Август месец си купих Polo 16v с двигател AFH.Тъй като не го карам редовно,след известно време когато започна да застудява и да навява сняг разбрах, че термостата ми е за смяна.Когато тръгна на дълъг път колата не искаше да загрява до 90градуса,а в града по светофарите загряваше до работна температура....направих теста с пипането на двата маркуча,които влизат в радиатора и се оказа че и двата започват да се затоплят едновременно.Стана ми ясно че термостата стои в отворени положение и водата циркулира в големия кръг.Днес реших най-накрая да го сменя сам...отидох до магазина купих термостат WAHLER ,върнах се в гаража започнах с източването на антифриза,след това развих двете болтчета издавих термостата поогледах нали дали всичко което държи термостата е здраво,сложих новия,долях антифриз и готов вече да паля и чакам да видя крайния резултат ...пипам отново маркучите и те отново и двата топли...оставих я да загрее да включи перката,долях още малко антифриз и си викам дай да я поразкарам може да се е оправила
Та да попитам тук,нали за това е форум, от какво друго може да е ? Дали таралежа ми е за смяна или има някаква тънкост ? Ще съм благодарен за всякакви съвети

жалко, защото като отидем някъде на гледка или се позаседя в колата с някоя мома ни изстиват дупетата