измиване под кората на двигателя

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

измиване под кората на двигателя

Мнениеот fichtenweg » Пет 13 яну 2012 13:43

Здравейте,

Знае ли някой къде в София може да се направи това?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: измиване под кората на двигателя

Мнениеот nokiangage » Пет 13 яну 2012 13:54

За коя кора става дума колега, за тази декоративната пластмасова на самия двигател или тази, която пази двигателя отдолу? За първата на всяка една автомивка ще стане, но по-добре изчакай да се махнат тези ниски температури, а ако е за другата отдолу - помня, че в представителството на VW в Плевен предлагат за 2 лева почистване на шасито и измиване отдолу на колата, би трябвало и в другите представителства да го имат, знам ли...но тази опция си изисква самото място да има обособен канал за тази процедура. :beer

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 13 яну 2012 14:54

nokiangage написа: помня, че в представителството на VW в Плевен предлагат за 2 лева почистване на шасито и измиване отдолу на колата

Много се съмнявам някой изобщо да си мръдне пръста за 2 лева, още повече пък във фирмен сервиз.
Ако кажеш 20лв., ще звучи по-реалистично. :deal

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 13 яну 2012 14:58

Да и аз се пулих като видях цените...не ми изглеждаше нормално да е толкова евтино, то нали ни е заложено да сме мнителни в народопсихологията mhihi Скоро ще проверя и пиша отзиви, ако е така доста често ще си ходя там. Наистина цените са доста атрактивни, може би такава им е стратегията да ни приучат, че там не е толкова скъпо и не е само за последни модели :gruebel А дано!
Сайта:
http://www.vwpleven.com/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=75
Цените:
http://www.vwpleven.com/ceni_avtomivka.pdf

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 13 яну 2012 15:03

Миенето на купето отдолу най-често става на тея четки дето се водят.Отдолу струя обдухва купето.Ако имаш обаче липсващи тапи по купето лошо.Аз съм ползвал такава услуга.Няколко пъти миналата година.Тази още не съм ,ама в месеца 1 път го ползвах преди,че по Шипка луга бол :) На ЕКО в СтЗ е 3лв по спомен.

Последна промяна от mupk0 на Пет 13 яну 2012 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 13 яну 2012 15:07

Очевидно тия 2лв. са добавка към програма за миене. Подобна мивка имаше на Шел на Околовръстното и там за всяка допълнителна екстра цъкаха кинти към основната програма. Това миене отдолу съм го правил - пускат струя отдолу през дюзи за няколко секунди и това е... mhihi

Потребителски аватар
fichtenweg
Автомобил: Passat B5
Двигател: AHH

Мнениеот fichtenweg » Нед 15 яну 2012 7:35

@nokiangage

На самия двигател отгоре се казва капак на двигателя, а това отдолу - предпазна кора (предполагам така трябваше да го дефинирам във въпроса).

Плевен е твърде далеч, а щом автоматичните мият толкова оскъдно...вероятно си губи смисъла.

Дотук говорихме за автоматични варианти за измиване отдолу, а дали има къде да се извърши ръчно тази услуга. Има ли на Горубляне автомивка с канал?

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Нед 03 мар 2013 12:04

Колеги има ли автомивка с канал за миене от долу някъде в източна София?

Имаше една в Дружба 1 но вече не работи канала...

edit:
Автомивката се намира на улица Летоструй номер 27. Като карате по Летоструй, от Ботевградско шосе - наляво (поне аз дойдох по Източна тангента), и само направо, около километър. Стигате до ж.п. прелеза, минавате го, и точно след 30-40 метра отдясно е автомивката, а на самата улица отгоре на пилоните на осветлението има жълт рекламен плакат "Автомивка МЕГИ - килими; шаси". Цена на измиването на двигателя - 9 лева. Естакада е, не е подемник. После чак запалих от първия опит.

Сега виждам на бг-мапс, че откъм Герена се стига още по-лесно - по Тодорини кукли, между реката и прелеза - вляво!

(Бях видял в циганската махала една автомивка и сервиз до нея, отидох да питам за измиване, и момчето в мивката каза - ааа, за такова - караш по Летоструй, и там след прелеза.... )

Изображение

edit2: иска 18 лева :scare3

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”