С какво масло карате дизелите си?
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Re: С какво масло карате дизелите си?
Единственото нещото,което ме притеснява всъщност е,че минавам от 10W40 към 5W40..От това,което прочетох навитите километри не влияели на това с какъв вискозитет ще е маслото. т.е. има колеги тук,които са над 200К и карат с 5W40. Извода: Ако мотора е що годе в добро здраве не би трябвало да папка маслото.. Това зависи и от предишния собственик с какво го е хранил. 

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
rokera671 написа:веселин написа:tdi fen написа:маслото е доброnistel_87 написа:От коментарите изписани по-горе съм се спрял на YACCO VX 1703 5W40
На трицилиндровия BNM Skoda съм със YACCO VX 1703 5W30![]()
VW norm 505.01
страхотно масло
Веско ,нищо против ,но знам ,че си фен на Лики Моли.
Оказа се , че хидрокрек технологията на Лики Моли не ме спечели особенно - въпреки , че момчето в представителния магазин на Сенакс ме убеждаваше , че било със качествата на синтетично .... казвам - как така , не е ли синтетика
- ами не точно .... минерална база + синтетика се обработвало високотемпературно и още някакви фокуси - накрая полученото масло не отстъпвало по нищо на пълната синтетика .....

викам - Чао,довиждане,лека нощ, мерси в стил Гацо Бацов
за минерални и полусинтетични масла на фирмата се заклевам с двете си ръце и два крака , че са страхотни масла , но хидрокрек .... аре нема нужда

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
bkunev написа:Последните 3 смени с Motul 6100 10W40
За пореден и за последен път пиша, че карането на турбо мотор с полу-синтетика е като ходене по тънък лед. Не знаеш кога ще ти посинее лагера на турбото.
radi_nrj написа:bkunev написа:Последните 3 смени с Motul 6100 10W40
За пореден и за последен път пиша, че карането на турбо мотор с полу-синтетика е като ходене по тънък лед. Не знаеш кога ще ти посинее лагера на турбото.
Той да не кара помпа дюза или КР, че 10-40 не е за неговия мотор.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Кое е полу и кое не е синтетика ? На мен сега ми препоръчаха да сложа 15в40 ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Кое е полу и кое не е синтетика ? На мен сега ми препоръчаха да сложа 15в40 ?
От къде ти препоръчаха 15в40 за ТДИ-от завода производител на двигателя ли?

пък да видим как са стартира дв. на -15гр. с 15в40 и с 5в40

Слагайте масло по спецификация на производителя от проверени марки и стига с тези горублянски и гаражни пишман майстори-след 100к,след 200к км-еди какво си.........сещате се

п.п. Фейкот, от време на време имаш меко казано "странни" изказвания......

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
radi_nrj написа:bkunev написа:Последните 3 смени с Motul 6100 10W40
Позволи ми да не се съглася. На AAZ-та имах 3-4 смени с това масло, а отделно поне още 5 с друго, отново 10W40. И този мотор е с турбо? На самото масло си пише, че е подходящо за двигатели с турбини. Не виждам проблем...
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Вискозитета е само темп. индекс. ФВ казва - маслото трябва да е 505.000 например. Тази норма се покрива от пълната синтетика, полу синтетиката и повечето минерални масла. Кое точно да използваш, зависи главно колко пари ти се дават за масло и какъв е климата. Тук все пак зимите са студени, затова се ползва поне 10/40. В Испания можеш и 15/40 да слагаш без никакви грижи ако покрива нормата 

- radi_nrj
Така е ама като ти се наложи няколко седмици наред да палиш рано сутрин при температури под -5 градуса може да останеш неприятно изненадан. Малко е като бомба с неизправен часовников механизъм
. Особенно при AAZ турбото струва повече от мотора 
Те това е разковничето

hooligan_sk написа:...и какъв е климата...
Те това е разковничето

radi_nrj написа:Така е ама като ти се наложи няколко седмици наред да палиш рано сутрин при температури под -5 градуса може да останеш неприятно изненадан. Малко е като бомба с неизправен часовников механизъм. Особенно при AAZ турбото струва повече от мотора
hooligan_sk написа:...и какъв е климата...
Те това е разковничето
Те производителите не са си направили сметка какво масло препоръчват за дадения мотор и ние тук преоткриваме нещо ново.
Много се филмирате с тези масла.
- feikot
gancho написа:feikot написа:Кое е полу и кое не е синтетика ? На мен сега ми препоръчаха да сложа 15в40 ?
От къде ти препоръчаха 15в40 за ТДИ-от завода производител на двигателя ли?![]()
![]()
пък да видим как са стартира дв. на -15гр. с 15в40 и с 5в40![]()
Слагайте масло по спецификация на производителя от проверени марки и стига с тези горублянски и гаражни пишман майстори-след 100к,след 200к км-еди какво си.........сещате се![]()
Не бре,казвам какво са ми казали.След 200-300 км ще го сменям и може да сложа 15,не за друго,ами защото идва лято и няма да има проблем с температурите,а до другата зима,пак ще се сменя...Обмислям го само де.Иначе вискозитета и спецификациите са две различни неща.Вземи някой милионник АФН и му сложи 5в40 да видим гаври

- radi_nrj
Язе карам AAZ дето не си знае километрите на 5W30 и проблеми нямам. То ако ти е съсипан мотора гъстото масло няма да обере хлабините. Абе трошете колите как знаете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:gancho написа:feikot написа:Кое е полу и кое не е синтетика ? На мен сега ми препоръчаха да сложа 15в40 ?
От къде ти препоръчаха 15в40 за ТДИ-от завода производител на двигателя ли?![]()
![]()
пък да видим как са стартира дв. на -15гр. с 15в40 и с 5в40![]()
Слагайте масло по спецификация на производителя от проверени марки и стига с тези горублянски и гаражни пишман майстори-след 100к,след 200к км-еди какво си.........сещате се![]()
Не бре,казвам какво са ми казали.След 200-300 км ще го сменям и може да сложа 15,не за друго,ами защото идва лято и няма да има проблем с температурите,а до другата зима,пак ще се сменя...Обмислям го само де.Иначе вискозитета и спецификациите са две различни неща.Вземи някой милионник АФН и му сложи 5в40 да видим гаври
Слагай смело 20/50 ,защото лятото го дават топла тази година

- feikot
Не съм решил нищо ! Казвам какво коментирах снощи с един "майстор".Какво се нахвърляте веднага всички...
-
- Автомобил:
- Двигател:
feikot написа:Не съм решил нищо ! Казвам какво коментирах снощи с един "майстор".Какво се нахвърляте веднага всички...
Добре че поне "Майстор" го сложи в кавички за да се знае ,че не е майстор.Никой нормален човек няма да ти препоръча да сложиш минерално масло вместо полу или пълна синтетика.
Това е все едно някой да ти каже да ядеш пастет или кремвирши в които не се знае какво има вътре вместо да замезваш с пържолки и филенца

Върни се в “Дизелови агрегати”