Audi A4 AJM,труден студен старт при ниски температури.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Re: Audi A4 AJM,труден студен старт при ниски температури.

Мнениеот Vask0 » Сря 04 яну 2012 9:12

kikson1979 написа:За всичко по колата се доверявам на майстор,съжалявам но не ги помня стойностите,просто ги проверихме.
Като има развитие ще пиша :beer
А ти до сега колега,какво си правил по колата с цел отстраняване на проблема? :)

проверих свещите, проверих акумулатора.също такасмених клапанчето на горивният филтър, но нямаше ефект.ония ден махнах горивният филтър и го източих, да видя дали ще има файда...същата работа.проферих скобите на маркучите и те са като хората.за жалост не мога да разбера дали има въздух в системата, защото маркучите, знаеш че са черни...единственото нещо, което не съм проверил е тандем помпата....в други теми четох,че може да е стартер, ама защо да е стартер при положение, че го прави само сутрин, а през останалото време пали перфектно...нямам обяснение откъде идва тоя проблем.... :beer :beer

Потребителски аватар
kikson1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikson1979 » Сря 04 яну 2012 10:26

И аз не мисля,че е стартер,защото моята върти доста чисто,все едно не и достига гориво,а най-тъпото е че го прави само когато е мноооого студено :)Защо да е тандем помпата,не трябва ли да го прави постоянно тогава без значение температурите?!Ще проверим и нея сигурно,но не знам...

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Сря 04 яну 2012 12:51

kikson1979 написа:И аз не мисля,че е стартер,защото моята върти доста чисто,все едно не и достига гориво,а най-тъпото е че го прави само когато е мноооого студено :)Защо да е тандем помпата,не трябва ли да го прави постоянно тогава без значение температурите?!Ще проверим и нея сигурно,но не знам...

вече си нямам на идея от какво може да е...ако влиза въздух, защо да го прави само при първо палене сутринта?Освен понеже не съм палил колата 12 часа и това да оказва някакво влияние...другото което е да не би да е от свещите, просто вече да са стари и да са си загубили като цяло функцията....не ми хрумва въобще от какво може да е :cry: :cry:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 04 яну 2012 12:59

Васко,от ГНП-то е.Някое оплътненията е издало багажа.Моя проблем беше същия 1:1 :да:

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Сря 04 яну 2012 13:32

Благовест написа:Васко,от ГНП-то е.Някое оплътненията е издало багажа.Моя проблем беше същия 1:1 :да:

а добре де това гнп като го махна, може ли да сменя само оплатнението?продава ли се въобще такова уюоплатнение?Ти как си реши проблема?

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 04 яну 2012 15:21

Благовест написа:Васко,от ГНП-то е.Някое оплътненията е издало багажа.Моя проблем беше същия 1:1 :да:

Колега,за какво пишеш глупости maikomila .Какво ГНП ,какви 5 лв? Тази кола НЯМА ГНП.Колега търси проблема другаде ,но не и в ГНП-то,защото ти просто нямаш такова,но колегата не чете какво пише

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 04 яну 2012 17:15

red.devilll написа:

Колега,за какво пишеш глупости maikomila .Какво ГНП ,какви 5 лв? Тази кола НЯМА ГНП.Колега търси проблема другаде ,но не и в ГНП-то,защото ти просто нямаш такова,но колегата не чете какво пише
Е, може да е близо до истината :) Ако колегата има проблем с гумичките на дюзите, които по същество са си 4 броя ГНП-та :)

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Сря 04 яну 2012 17:36

Колеги ако има проблем с О-пръстените те ще изтърват нафта в маслото.

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 04 яну 2012 17:37

aliyatin.com написа:Колеги ако има проблем с О-пръстените те ще изтърват нафта в маслото.
Не е задължително. Зависи кой точно пръстен се е прецакал.

Потребителски аватар
kikson1979
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikson1979 » Сря 04 яну 2012 17:44

maikomila определено е помпа-дюза.
btw.Говорих с Брезел и той има AJM,сподели че са си били тегави при ниски температури тези двигатели и студен старт,спомена и нашите хубави горива.Нахаках и яко TDA,да видим дали ще има промяна,наистина ми се струваше на позамръзнала нафтичка с минерална вода :Mr Green Fun
В събота ще е дисекцията на горивния филтър и ще видим какво ще излезе от там...

