! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Мнениеот JC » Чет 12 яну 2012 4:06

Казвам,че боя нищо не решава ...впрочем имах подобна ситуация преди 4г на бул.България!
Един с едно БМВ ме засече,буквално ме изхвърли от пътя и се спрях полу странично, полу челно в стълб с 120-30, виновни бяхме и двамата(аз заради скоростта), а онзи че е убиец ..., а Пасата беше Г60, но онзи НАРОЧНО ме изтласка и имах късмет....абс. нищо ми нямаше, сеедно не бях в колата ...но така се зарадвах на това, че последното нещо което исках да правя е да бия някой ....Силите се, зад компа и когато не е станало нищо, но в такива моменти човек много се радва :да:

shanadjiqta
Автомобил: Audi 80 B4
Двигател: 1994 1z

Мнениеот shanadjiqta » Чет 12 яну 2012 9:56

между другото при мен беше сходна ситуацията преди 3 месеца-движих се със 100 в града(абсолютно нарушение) при мокър път(явно съм и тъп :D ) и един ми се включи от второстепенен път директно пред мен,при което се разминах на косъм със стълб и дърво и освен стреса и счупено парченце от джанта ми нямаше нищо.Даже не го напсувах този,а бях адски доволен от факта,че нищо не се случи и изобщо не ми беше до разправии.Оттогава градско само 50 :!:

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Чет 12 яну 2012 11:42

Миналата седмица пътувайки от Сливен за Ямбол в 18:00 както си минавам по детелината някакъв чичка излизайки от детелината явно бе забравил,че си има лента за ичакване преди да продължи в посока Ямбол и вместо да мине по тази лента зада изчака да минат тези кито са с предимство (в случая аз) чичката реши направо да ми сече пътя и добре,че успях да реагирам на време иначе така хубаво щях да му шибна левия калник scare

:неграмотно

Последна промяна от Bobi_S13 на Чет 12 яну 2012 13:42, променено общо 1 път.
Причина: от толкова правила в българския език знаеш само едно!

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 13 яну 2012 19:56

Днес ми е ден и въпреки фаталната дата и старанието на дамите по родните пътища не се стигна до престой в сервиза. Сутринта си изпреварвам в най-лявата лента колона и на няколко метра пред мен бяло Клио решава да изпреварва, съответно без да се огледа, за мигач не говорим изобщо. Спирачки, волан, АБС-а рита като на лед, клаксон, абе всички екстри, за сантиметри успях да се залепя зад френската совалка. Новите гуми и нарязаните дикове се изплатиха. Покарах малко на дълги зад нея, като се прибра я изпреварих, а вътре едно бабе 60+ захапало волана и гледащо устремено през оптиката напред. Втори клаксон, реакция като на умряла котка опашката, отказах се да и се карам...
Вечерта тъкмо се пускам по Бистришко, в насрещното кола на аварийки, зад нея Туарег с някаква поп-фолк дива, ама от по-старите зад волана. Вижда ме, ама тръгва да изпреварва след 2-3 секундно замисляне. Пак спирачки, ама е спускане и усещам, ще нищо няма да ме спаси, а оная и не си дава зор да изпревари бързо, едвам гали газта. Жив късмет, че колегата на аварийките запали и потегли, а оная се прибра зад него. Клаксони, дълги, а тя ръкомаха и се кара на предния, без коментар, че ми идват едни цветущи...

skuji
Автомобил: Vw Passat b5
Двигател: 1.8 20v

Мнениеот skuji » Вто 17 яну 2012 15:23

преди месец с един колега с голф 3 аз той и кучето му ( по ветеринари ходим..) караме по път с предимство малко лигава настилка.Пред нас от една пряка чака служебното возило на някоя контрола от СКГТ ( форд фиеста беличък от по-новите) нашата скорост -60км/час приближаваме въпросния урод и в този момент той решава да тръгне ..последваха спирачки абс колегата разбра ,че няма да го бъде да спре толкова рязко и нинджа скиловете се ошбадиха рязко в ляво влизаме в насрещното разминаваме се с удара отпред тоя обаче неспира почти ни удря отзад разминаваме се за втори път бягаме от 1 автобус спираме и поне 10 секунди се мъчехме да поемем въздух... пича с фиестичката избяга :applause: 10 минути по-късно руса дама с БМВ 3 по абсолютно същия начин... много се смяхме :D 2 дена след това един симпатяга с БМВ3 с летни гуми най-накрая УСПЯ !!! да ни шибне отзад ... силни брони имат голфчетата а тоя ще си търси бъбреци :applause: ден по-късно мен ме записаха пак отзад пак докато си чаках светофар - силни брони имат полотата :D

