Къде има сняг днес...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде има сняг днес...

Мнениеот Дашо » Нед 08 яну 2012 9:44

В Перник падна доста сняг, но за пореден път пестят пари от снегопочистване! :banghead:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 08 яну 2012 14:10

Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там" :evil:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 08 яну 2012 14:32

пътя до копитото отворен ли е :) :024:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 яну 2012 21:52

Stefan написа:Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там" :evil:

май по спомени "по онова лошото комунистическо време" нямаше такова прехвърляне на отговорност.................
споки ,пари нема -криза е и така нататък
с две думи зимата пак изненада отговорните органи и компании 8)

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 08 яну 2012 22:54

niks76 написа:...

Вижте сега хора, айде да се спрем с тая глупост че ми омръзна от нея! Зимата изненада карачите, а не тия дето чистеха пътя. Вчера при блокирана магистрала, снегорини няма как да минат, щото не са планински кози че да прескачат камионите без нужната подготовка за сезона. Същата работа беше и по проходите, като е пълно с закъсали, няма как да се чисти пътя ефективно. Тая работа има търпимост, но е хубаво и да се приеме някоя и друга мярка за глоба на тия камиони че ми писна от тях. Как камион ще блокира три пъти за 3 часа движението на половин България??? И си е тръгнал накрая като герои предполагам. Тук там не било изчистена някоя улица... ще каже човек че всички вие си изчистихте пред входа на жилището :!:
Днес съм цял ден по пътищата, такава организация на почистването по магистралата аз не съм виждал никога. Затварят отсечката, пускат роторни снегопочистващи машини/аварийната лента беше затрупа от по над метър сняг/ и зад тях патрулка да спира евентуалните мераклии да праят сакътлъци :!: А пък как кара Ганьо Балкански при тия условия, не ми се говори просто... Като се качи в тенеке с 4 гуми и таван става безсмъртен.
И айде стига моля ви се, като вали сняг стихийно няма какво да ни спаси от проблеми. Като вали сняг, значи е зима, което ще рече че трябва да имаш вериги, да си със добри зимни гуми и да караш разумно! Хубаво е и една по-къса лопата да си караш отзад, щото не се знае знае ли се.
dsct2134.jpg

Снега от страни е над метър, а пътя е сух.

Последна промяна от joromnt на Нед 08 яну 2012 23:14, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 08 яну 2012 22:59

joromnt написа:

Вижте сега хора, айде да се спрем с тая глупост че ми омръзна от нея! Зимата изненада карачите, а не тия дето чистеха пътя. Вчера при блокирана магистрала, снегорини няма как да минат, щото не са планински кози че да прескачат камионите без нужната подготовка за сезона. Същата работа беше и по проходите, като е пълно с закъсали, няма как да се чисти пътя ефективно. Тая работа има търпимост, но е хубаво и да се приеме някоя и друга мярка за глоба на тия камиони че ми писна от тях. Как камион ще блокира три пъти за 3 часа движението на половин България??? И си е тръгнал накрая като герои предполагам. Тук там не било изчистена някоя улица... ще каже човек че всички вие си изчистихте пред входа на жилището :!:
Днес съм цял ден по пътищата, такава организация на почистването по магистралата аз не съм виждал никога. Затварят отсечката, пускат роторни снегопочистващи машини/аварийната лента беше затрупа от по над метър сняг/ и зад тях патрулка да спира евентуалните мераклии да праят сакътлъци :!: А пък как кара Ганьо Балкански при тия условия, не ми се говори просто... Като се качи в тенеке с 4 гуми и таван става безсмъртен.
И айде стига моля ви се, като вали сняг стихийно няма какво да ни спаси от проблеми. Като вали сняг, значи е зима, което ще рече че трябва да имаш вериги, да си със добри зимни гуми и да караш разумно! Хубаво е и една по-къса лопата да си караш отзад, щото не се знае знае ли се.

