Къде има сняг днес...
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Къде има сняг днес...
В Перник падна доста сняг, но за пореден път пестят пари от снегопочистване! 

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там" 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
пътя до копитото отворен ли е

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там"
май по спомени "по онова лошото комунистическо време" нямаше такова прехвърляне на отговорност.................
споки ,пари нема -криза е и така нататък
с две думи зимата пак изненада отговорните органи и компании

niks76 написа:...
Вижте сега хора, айде да се спрем с тая глупост че ми омръзна от нея! Зимата изненада карачите, а не тия дето чистеха пътя. Вчера при блокирана магистрала, снегорини няма как да минат, щото не са планински кози че да прескачат камионите без нужната подготовка за сезона. Същата работа беше и по проходите, като е пълно с закъсали, няма как да се чисти пътя ефективно. Тая работа има търпимост, но е хубаво и да се приеме някоя и друга мярка за глоба на тия камиони че ми писна от тях. Как камион ще блокира три пъти за 3 часа движението на половин България??? И си е тръгнал накрая като герои предполагам. Тук там не било изчистена някоя улица... ще каже човек че всички вие си изчистихте пред входа на жилището

Днес съм цял ден по пътищата, такава организация на почистването по магистралата аз не съм виждал никога. Затварят отсечката, пускат роторни снегопочистващи машини/аварийната лента беше затрупа от по над метър сняг/ и зад тях патрулка да спира евентуалните мераклии да праят сакътлъци

И айде стига моля ви се, като вали сняг стихийно няма какво да ни спаси от проблеми. Като вали сняг, значи е зима, което ще рече че трябва да имаш вериги, да си със добри зимни гуми и да караш разумно! Хубаво е и една по-къса лопата да си караш отзад, щото не се знае знае ли се.
Снега от страни е над метър, а пътя е сух.
Последна промяна от joromnt на Нед 08 яну 2012 23:14, променено общо 2 пъти.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
joromnt написа:niks76 написа:...
Вижте сега хора, айде да се спрем с тая глупост че ми омръзна от нея! Зимата изненада карачите, а не тия дето чистеха пътя. Вчера при блокирана магистрала, снегорини няма как да минат, щото не са планински кози че да прескачат камионите без нужната подготовка за сезона. Същата работа беше и по проходите, като е пълно с закъсали, няма как да се чисти пътя ефективно. Тая работа има търпимост, но е хубаво и да се приеме някоя и друга мярка за глоба на тия камиони че ми писна от тях. Как камион ще блокира три пъти за 3 часа движението на половин България??? И си е тръгнал накрая като герои предполагам. Тук там не било изчистена някоя улица... ще каже човек че всички вие си изчистихте пред входа на жилището![]()
Днес съм цял ден по пътищата, такава организация на почистването по магистралата аз не съм виждал никога. Затварят отсечката, пускат роторни снегопочистващи машини/аварийната лента беше затрупа от по над метър сняг/ и зад тях патрулка да спира евентуалните мераклии да праят сакътлъциА пък как кара Ганьо Балкански при тия условия, не ми се говори просто... Като се качи в тенеке с 4 гуми и таван става безсмъртен.
И айде стига моля ви се, като вали сняг стихийно няма какво да ни спаси от проблеми. Като вали сняг, значи е зима, което ще рече че трябва да имаш вериги, да си със добри зимни гуми и да караш разумно! Хубаво е и една по-къса лопата да си караш отзад, щото не се знае знае ли се.

Много хора си мислят, че като купят нови зимни гуми на старо с дот отпреди 5 години, са подготвени за зимния сезон.

- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Stefan написа:Тук при нас пътя е пълен дроб. Всеки трактор се движи с вдигнато гребло, и като го питаш ония защо не рине, той ти отговара - "Този район не е мой, аз чистя ей там"
Ей няма такава свинщина по отсечката Рожен - Хвойна. Направо разглобих колата по неизчистения път.

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Кви зимни гуми...Масово перат с летни гуми-нали имали голям грайфер..
Дори и най-лошата зимна гума е по-добре от най-добрата лятна-както се произнасяха по телевизията...
Да не говорим,че искат да гонят максимална скорост при тая обстановка.

