Темпомата на Passat B5.5 не работи ( а няма грешки?)

Техническа и сервизна информация за Passat
kocelino
Автомобил:
Двигател:

Темпомата на Passat B5.5 не работи ( а няма грешки?)

Мнениеот kocelino » Нед 08 яну 2012 10:45

Здравейте,
Имам следния проблем с темпомата ми. От 1-2 седмици не работи :banghead: . Странното е че всичко беше ОК до като едни ден както си карах на магистралата => включвам автопилота, лампата на таблото ми светва че е активиран, но уви колата не иска да запамети скороста, тоест не работи. Изкл, вкл. няколко пъти нищо не става.
Миналия ден изкарах 4-5 часа в един сервиз в Габрово. Бях плътно до момчето което ми правеше диагностиката на колата и се опитваше да разбере какво става и защо не работи.
Започна с програмата на Bosch, диагностика=> никаква греша, всичко изглежда ОК. Единственото нещо което му направи впечатление на майстора беше че беше заключен => команда отключи => пак проба никакъв резултат. Всичко изглежда ОК но темпомата не работи. Лампата си свети на таблото никакви грешки но не помни скоростта и не работи

Следва диагностика и с VAG COM => всичко е ОК, никакъв проблем но не работи :banghead:

Зпочнахме с осцилокопа да проверяваме по схемата всеки един от 4-те кабела => от ключа до компютърът след 2 часа боцкане на кабелите => всико е отново ОК. Сигналите стигат до компа но темпомата не работи.

Накрая набедихме че може би е компа.

Пропуснах да отбележа че темпомата ми е заводски и не е присаждан. Използвал съм го поне 2 години до сега и всичко беше ОК.

Сменях педалът на газта преди 2 седмици че се прецака и ме остави на магистралата. Сложих чисто нов на Hella според спецификация и всичко си работи.
Не помня дали темпомата се прецака преди педалът или след това

Може би ли някой да даде идея какво може да е друго преди да набедим софтуера на компа scare

Благодаря ВИ

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Темпомата на Passat B5.5 не работи ( а няма грешки?)

Мнениеот vaskoto1 » Нед 08 яну 2012 11:34

машинката на педала на съединителя. тя не се следи, а може да направи такава мизерия. :idea:

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Нед 08 яну 2012 13:12

Мерси за бързия отговор.
А как мога да разбера дали тя ми прави проблем.
Трябва да я сваля ли или?

Е за т :screwy ова не се сетихме изобщо

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 08 яну 2012 14:57

виж дали го има някъде в лайв статс на ВСДСа. ако го няма-мерите. трябва да е пълно късо или нищо. ако е някакво шашаво съпротивление-сменяй направо!

п.с. споки, и аз не се сетих на една кола и 2 дена я обикалях като настинал кон и нищо не стана... чак после разбрах какво е било, но сега това е първото, за което се сещам вече... mhihi mhihi

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Нед 08 яну 2012 17:27

ОК, Мерси!
Ще го видя следващите дни :D

Потребителски аватар
debo71
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 1.9 TDI AVF 2002

Мнениеот debo71 » Нед 08 яну 2012 18:31

Може да е от самото лосче.Аз имах проблем с него.Изчезнаха ми дългите светлини,а светкавица имаше.В самия лост има тънки лентови пътечки,които с течение на времето явно се сговняват .След смяна с ново лосче всичко е ОК.Прочетох,че сте замервали кабелите но за всеки случай го имай в предвид.Натискане на педала на спирачката и на съединителя изчиства зададената скорост.Успех.

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Пон 09 яну 2012 8:51

Всичко разбрах, но само не мога да разбера какъв е този прекъсвач (машинка) на педала на съединителя? Каква му е функциията по принцип? Дане би да е заради темпомата специално или има други функции?

ще проверя с друг лост дали моя функционира, но след замерваянията всичко беше ОК, подава сигнали до компа!

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 09 яну 2012 10:35

kocelino написа:Всичко разбрах, но само не мога да разбера какъв е този прекъсвач (машинка) на педала на съединителя? Каква му е функциията по принцип? Дане би да е заради темпомата специално или има други функции?

ще проверя с друг лост дали моя функционира, но след замерваянията всичко беше ОК, подава сигнали до компа!

Единствено и само това е функцията на прекъсвача-да изключва темпомата.Като пипнеш спирачка или съединител се изключва темпомата.Първо си оправи тези две машинки и ще тръгне,ако не-чак тогава сваляй лостче.

kocelino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kocelino » Пон 09 яну 2012 18:08

ок, така и ще направя.

Върни се в “Passat”