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 17 яну 2012 21:04

Пич, подреди си мислите малко, нищо не разбрах :shock
Звучи като това обяснение :arrow:

Потребителски аватар
chinadracon
Автомобил: VW Golf MK4
Двигател: AKL 1999
Контакти:

Мнениеот chinadracon » Чет 26 яну 2012 19:06

Днес се сблъсках с поредния идиот на пътя с едно старо Ауди комби, който с напълно ясно съзнание щеше да ме отнесе на пешеходна пътека до тунела на метростанция "Мусагеница". Вероятно щях да си замълча въпреки това, че едвам газейки в дълбок сняг се опитах да се възползвам от предимството си на пътека "зебра", от която естествено нищо не се виждаше, но всеки, който минава с колата си ежедневно там, знае, че я има, още повече че има и знак за такава. Типът обаче ме изкара извън нерви, защото не само че не даде индикация, че ще намали, ами започна и да ми свири с клаксона и да ми ръкомаха, в резултат на което закономерно получи един юмрук по страничното предно стъкло :beat_butt2 . След това спря на средата на пътя с явната идея случката да има продължение, но като видя че и аз се отправих към вратата му, ме попита можел ли да тръгне вече, защото "ПРЕЧЕЛ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО" (цитирам!) :shock Значи идеята му да ме прегази е била с цел да не пречи на останалите участници в движението, представяте ли си!!! Да уточня - не се хваля, нито давам модел за поведение на потребителите на форума, знам, че тук не се толерира агресивното отношение и принципно не съм такъв човек, но накрая някой идиот ще изтегли късата клечка и ще има шоу... :053:
Извинявам се за този пост на модераторите, но го правя само с цел да предупредя колегите да бъдат особено внимателни и като пешеходци, всички знаем колко нещастни случаи вече има и с прегазени пешеходци...

Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Мнениеот STEFFO » Чет 26 яну 2012 22:24

:applause: Радвам се, че не се е стигнало до груби прояви. Не че тиквеника с Аудито не си го е заслужил де, но все пак има органи на властта, които трябва да се грижат за такива. Ще е по-внимателен следващия път :lol:

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пет 27 яну 2012 0:21

chinadracon написа:Днес се сблъсках с поредния идиот на пътя с едно старо Ауди комби, който с напълно ясно съзнание щеше да ме отнесе на пешеходна пътека до тунела на метростанция "Мусагеница". Вероятно щях да си замълча въпреки това, че едвам газейки в дълбок сняг се опитах да се възползвам от предимството си на пътека "зебра", от която естествено нищо не се виждаше, но всеки, който минава с колата си ежедневно там, знае, че я има, още повече че има и знак за такава. Типът обаче ме изкара извън нерви, защото не само че не даде индикация, че ще намали, ами започна и да ми свири с клаксона и да ми ръкомаха, в резултат на което закономерно получи един юмрук по страничното предно стъкло :beat_butt2 . След това спря на средата на пътя с явната идея случката да има продължение, но като видя че и аз се отправих към вратата му, ме попита можел ли да тръгне вече, защото "ПРЕЧЕЛ НА ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО" (цитирам!) :shock Значи идеята му да ме прегази е била с цел да не пречи на останалите участници в движението, представяте ли си!!! Да уточня - не се хваля, нито давам модел за поведение на потребителите на форума, знам, че тук не се толерира агресивното отношение и принципно не съм такъв човек, но накрая някой идиот ще изтегли късата клечка и ще има шоу... :053:
Извинявам се за този пост на модераторите, но го правя само с цел да предупредя колегите да бъдат особено внимателни и като пешеходци, всички знаем колко нещастни случаи вече има и с прегазени пешеходци...

