Голф3 - Спирачни тръбички
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 - Спирачни тръбички
Здравейте, интересува ме продават ли се нови спирачни тръбички за голф 3 и какви пари са ако има по магазините?
Мойте са тотално изгнили и трябва на всяка цена да ги сменя.
Поздрави.
Мойте са тотално изгнили и трябва на всяка цена да ги сменя.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спирачни тръбички
100% се продават защотот съм взимал ако не се лъжа на определени размери са, взимаш най близкия който ти върши работа а цената не помня но ги има по магазините
Зимата ги сменях, 10-15 лева е бройката.
П.С. За тръбички ли става въпрос или за спирачни маркучи?
П.С. За тръбички ли става въпрос или за спирачни маркучи?
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Тръбичките на задния мост, но ще сменя и двете маркучета, сменях вчера тампоните на задния мост и някой тръбички се скъсаха, и то там където ги държи пласмасовата скоба за моста, просто ги е изяла ръждата.
Да кажа, смяната на двата задни тампона на моста е елементарна работа, всеки може сам да си ги смени, на мен ми искаха 100 лв. било трудно, свалял се моста и тнт. Моста несъм го свалял от колата и ги смених на улицата без канал, лесно е.
Сега ме чака одисеята със спирачките.
Да кажа, смяната на двата задни тампона на моста е елементарна работа, всеки може сам да си ги смени, на мен ми искаха 100 лв. било трудно, свалял се моста и тнт. Моста несъм го свалял от колата и ги смених на улицата без канал, лесно е.
Ами за тръбичките цена не мога да ти кажа, понеже аз сменях само маркучетата.
Четирите са около 40 лева.

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
kristinobal написа:Тръбичките на задния мост, но ще сменя и двете маркучета, сменях вчера тампоните на задния мост и някой тръбички се скъсаха, и то там където ги държи пласмасовата скоба за моста, просто ги е изяла ръждата.
За Голф 3 ли казваш колега? Това за тампоните наречени слонски уши ли е? Не се ли набиват на преса?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
тръбите се продават на метър - т.е. отиваш с обшата дължина на всяка тръба която ще сменяш и те ти дават най-близката готова с гайки
скоро сменях задните тръби от кантара до апаратите - 10лв беше метъра
сменят се лесно като горе долу гледаш да минават от там от където са минавали оригиналните
аз обаче ги прекарах от където беше най-лесно и с най-малко чупки
оригиналните са много засукани и малко трудно постигаш същата чупка
дългата мина точно до тунела на гърнето при мен а до моста ги изкарах над него а не както е оригинално в канала им (на моста точно до гумите има едно изрязано - от там минават оригинално аз ги сложих малко по-навътре)
първо ме притесняваше да не се натиснат като клати колата ама разстоянието е голямо и няма ядове
за спирачните тръби ще ти трябва канал обаче - смачкай задните така че да се запушат да имаш поне предни спирачки докато стигнеш до такъв
помагай си с ръчната - аз така стигнах от нас до канала и на аварийки
ти по-скоро кажи как лесно си сменил тампоните на задния мост
скоро сменях задните тръби от кантара до апаратите - 10лв беше метъра
сменят се лесно като горе долу гледаш да минават от там от където са минавали оригиналните
аз обаче ги прекарах от където беше най-лесно и с най-малко чупки
оригиналните са много засукани и малко трудно постигаш същата чупка

дългата мина точно до тунела на гърнето при мен а до моста ги изкарах над него а не както е оригинално в канала им (на моста точно до гумите има едно изрязано - от там минават оригинално аз ги сложих малко по-навътре)
първо ме притесняваше да не се натиснат като клати колата ама разстоянието е голямо и няма ядове
за спирачните тръби ще ти трябва канал обаче - смачкай задните така че да се запушат да имаш поне предни спирачки докато стигнеш до такъв
помагай си с ръчната - аз така стигнах от нас до канала и на аварийки
ти по-скоро кажи как лесно си сменил тампоните на задния мост
- kristinobal
- Автомобил:
- Двигател:
Елементарно, откачих само от едната страна моста, той висна малко, с дрелката извъртях гумата на тампона, остана само гривната и нея със секача я исякох , общо за около 5 мин. работа, новия тампон го набих с по-дълъг болт, но си направих с една планка да ляга точно по тампона, отново за около 5 мин го вкарах.
Имаше малко ядове с регулатора, понеже и него свалях за да може да излезе болта от ляво.
Имаше малко ядове с регулатора, понеже и него свалях за да може да излезе болта от ляво.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
снимай тези неща с които си сменил тампоните - мисля че ще е интересно на всички да видят с какво си се справил лесно
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Topran са ~12лв не знам колко са читави. 

- VENISH_GOLF_3_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В германия се предлагат тръби стоманени поцинковани с пластмасово покритие ,тръби от мед никел и желязо от 6-8 лв метъра, 5м,25м,7,6 м при доставка 15-20 евро независимо от количеството.Цените на тръбите са при покупка на поне 4-5 желаещи ЧОВЕКА ,
- alex929
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф3 - Спирачни тръбички
В почти всеки магазин за руски авточасти продават тръбички за спирачки различни диаметри. 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
От морга от италиански внос -като нови са , без грам корозия. Взимаш от Г3 и не се налага изиване и т.н.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги интересува ме дали някой е виждал да се продават такива пластини
къде мога да ги търся в бургас
къде мога да ги търся в бургас
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”