Дори и най-лошата зимна гума е по-добре от най-добрата лятна-както се произнасяха по телевизията...
Да не говорим,че искат да гонят максимална скорост при тая обстановка.

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
А при нас два дена нямаше ток,вода и нет!Чистих преспи от по два метра!И най-после качих зимните гуми.....в багажника!
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих до Етрополе - изпопадали дървета по пътя, не пускаха коли освен с двойно, а в самия град над един метър сняг и коловози по 30см дълбоки. Разчистени са само главните улици. Положението в Правец и Ботевград е по - добре 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Вълков написа:Днес ходих до Етрополе - изпопадали дървета по пътя, не пускаха коли освен с двойно, а в самия град над един метър сняг и коловози по 30см дълбоки. Разчистени са само главните улици. Положението в Правец и Ботевград е по - добре
Брат ми работи в Елаците!Което е малко над Етрополе!Минават през "Кашана"(прохода Златица-Етрополе)!Наложи се гражданска защита да ги вадят от преспите!Там наистина снега бил повече от метър!
- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
На отиване се разминах с пожарната имаше полицейски постове и от страната на Правец и откъм Етрополе. В 8 сутринта направо ни върнаха, а вече следобяд след като казахме че сме с 4 нови гуми и Synchro ни пуснаха. Нагледах се на техника - верижни трактори, виатнамки, кранове и всеки кара с вдигната дъска и не го интересуват останалите. Почистването е под всякаква критика. Улиците не са проходими с обикновен автомобил 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:joromnt написа:niks76 написа:...
Вижте сега хора, айде да се спрем с тая глупост че ми омръзна от нея! Зимата изненада карачите, а не тия дето чистеха пътя. Вчера при блокирана магистрала, снегорини няма как да минат, щото не са планински кози че да прескачат камионите без нужната подготовка за сезона. Същата работа беше и по проходите, като е пълно с закъсали, няма как да се чисти пътя ефективно. Тая работа има търпимост, но е хубаво и да се приеме някоя и друга мярка за глоба на тия камиони че ми писна от тях. Как камион ще блокира три пъти за 3 часа движението на половин България??? И си е тръгнал накрая като герои предполагам. Тук там не било изчистена някоя улица... ще каже човек че всички вие си изчистихте пред входа на жилището![]()
Днес съм цял ден по пътищата, такава организация на почистването по магистралата аз не съм виждал никога. Затварят отсечката, пускат роторни снегопочистващи машини/аварийната лента беше затрупа от по над метър сняг/ и зад тях патрулка да спира евентуалните мераклии да праят сакътлъциА пък как кара Ганьо Балкански при тия условия, не ми се говори просто... Като се качи в тенеке с 4 гуми и таван става безсмъртен.
![]()
![]()
![]()
Много хора си мислят, че като купят нови зимни гуми на старо с дот отпреди 5 години, са подготвени за зимния сезон.
ми нали точно за това говорим-помня доста от зимите преди 90-те години и с онази стара техника се оправяха доста по добре от сега
организираното почистване на избирателен принцип ли действа?
останалите мнения на колеги от различни краища подчертават минусите на организацията и безхаберието на отделни членове на почистващите компании-шапка свалям на трудещите се път да има,но шефовете им не струват.................
Снимките са от Боровец, но на пук на хубавата ни природа, липсата на тотална организация и ламптеж за пари е в състояние да прецака всичко. Живи и здрави да са Бороспорт, пожелавам им по-скорошен фалит и друг по-кадърен да поеме курорта.
няколко думи и за по-добрата част от деня, в толкова много сняг не се бях рил от дете
научих се да слагам вериги за по-малко от 2 минути на гума в дълбок сняг, както и много нови интернационални приятелства. Общо взето от всичките коли които се бутахме, мога да кажа че автоматичните скорости на голям сняг са гола-вода, без чужда помощ се окопаваш и лягаш по корем като пич, единствено изключение направи едно Ауди Куатро с DSG, което сравнително само се справи.
няколко думи и за по-добрата част от деня, в толкова много сняг не се бях рил от дете

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
До вчера ревахте че сняг нямало и не можете да карате ски сега много ви бил Нещо ми се струва че не знаете какво искате Тази година за пръв път видях да мятат пясък по малките улици в Лозенец