не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: не неутрализирайте вакуума на клапата за топлия въздух
В градовете пепеляка е доста, сутрин стъклото ми е покрито цялото с пепел. Особено ако е валял дъжд и пороите са изкарали кал на слънчевата ни централна улица, че и шахтите са за украса. Нов филтър наистина кара около 5000 и почва да обогатява сместа. Духал го и кара още 5, до смяна. Ако не ме домързи, го сменям и на 5.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има мръсотия в града - да
аама не е като да е поставена една кола в екстремални условия само по черни пътища
лично смятам да го сменям с маслото на 10К
някъде по хайнс или другаде бях чел че е желателно на година или около 18К км да се сменя
карам вече над 6К с един филтър и нямам наблюдения да се случва нещо фрапиращо с колата
ама това е за съвсем друга тема
аама не е като да е поставена една кола в екстремални условия само по черни пътища
лично смятам да го сменям с маслото на 10К
някъде по хайнс или другаде бях чел че е желателно на година или около 18К км да се сменя
карам вече над 6К с един филтър и нямам наблюдения да се случва нещо фрапиращо с колата
ама това е за съвсем друга тема
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сматаш, че е излишно ли?
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vilden написа:Сматаш, че е излишно ли?
не - смятам че е прекалено
ама кво се заяждаш колата и парите са си твои сменяй ги през ден
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не се заяждам, а смятам, че е по-добре да е по-често отколкото никога, но всеки сам си решава.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не е по темата, но и без това се отплеснахме.
Задръстването на филтъра влияе много на колите с обикновена газова и на старите дизели, без електроника. Със запушването на филтъра се обогатява сместа и на карбураторните се усеща по увеличаване на оборотите на ПХ. Затова се налага корекция от изпарителя, която при смяната после на филтъра се връща обратно. Зимата няма толкова прах, но лятото филтъра не може да изкара колкото маслото, та да се сменят заедно. На камионите има датчик, подобен на този на прахосмукачките, който показва колко е забит и кога да се сменя.
Задръстването на филтъра влияе много на колите с обикновена газова и на старите дизели, без електроника. Със запушването на филтъра се обогатява сместа и на карбураторните се усеща по увеличаване на оборотите на ПХ. Затова се налага корекция от изпарителя, която при смяната после на филтъра се връща обратно. Зимата няма толкова прах, но лятото филтъра не може да изкара колкото маслото, та да се сменят заедно. На камионите има датчик, подобен на този на прахосмукачките, който показва колко е забит и кога да се сменя.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Към колегата muns61 въпрос зададен назад в темата. Има ли смисъл премахването на подгряването на колектора?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
vilden написа:Към колегата muns61 въпрос зададен назад в темата. Има ли смисъл премахването на подгряването на колектора?
Затапването на антифриза не е нужно, а таралежа, според мен, е безсмислен. Увеличава съпротивлението в колектора, подобрява минимално нещата на студено на бензин при рязко ускорение. Сериозен консуматор, а маса коли карат без такова.
Кой както си прецени.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
muns61 написа:vilden написа:Към колегата muns61 въпрос зададен назад в темата. Има ли смисъл премахването на подгряването на колектора?
Затапването на антифриза не е нужно, а таралежа, според мен, е безсмислен. Увеличава съпротивлението в колектора, подобрява минимално нещата на студено на бензин при рязко ускорение. Сериозен консуматор, а маса коли карат без такова.
Кой както си прецени.
Така е но ако се кара само на газ ако е на бензин по добре да стои

