В аутодата за този код на двг. и за моят го дават 3,2 л., аз съм сипвал точно толкова и на разграфеното беше почти долу, това с филтъра. Аз лично винаги съм сипвал 3,5л. и на разграфеното е почти на горното.
500гр. да са толкова фатални, да не са сипали повече че за 8 клапаният го дават 4,5 л., но интересно от къде го изхвърлило.
Капачката за наливане на масло гледал ли си, гърловината по-принцип се маха за да се сменя 1-ва свещ, да не са я пипали и сега да не са я сложили на място. При мен там влиза и един маркуч с въздух от възд. филтър, при теб май не е така, но погледни.
Теч на масло, 1.6 16V - AZD (след препълване)
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Теч на масло, 1.6 16V - AZD (след препълване)
Около гърловината има само леко омасляване - нормалното което се получава при сипване от покапване. Всичко е от дясно и назад, горе долу от нивото на гърлото на контролната щека. Бях на сервиз - смятат че или от препълване или невнимание - щеката да е била леко изскочила и от там да е хвърляло..... не знам дали е възможно наистина?
Доляхме и ще се следи.
Доляхме и ще се следи.
- Haralampi
Интересно ми е принципно нормално ли е ако щеката не е вкарана до край при работа двигателя да хвърля от там масло? (дори да не е препълнен!)
-
- Автомобил:
- Двигател:
При движение може,при работа на едно място не съм виждал.
- Haralampi
agent_kowalski написа:При движение може,при работа на едно място не съм виждал.
Да при движение имам предвид. Т.е. теорията, че е изхвърлил от там по време на каране в рамките на около 1000км количество масло от макс до почти мин на щеката (това трябва да е май около половин литър...) реалистична ли е?
Haralampi написа:agent_kowalski написа:При движение може,при работа на едно място не съм виждал.
Да при движение имам предвид. Т.е. теорията, че е изхвърлил от там по време на каране в рамките на около 1000км количество масло от макс до почти мин на щеката (това трябва да е май около половин литър...) реалистична ли е?
От макс до почти мин. ще е повече от 0.5л,поне 0.7\0.8л. и всичко това да е от щеката,едва ли

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Здравейте колеги, искам да използвам темата понеже не намерих подобна
предстои ми смяна на масло, но като виждам къде се намира масления филтър лошо ми става
отгоре горе долу го стигам-понеже и ръцете не ми са много големи, но за да го развия/стегна ще трябва инструмент за маслен филтър който го имам, но и с него дали ще се оправя в онова тясно място.. някой да ме посъветва нещо
за отдолу не съм мислим, но и май тям си е тясничко
Голф 4 1.6 16V код на двигателя AUS

-
- Автомобил:
- Двигател:
На Пунто и Самара сменям филтрите и маслото със затворени очи,добре,че не се наех с Голф-а на сина ми.Едвам го развиха в един сервиз.Тая шестограмна издатина на филтъра е всичко друго,но не и гайка.Заварена е с точкова заварка и лесно се отлепя при напъване.Казвам ти го,за да го имаш впредвид ако решиш да го сваляш сам,за да не пробиеш филтъра и ако не можеш да го развиеш,няма да можеш да отидеш и до сервиз.
- the_red_camel
хммм, еми ще се наложи да го искарам с ключа, а при монтажа на новия колкото мога с ръка ще го врътна и после пак лекичко с ключа и това ще е май.. благодаря за информацията 

- the_red_camel

- the_red_camel
Днес смених маслото с мъка
добре, че можах да исракам металния предпазител за колекторните тръби та беше по-удобно да развия масления филтър с верига, а стягането беше на ръка колкото мога.. дано да няма течове. На някой ако му се наложи да го маха следния предпазител да знае, че има един болт от долу и за да се стигне до нея трябва да се махне предната част на кората..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”