:bowdown :bowdown :bowdown

Много хора си мислят, че като купят нови зимни гуми на старо с дот отпреди 5 години, са подготвени за зимния сезон.
:beer

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Нед 08 яну 2012 23:05

Stefan написа:Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там" :evil:

Ей няма такава свинщина по отсечката Рожен - Хвойна. Направо разглобих колата по неизчистения път. :dummy:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 08 яну 2012 23:07

Кви зимни гуми...Масово перат с летни гуми-нали имали голям грайфер.. :screwy
Дори и най-лошата зимна гума е по-добре от най-добрата лятна-както се произнасяха по телевизията...
Да не говорим,че искат да гонят максимална скорост при тая обстановка. :bishop

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 08 яну 2012 23:08

А при нас два дена нямаше ток,вода и нет!Чистих преспи от по два метра!И най-после качих зимните гуми.....в багажника!

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Нед 08 яну 2012 23:16

Днес ходих до Етрополе - изпопадали дървета по пътя, не пускаха коли освен с двойно, а в самия град над един метър сняг и коловози по 30см дълбоки. Разчистени са само главните улици. Положението в Правец и Ботевград е по - добре :да:

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 08 яну 2012 23:18

Вълков написа:Днес ходих до Етрополе - изпопадали дървета по пътя, не пускаха коли освен с двойно, а в самия град над един метър сняг и коловози по 30см дълбоки. Разчистени са само главните улици. Положението в Правец и Ботевград е по - добре :да:

Брат ми работи в Елаците!Което е малко над Етрополе!Минават през "Кашана"(прохода Златица-Етрополе)!Наложи се гражданска защита да ги вадят от преспите!Там наистина снега бил повече от метър!

Потребителски аватар
Вълков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Вълков » Нед 08 яну 2012 23:26

На отиване се разминах с пожарната имаше полицейски постове и от страната на Правец и откъм Етрополе. В 8 сутринта направо ни върнаха, а вече следобяд след като казахме че сме с 4 нови гуми и Synchro ни пуснаха. Нагледах се на техника - верижни трактори, виатнамки, кранове и всеки кара с вдигната дъска и не го интересуват останалите. Почистването е под всякаква критика. Улиците не са проходими с обикновен автомобил :да:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 09 яну 2012 0:09

hooligans написа:
joromnt написа:

:bowdown :bowdown :bowdown

Много хора си мислят, че като купят нови зимни гуми на старо с дот отпреди 5 години, са подготвени за зимния сезон.
:beer

ми нали точно за това говорим-помня доста от зимите преди 90-те години и с онази стара техника се оправяха доста по добре от сега
организираното почистване на избирателен принцип ли действа?
останалите мнения на колеги от различни краища подчертават минусите на организацията и безхаберието на отделни членове на почистващите компании-шапка свалям на трудещите се път да има,но шефовете им не струват.................

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 09 яну 2012 10:15

Снимките са от Боровец, но на пук на хубавата ни природа, липсата на тотална организация и ламптеж за пари е в състояние да прецака всичко. Живи и здрави да са Бороспорт, пожелавам им по-скорошен фалит и друг по-кадърен да поеме курорта.

няколко думи и за по-добрата част от деня, в толкова много сняг не се бях рил от дете :) научих се да слагам вериги за по-малко от 2 минути на гума в дълбок сняг, както и много нови интернационални приятелства. Общо взето от всичките коли които се бутахме, мога да кажа че автоматичните скорости на голям сняг са гола-вода, без чужда помощ се окопаваш и лягаш по корем като пич, единствено изключение направи едно Ауди Куатро с DSG, което сравнително само се справи.
Прикачени файлове
DSC018023.JPG
това е Туарег
DSC017991.JPG

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 09 яну 2012 11:22

До вчера ревахте че сняг нямало и не можете да карате ски сега много ви бил Нещо ми се струва че не знаете какво искате Тази година за пръв път видях да мятат пясък по малките улици в Лозенец

Върни се в “Пътеводител”