Смяна на двигател на Polo 1.4 APQ с 1.6 АЕА
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на двигател на Polo 1.4 APQ с 1.6 АЕА
Здравейте колеги , моля за помощ и съвет. Според вас дали ще има проблем да се смени двигател 1.4 APQ пълна инжекция с двигател 1.6 AEA моно инжекция . Ако се смени само блока и главата и се запази всичко останало ще стане ли ? Гледах как са разположени колекторите и другите неща и съм почти сигурен че ще се получи . Но ме притеснява дали ще има проблем с входящият колектор на моно инжексията на 1.6АЕА с пълната инжекция на 1.4 APQ . Какво е вашето мнение, дали си заслужава и дали ще се получи моята идея ?
-
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
Re: Смяна на двигател на Polo 1.4 APQ с 1.6 АЕА
колега,а защо не опиташ с оборудван блок от АЕЕ,хем няма да се занимаваш толкова, хем ще постигнеш същия резултат
аз имам АЕХ и се чудя за нещо такова...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега сега имам добра оферта от колега от форума и затова се замислих сериозно и питам
-
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AEX 1997
ясно,но ако стане тази работа ще трябва да мислиш и за изпускателната система, защото старата няма да ти върши работа,а дори и да стане ще го спъва и няма да има вървеж.Не съм много на ти с различните конверсии и затова те ориентирам по взаимозаменяемостта на двигателите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ето за това питам, несъм компетентен в тази област и всяко мнение е важно за мен . Това което ми каза е сериозен проблем , аз съм махнал катализатора при мен
Ако искаш да замениш пълната инжекция с моно ти трябва друго окабеляване далеч по лесно ще стане да го замениш с АЕЕ само компа се сменя при окабеляването де,виш моята тема иначе вземаш цял мотор с колектори смукателни,изпускателни монтирваш го и гас ако имаш някакви въпроси насреща съм. 

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
И аз се зачудвам дали да не монтирам в полото един мотор 1.8 ABS от Голф3 за да мога да му монтирам и обикновенно АГУ, че на това APQ не става обикновенно АГУ и на бензин не се издържа
Някой дали е правил тази интервенция и дали ще е голямо
И аз се зачудвам дали да не монтирам в полото един мотор 1.8 ABS от Голф3 за да мога да му монтирам и обикновенно АГУ, че на това APQ не става обикновенно АГУ и на бензин не се издържа

Някой дали е правил тази интервенция и дали ще е голямо

Таз последната глупост ми хареса .И ще си срежеш половината рог за да го завреш че не влиза ли .И по магарето ще заварваш рампони ли.Наи много без преправяне 1,6 можеш да сложиш.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Значи няма да стане лесно да се монтира най-добрият мотор за АГУ 

Че какво му е на 1,6 моно мотора.Става си перфектно за агу.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
djshomi написа:Че какво му е на 1,6 моно мотора.Става си перфектно за агу.
Ами не знам ,но специално от ABS съм предоволен аз ! Гори си нормално и си върви доста прелично на Голф а на Полото което е по-мъничко ще е още по пъргаво!

аз също имам поло и се замислям да му сменям двигателят моето обаче е 1989 година и е 1.0 и е слабичък ако може някои да ме ориентира във какъв филм се забърквам ще съм много доволен благодаря
а по долу е и самото поло

Първо сподели какъв двигател ще слагаш на негово място и с какви пари разполагаш...
М да зависи си наи вече каква ти е горивната система сигорно си с карборатор трябва и резервоар и помпи да сменяш или 1,3 от голф 2 но ефекта няма да е много осезаем.
А ако смениш горивната цялата гама до 1,6 можеш навреш вътре на поло.и 1,4 и 1,6 на голф 3
А ако смениш горивната цялата гама до 1,6 можеш навреш вътре на поло.и 1,4 и 1,6 на голф 3
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”