Здравейте,
Знае ли някой къде в София може да се направи това?

измиване под кората на двигателя
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: измиване под кората на двигателя
За коя кора става дума колега, за тази декоративната пластмасова на самия двигател или тази, която пази двигателя отдолу? За първата на всяка една автомивка ще стане, но по-добре изчакай да се махнат тези ниски температури, а ако е за другата отдолу - помня, че в представителството на VW в Плевен предлагат за 2 лева почистване на шасито и измиване отдолу на колата, би трябвало и в другите представителства да го имат, знам ли...но тази опция си изисква самото място да има обособен канал за тази процедура. 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа: помня, че в представителството на VW в Плевен предлагат за 2 лева почистване на шасито и измиване отдолу на колата
Много се съмнявам някой изобщо да си мръдне пръста за 2 лева, още повече пък във фирмен сервиз.
Ако кажеш 20лв., ще звучи по-реалистично.

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Да и аз се пулих като видях цените...не ми изглеждаше нормално да е толкова евтино, то нали ни е заложено да сме мнителни в народопсихологията
Скоро ще проверя и пиша отзиви, ако е така доста често ще си ходя там. Наистина цените са доста атрактивни, може би такава им е стратегията да ни приучат, че там не е толкова скъпо и не е само за последни модели
А дано!
Сайта:
http://www.vwpleven.com/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=75
Цените:
http://www.vwpleven.com/ceni_avtomivka.pdf

Сайта:
http://www.vwpleven.com/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=75
Цените:
http://www.vwpleven.com/ceni_avtomivka.pdf
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Миенето на купето отдолу най-често става на тея четки дето се водят.Отдолу струя обдухва купето.Ако имаш обаче липсващи тапи по купето лошо.Аз съм ползвал такава услуга.Няколко пъти миналата година.Тази още не съм ,ама в месеца 1 път го ползвах преди,че по Шипка луга бол
На ЕКО в СтЗ е 3лв по спомен.

Последна промяна от mupk0 на Пет 13 яну 2012 15:10, променено общо 1 път.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Очевидно тия 2лв. са добавка към програма за миене. Подобна мивка имаше на Шел на Околовръстното и там за всяка допълнителна екстра цъкаха кинти към основната програма. Това миене отдолу съм го правил - пускат струя отдолу през дюзи за няколко секунди и това е... 

- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
@nokiangage
На самия двигател отгоре се казва капак на двигателя, а това отдолу - предпазна кора (предполагам така трябваше да го дефинирам във въпроса).
Плевен е твърде далеч, а щом автоматичните мият толкова оскъдно...вероятно си губи смисъла.
Дотук говорихме за автоматични варианти за измиване отдолу, а дали има къде да се извърши ръчно тази услуга. Има ли на Горубляне автомивка с канал?
На самия двигател отгоре се казва капак на двигателя, а това отдолу - предпазна кора (предполагам така трябваше да го дефинирам във въпроса).
Плевен е твърде далеч, а щом автоматичните мият толкова оскъдно...вероятно си губи смисъла.
Дотук говорихме за автоматични варианти за измиване отдолу, а дали има къде да се извърши ръчно тази услуга. Има ли на Горубляне автомивка с канал?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
Колеги има ли автомивка с канал за миене от долу някъде в източна София?
Имаше една в Дружба 1 но вече не работи канала...
edit:

edit2: иска 18 лева
Имаше една в Дружба 1 но вече не работи канала...
edit:
Автомивката се намира на улица Летоструй номер 27. Като карате по Летоструй, от Ботевградско шосе - наляво (поне аз дойдох по Източна тангента), и само направо, около километър. Стигате до ж.п. прелеза, минавате го, и точно след 30-40 метра отдясно е автомивката, а на самата улица отгоре на пилоните на осветлението има жълт рекламен плакат "Автомивка МЕГИ - килими; шаси". Цена на измиването на двигателя - 9 лева. Естакада е, не е подемник. После чак запалих от първия опит.
Сега виждам на бг-мапс, че откъм Герена се стига още по-лесно - по Тодорини кукли, между реката и прелеза - вляво!
(Бях видял в циганската махала една автомивка и сервиз до нея, отидох да питам за измиване, и момчето в мивката каза - ааа, за такова - караш по Летоструй, и там след прелеза.... )

edit2: иска 18 лева

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”