голф 2 1.6д загрява извън града

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Re: голф 2 1.6д загрявя изван града

Мнениеот ventotdi » Пон 11 юли 2011 22:13

на ладата не знам ама на ФВ не можеш да объркаш датчика на радиатора за перките да го сложиш на обратно ... има релса едната страна :)

genadi_ps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genadi_ps » Чет 05 яну 2012 21:29

При мен го има съшия проблем.Малко предистория: Голф МК2 1.6Д - взех колата лятото и съответно беше със вода.При змината подготовка смених водата с антифриз и тогава ми започнаха проблемите - на ниски обороти и градско почти стрелката на темп. не отлепяше, последва оборудване на радиатора отпред с картон след което започнах да забелязвам да излиза пара изпод таблото.Реших да погледна радиаторчето на парното - тръбоотводите за въздуха бяха наводнени с антифриз и при минимално загряване вътре ми се получваше "мъгла", от което раазбрах къде ми се губи антифриза :)Понеже не успях да разбера дали радиаторчето е запушено или пукнато го смених с ново (30лв), облепих клапитес картон и тиксо. Сега духа осезаемо по добре, проблема със загряването си остана,така че след няколко консултации следващата съпка е сменяне на термостата с такъв който отваря на по ниска темп. 75-80 градуса, така че когато направя тая операция ще ви съобщя резултата,но като цяло не остава друго какво да е освен термостат м

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: голф 2 1.6д загрява извън града

Мнениеот samo_pechka » Пон 09 яну 2012 0:26

Колега провери си за всеки случай за изгорели газове в охладителната система ,че като гледам може да е дала или гарнитура или (по-лошото) пукната глава .Получава се така ,че като "пришпориш" колата,изгорелите газове "избутват" яко водата от главата и тя прегрява и оттам качва мн бързо градус.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 10 яну 2012 19:34

milmar написа:
KadROo написа:Карай си да не ти пука и моя голф беше така със същия мотор 4 скорости . Веднъж го надупих до 140 светна лампата за температурата и го угасих - ....

И от тогава ли си с Голф 3 mhihi ?
ПП От къде я изкопахте тази тема ?

:beer Мина малко време ,докато видях ,че питането е от преди повече от 2 години.. :screwy

Върни се в “Дизелови агрегати”