В случая си прав, колега! Ама нещо почва да ми писват повечето пешеходци, пресичащи на "Зебра" - както върви по тротоара и изведнъж хоп, скача на пътя и тръгва да пресича?!? Опасно е това поведение за пешеходеца, а пък и съгласи се, няма как да знам кой кога ще реши да пресича без да е дал някакъв знак, пък си има и правилник все пак. Защо полицията не глобява пешеходците? Също така често се случва хората да си чакат маршрутката точно на пешеходната пътека. Гледаш човека стои на тротоара срещу пътеката - спираш и той те гледа и си седи и се върти като "обран евреин"...

bojilov11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojilov11 » Пет 27 яну 2012 1:12

Съгласен съм с колегата,ясно е че на зебрата пешеходецът е с предимство,но..! Защо е нужно да се пресича,точно след като близкият сфетофар е пуснал колоната и всички бързат нанякъде. Точно тогава единствения пешеходец решава,че е време да пресече,спира минимум 50 автомобила,като в моментните пътни условия това често довежда до инцденти. Какъв е проблема,ако изчака 30 секунди,точно това е времето необходимо на автомобилите да се изтеглят. Знам,че на пътя винаги пешеходците са в по-неизгодно положение,но понякога в тях е основната вина за инцидентите.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 27 яну 2012 1:55

bojilov11 написа:Съгласен съм с колегата,ясно е че на зебрата пешеходецът е с предимство,но..! Защо е нужно да се пресича,точно след като близкият сфетофар е пуснал колоната и всички бързат нанякъде. Точно тогава единствения пешеходец решава,че е време да пресече,спира минимум 50 автомобила,като в моментните пътни условия това често довежда до инцденти. Какъв е проблема,ако изчака 30 секунди,точно това е времето необходимо на автомобилите да се изтеглят. Знам,че на пътя винаги пешеходците са в по-неизгодно положение,но понякога в тях е основната вина за инцидентите.

Какво ще чака, има си правилник.
Трябва да спреш на пешеходна пътека ако ще и 300 коли да чакат!
Инцидентите стават от неспазване на дистанция и блеене

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 27 яну 2012 8:04

hooligans написа:Трябва да спреш на пешеходна пътека ако ще и 300 коли да чакат!

Точно. Тия дни винаги някой за някъде бърза, така че не е само това критерият... Има и други моменти, за които в бързината може и никой да не мисли: в автомобила с парното (климатика) е добре, на този отвън обаче надали му е особено топло (хладно). Като вали пак всички бързат, но този отвън сигурно е по-мокър. Аз и заради такива моменти, не само заради закона, се опитвам винаги да спирам. Проблемът идва от някои бързаци, които с повече от 50 трудно спират като са на метър от задната броня на предния...
Естествено и обратният момент го има - като пешеходец виждам, че има много коли, стъпвам на пешеходната и си чакам, когато някой се навие да ме пусне, минавам и му благодаря, когато не се навие никой... ми чакам си, с половин минута няма да свърши света (в повечето случаи). Елементарна колегиалност...

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пет 27 яну 2012 9:17

Може да е било заледено и човека просто да е разбрал, че не може да спре, ако е бил примерно с летни гуми.
Е при такава ситуация и аз ще се разсвиря на пешеходеца, че да не го ударя.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 27 яну 2012 9:25

naydenov23 написа:Може да е било заледено и човека просто да е разбрал, че не може да спре, ако е бил примерно с летни гуми.
Е при такава ситуация и аз ще се разсвиря на пешеходеца, че да не го ударя.

Ще се разсвириш на пешеходеца, защото си с летни гуми? Браво! Ти си моят герой! :не:

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Пет 27 яну 2012 9:28

Лол а ти какво би направил? Може би да го згазиш направо :D
Иначе не се притеснявай за мен, с чисто нови зимни гуми съм и спираам дори да няма пешеходци, за да мога да си лъзгам задницата после.

Върни се в “Пътеводител”