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Така малко да разбутам темата с 1 въпрос.На какъв принцип работи това чудо във филтърната кутия?Идеята е ,че вакуума минава през него и при достигане на определена температура спира вакуума и изпуска направеният вакуум към клапата,за да може тя да падне?Така ли е реално действието му?
Питам защото мисля да го вържа,но идеята е следната: чрез реле и ел.магн клапан за вакуум от карбуратор,да го направя да работи до 40гр с цел по-бързо загряване на колата.При 40гр вакуума към този датчик да се спре и клапата да остане в положение студен въздух.Днес дръпнах за пробата с уста и мембраната ми е здрава.Тоест при вакуум се вдига и докато не го изпусна стой в положение топъл.Изпусна ли го отива в положение студен.
Днес купих тръба алуминиева за разни кухненски работи и реших утре да взема 1 маркуч за вакуум от делко на лада и клапана от излишният карбуратор и да действам.Идеята ми е клапана да е между карбуратора и датчика и да прекъсва подаването на вакуум към датчика.Ще го командвам с реле кога да работи и кога не(на 40гр заедно със свещите за подгрев на антифриза).Целта е уж да падне малко разхода,защото след като сложих фланеца разхода падна осезаемо!Ако още по-бързо стига 40гр ще е супер.При мене е и малко натикано,защото изпарителя е точно до изхода за топъл въздух,но ще се пробвам.Ламарината също не ми е здрава,но все пак е по-топъл там въздуха.Като стигне 40гр нагоре вече е лесно и изпарителя изпарява добре
Питам защото мисля да го вържа,но идеята е следната: чрез реле и ел.магн клапан за вакуум от карбуратор,да го направя да работи до 40гр с цел по-бързо загряване на колата.При 40гр вакуума към този датчик да се спре и клапата да остане в положение студен въздух.Днес дръпнах за пробата с уста и мембраната ми е здрава.Тоест при вакуум се вдига и докато не го изпусна стой в положение топъл.Изпусна ли го отива в положение студен.
Днес купих тръба алуминиева за разни кухненски работи и реших утре да взема 1 маркуч за вакуум от делко на лада и клапана от излишният карбуратор и да действам.Идеята ми е клапана да е между карбуратора и датчика и да прекъсва подаването на вакуум към датчика.Ще го командвам с реле кога да работи и кога не(на 40гр заедно със свещите за подгрев на антифриза).Целта е уж да падне малко разхода,защото след като сложих фланеца разхода падна осезаемо!Ако още по-бързо стига 40гр ще е супер.При мене е и малко натикано,защото изпарителя е точно до изхода за топъл въздух,но ще се пробвам.Ламарината също не ми е здрава,но все пак е по-топъл там въздуха.Като стигне 40гр нагоре вече е лесно и изпарителя изпарява добре

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Абе, Миро, клапата за топъл/студен въздух няма отношение към загряването на мотора 

- mupk0
- Контакти:
Дали..я помисли малко.Приемаме ,че колата загрява за време Х,с температура на входящият въздух 0гр.Ако входящият въздух е 20гр,тогава дали времето ще е Х или Х-малко? Пък и нямам работа.Този месец доста работи нещо се занимавам с нея и незнам...това,мисля една ламбда имам хвърчаща да сложа,май генерацията от КР ще идва и зумер заедно с уред за акумулатора...да се спирам викаш аstefan4o написа:Абе, Миро, клапата за топъл/студен въздух няма отношение към загряването на мотора

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
mupk0 написа:Дали..я помисли малко.Приемаме ,че колата загрява за време Х,с температура на входящият въздух 0гр.Ако входящият въздух е 20гр,тогава дали времето ще е Х или Х-малко? Пък и нямам работа.Този месец доста работи нещо се занимавам с нея и незнам...това,мисля една ламбда имам хвърчаща да сложа,май генерацията от КР ще идва и зумер заедно с уред за акумулатора...да се спирам викаш аstefan4o написа:Абе, Миро, клапата за топъл/студен въздух няма отношение към загряването на мотора
Няма да ти троша хатъра я. Щом искаш опитай. После пиши дали има разлика.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Миро намери си печка от германия от някоя морга да ти докарат и тогава ще се родиш зимата 

- mupk0
- Контакти:
Печки има,но дизелови.Даже имам 1 бр,но не ми се занимава.
Върни се в “Автогазови уредби”