И моята кола взе от няколко месеца да прави номера понякога. Случва се само при първо палене, когато е студена, но всеки път е различно. На една и съща температура едната сутрин пали още докато пипна ключа, а на другата пали след 3-4 оборота и първите 2-3 секунди работи нестабилно, сякаш е на 3 цилиндъра. Когато е студено, независимо как е запалила всеки път изпушва бяло (без да прави димни завеси) и замирисва на нафта. Като потегля след км. - два изчиства. Не съм пробвал дали има разлика, когато предницата е на по-високо или по-ниско. Преди година и половина смених всички горивопроводи и скоби по тях, датчика за температурата на антифриза, клапана за обратната нафта върху горивния филтър и О-пръстените към него. Преди година са сменяни хидравлични повдигачи и О-пръстените на дюзите. Миналия декември си направих профилактика на стартера. "Номерата" започнаха в началото на тази зима и въпреки, че температурите още не бяха толкова ниски, за да имат значение подгревните свещи, сложих 4 нови Beru. На лулите има повече от 12V около 20 сек. Подобрение обаче нямаше. Горивният филтър е на 20000км и преди месец му отвих пробката, за да видя какво ще текне - чиста нафта. Идея си нямам къде може да е проблема

. Имам голямо желание да надникна в резервоара, но така и не разбах как се откачат тези маркучи под задната седалка, а ме е страх да напъвам, за да не счупя нещо. Може там да има нещо, което в даден момент да запушва и да не достига нафта. Друго, за което се сещам е, че 3 годищният ми Monbat не е зареден на 100%. Зареждам от Ромпетрол, но следващия път ще сложа Алпин от ОМВ, за да видя дали ще има разлика. Добавка в нафтата съм слагал само веднъж, преди 2 години - Лики Моли за прочистване на горивната система (ей така профилактично)