или има нещо в моите не както трябва.Като карам зад някоя кола забелязвам че фаровете и светят така както съм отбелязал в рисунката по-долу.Моите фарове са колата от дясната страна в рисунката.Нали рефлекторния фар разпръсква светлината, а при мен я събира повече в пътя и като карам някъде, където няма грам лампа ми е много некомфортно.Другото което е че ми светят много близо фаровете.Още като ги сложих ходих на реглаж и ми ги регулираха така че направо бяха забити пред мен и един ден реших да ги вдигна.Вдигнах си ги не много, но добре за мен, но пък другите участници в движение не им се харесваше това и ми святкаха много и за това се наложи да ги забия пак в земята.За сега съм на мнение да си купя други фарове, но най-добре ще е ако успея да оправя тия да светят ако изобщо могат.Релета нямам на фаровете, но не ми се занимава и да слагам.
Както писах по-горе лявата кола на рисунката е кола с норамлни фарове, а дясната кола са моите фарове.

Изображение

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Слаби фарове на Пасат Б4

Мнениеот vladtod® » Вто 03 яну 2012 20:39

Нямаш ли познат да сравниш стъклата ,може в тях да е проблема?
Да не би при реглаж да си въртял втория винт и да си ги събрал в триъгълник?

nasko1773
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1773 » Вто 03 яну 2012 23:53

колега аз си махнах шапчиците пред крушките и така ми харесват повече как светят но мойте фарове са си оргинал и все пак :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 04 яну 2012 0:58

Golf_Diesel_ написа:Стана вече 1 година откакто карам със тайванските фарове на ДЕПО-или са големи биклуци

"или" няма, просто са големи боклуци. Има оправия и тя е само смяна. Намери си комплект хела.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 04 яну 2012 1:06

vladtod® написа:Нямаш ли познат да сравниш стъклата ,може в тях да е проблема?
Да не би при реглаж да си въртял втория винт и да си ги събрал в триъгълник?

Аз имам само по един винт на страна и няма как да го сбъркам.Преди време говорих с колегата Дон Кихот относно ангелските очи, с които кара той и каза че светят по-добре дори и от Хелата и аз се замислям за такива, но трябва да се разделя с 300 лв заради такива фарове, които пак сa марка ДЕПО.Може наистина да си потърся Хела.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 04 яну 2012 1:36

ако си вземеш оригинален фар,който е в перфектно състояние(аз имах щастието да се сдобия с перфектен рефлектор от HELLA фар и го поставих в моя също оригинален фар) и се наслаждавам на перфектрен резултат от фаровете на пасат Б3,които се плюят усилено.Имам отсечена под линия светлина и перфектен репер ,който също се отличава като на нова кола с лупа примерно.Просто си вземи нормалният фар,но да е в добро състояние :wink:

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Сря 04 яну 2012 1:45

На моите сменях крушки, правих реглажи, докато един ден не трябваше да направя малък ремонт на левия фар
Свалих го, почистих основно и след като го сложих, той свети с 20% по силно от десния.
Смених кабелните обувки и на двата фара, почистих масите и от мъждукащи фарове в момента имам страхотни такива
Единственото което пречи да са идеални е липсата на разбиращи от реглаж техници
Ходих на няколко - е с това уредче дето го слагат пред единия фар само - не става
единият ми ги беше събрал на 30 метра пред колата, като беше успял и да размине двата снопа
другият пък ги заби току пред бронята, като нищо не направи за разминаването на сноповете
Накрая по старият изпитам метод(имаше разкошна мъгла, та се виждаха сноповете) нещо направих
Може и твоят случай да е подобен - не всичко опира до марка. провери маси, прегорели кабели, окислили се обувки и тн.
И не е зле да инвестираш 30-тина лв. в малко жица и няколко релета - контактните системи на фаровете губят качества след дълга употреба. Замяната им с релета действа добре на фаровете

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Сря 04 яну 2012 2:03

Кабелните обувки и кабелите си вървят със фаровете,но вече съм решен да сложа оригинална Хела.ЩЕ пообиколя нашенските морги, дано да намеря хубави фарове.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 04 яну 2012 8:48