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 04 яну 2012 21:47

И моята кола взе от няколко месеца да прави номера понякога. Случва се само при първо палене, когато е студена, но всеки път е различно. На една и съща температура едната сутрин пали още докато пипна ключа, а на другата пали след 3-4 оборота и първите 2-3 секунди работи нестабилно, сякаш е на 3 цилиндъра. Когато е студено, независимо как е запалила всеки път изпушва бяло (без да прави димни завеси) и замирисва на нафта. Като потегля след км. - два изчиства. Не съм пробвал дали има разлика, когато предницата е на по-високо или по-ниско. Преди година и половина смених всички горивопроводи и скоби по тях, датчика за температурата на антифриза, клапана за обратната нафта върху горивния филтър и О-пръстените към него. Преди година са сменяни хидравлични повдигачи и О-пръстените на дюзите. Миналия декември си направих профилактика на стартера. "Номерата" започнаха в началото на тази зима и въпреки, че температурите още не бяха толкова ниски, за да имат значение подгревните свещи, сложих 4 нови Beru. На лулите има повече от 12V около 20 сек. Подобрение обаче нямаше. Горивният филтър е на 20000км и преди месец му отвих пробката, за да видя какво ще текне - чиста нафта. Идея си нямам къде може да е проблема :banghead: . Имам голямо желание да надникна в резервоара, но така и не разбах как се откачат тези маркучи под задната седалка, а ме е страх да напъвам, за да не счупя нещо. Може там да има нещо, което в даден момент да запушва и да не достига нафта. Друго, за което се сещам е, че 3 годищният ми Monbat не е зареден на 100%. Зареждам от Ромпетрол, но следващия път ще сложа Алпин от ОМВ, за да видя дали ще има разлика. Добавка в нафтата съм слагал само веднъж, преди 2 години - Лики Моли за прочистване на горивната система (ей така профилактично)

dmode101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmode101 » Сря 04 яну 2012 21:53

jollycatman написа:. Имам голямо желание да надникна в резервоара, но така и не разбах как се откачат тези маркучи под задната седалка, а ме е страх да напъвам, за да не счупя нещо.
В основата на щифтовете има бутончета, които се натискат с малка отвертка. Трудно се забелязват. Натискаш ги дърпаш щифтовете с маркуча нагоре.

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Сря 04 яну 2012 21:56

dmode101 написа:
jollycatman написа:. Имам голямо желание да надникна в резервоара, но така и не разбах как се откачат тези маркучи под задната седалка, а ме е страх да напъвам, за да не счупя нещо.
В основата на щифтовете има бутончета, които се натискат с малка отвертка. Трудно се забелязват. Натискаш ги дърпаш щифтовете с маркуча нагоре.

:bowdown

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 04 яну 2012 22:53

kikson1979 написа:maikomila определено е помпа-дюза.
btw.Говорих с Брезел и той има AJM,сподели че са си били тегави при ниски температури тези двигатели и студен старт,спомена и нашите хубави горива.Нахаках и яко TDA,да видим дали ще има промяна,наистина ми се струваше на позамръзнала нафтичка с минерална вода :Mr Green Fun
В събота ще е дисекцията на горивния филтър и ще видим какво ще излезе от там...

Колега,незнам какво им е тегавото?миналата зима както и тази до сега не съм имал никакви проблеми относно паленето.Пали си от четвърт оборот.Миналата зи ма след смяна на ремък и ролки не беше направена синхронизацията както трябва и пушеше бяло но след като се нагласиха нещата няма и пушеци вече.Според мен не е проблема че е ПД ,а самата кола има нещо което не е хванато още и затова прави мизерии и дано по-рано да разрешиш проблема

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 05 яну 2012 0:29

kikson1979 написа:maikomila определено е помпа-дюза.

пиши в темата дали се е променила нещо след слагането на TDA :beer :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”