А ако още не си си добавил релета, това + смяната на куплунзите и почистването на масите е нещото, с което трябва да започнеш. За най-добър ефeкт - нови букси, масата директно от - на акумулатора, а плюса през релета, директно закачени за + на акумулатора (малко ще пуснеш допълнително инсталация, но е по-лесно от издирването и чистенето на вековни окиси по оригиналната инсталация). Резултата наистина е впечатляващ. Не знам дали си мяркал, но разлика от 1 волт дава нещо като 20% разлика в силата на светлината която крушката излъчва .. Прави сметка ако имаш вместо 14.3 примерно 12.5 волта на крушката заради нагорял ключ (да, оригинално всичко минава през ключа за фаровете и после лостчето за дългите) в комбинация със зеленясали контакти на буксата...

едит: сега прочетох че кабелите си вървят със фаровете, значи буксите поне са ти нови.. но останалото по трасето.. ?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 04 яну 2012 9:27

Не се лъжи да даваш повече пари за каквото и да е. Никой от пишещите не може да осъзнае, че фара е уникален боклук. Нито релета, нито скъпи крушки, нито реглажи , нито ксенони ще оправят поможението. Не се подлъгвай с нищо, освен оригиналния фар на хелла, намери си чифт запазени и слагай.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 04 яну 2012 11:05

Релетата и изрядната инсталация са нещо отделно от фара и са задължителни за да работи който и да е фар с максималните си възможности. И чисто нова Хела като и пускаш 10 волта на крушката ще светне вдругиден.. с това съгласен ли си Пешка ?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Сря 04 яну 2012 11:21

абсолютно, няма да има ярка светлина, ще жълтее,НО ще пак ще разпределя светлината както и където трябва по сектори.
Депо е отврат, карах известно време с депо, кошмар е... няма такъв боклук.

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 07 яну 2012 6:48

Колега и на моя б4 фаровете му бяха отврат,сменях крушки но ефекта беше съвсем малък.Другия вариант е да ги дадеш да ти направят ново покритие в Стрелча мисля че беше намери темата там има повече инфо :beer

Потребителски аватар
Golf_Diesel_

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 07 яну 2012 15:30

Варианта е да си купя оригинални на Хела или пък да си дам мойте оригинални да ги рециклират, но в Силистра на едно място като питах за рециклиране на фарове ми казаха че ако са със пластмасов рефлектор не можели да ги оправят и така реших да си купя нови фарове и взех Депо-то, за което се убеждавам че е един голям боклук.Днес си сменях на единия фар крушката на късите и като смъкнах фара ми се разпадна в ръцете механизъма за регулирането. :D Пълна пародия.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 07 яну 2012 18:25

Аз съм с Депо, светят, но нещо оптиката им бяга,особено на десния фар ...
Б4та не съм я карал и един ден с ориг Хела...просто бяха съсипани, стъклата много надрани и очукани, а и рефлекторите бяха изпечени ...явно е карана и преди само на фарове ...
Но, на В3та преди години един ми я удари на паркинг и счупи десният фар ...тогава сложих Депо....
От самото начало като застанеш пред колата ,левият Хела изглеждаше с перфектно до огледално покритие рефлектор, а чисто новият Депо беше леко бял като изпотен .... В осветеността също имаше разлика, като сила на светене и оптика ....
Сега си търся Хели и за моята Б4, но трудно се намират, на В3та намерих два за 100лв перфектни ....Ако някой се досеща къде може да има хубави фарове да драсне ....На много места само като чуят за В4, а според тях "3та хах" и казват не ..няма :beer
Късно видях поста ти колега, но много си сгрешил с Депото, то свети, но не където трябва, десният фар ми е труден и за реглаж ... не се получава този маркер или контур ___/

П.П. За ангелските очи на Депо и аз се бях навил заради визията, която придават на колата, лично на мен ми допада много, но вече се стряскам от подобни марки ...Аман от боклучави части ....Всъщност продава се и нова Хела, но са скъпи...

Върни се в “Passat”