Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли

Мнениеот Bobi85 » Нед 15 яну 2012 11:29

За кола на 10 години, при това от този клас, 9 бона си е изгодна сделка.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 15 яну 2012 11:44

w_smith написа:Ти както се възмущаваше на разхода на Бората, да не се учудиш че БМВто на къси разстояния ще ти харчи 15/100.

Бих заменил бората с едно 320 комби дизел :beer без да се замисля

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Нед 15 яну 2012 11:47

Дизел нещо не ми харесва,по-скоро ще е бензин,атмосферен.Нещо на тия турбини им загубих вяра,особено тези с променлива геометрия.

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Нед 15 яну 2012 11:51

FELIPE написа:Дизел нещо не ми харесва,по-скоро ще е бензин,атмосферен.Нещо на тия турбини им загубих вяра,особено тези с променлива геометрия.

:да: , поради тази причина скочих на 2.8 :lol:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 15 яну 2012 11:58

Matematiks написа:
w_smith написа:Ти както се възмущаваше на разхода на Бората, да не се учудиш че БМВто на къси разстояния ще ти харчи 15/100.

Бих заменил бората с едно 320 комби дизел :beer без да се замисля

Наскоро приятел си взе БМВ 320 дизел 2002 година с доста добър пакет екстри за 10500. Карам Г4 AKL, возил съм се стотици пъти в Бора AJM... Абе тва БМВ не знам защо но по-конфортно ми се вижда. Интериора му не ми харесва, спартанска работа малко, но мисля че е до привикване.
Избираше между черно и сиво, взе черното. Сивото още стой, не сме ходили да го гледаме но виждам че цената паднала, беше 10500. -> http://www.cars.bg/u505281
Наскоро, наскоро, гледахме колата края на ноември.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 15 яну 2012 12:08

е46 е по-кола от Бората от където и да го погледнеш. Комфорт, поведение на пътя, усещане, даже атмосферата в колата е някак по-приятна. Бората е по-добра само с ефтинията си. Аз имах е46 и Бора едновременно и оставих Бората защото ми супер ефтино да я карам. За цялата минала година съм похарчил по-малко от 700лв за ремонт, подръжка (4 смени на масло) и др. Разбирам, че на теб слита ти на каране и нуждите са малко по-различни от моите и може би бензиново БМВ ще ти пасне по-добре от колкото на мен затова мнението ми е ПРОДАВАЙ! :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 яну 2012 12:51

Аз съм в подобна ситуация, въпреки че става въпрос за по-малко пари. Не бих продал и те съветвам да не го правиш. Просто няма какво толкова да купиш! Карал съм е46 320Д - да по-мазно е, по-добро в завойте, но абсолютно нищо което да си струва даже ходенето до КАТ. Това си е мое мнение - интересните 3ки започват с E90 :oops: Толкоз за БМВ. Ако имаш още 6-7К да добавиш, продай я. Но ако ще купуваш кола за същите пари... безмислено е :beer

Колегите дето се мятат да плюят борите да имат предвид че тази бора е рядко срещан екземпляр и цената от 9К ВЪОБЩЕ не е случайна. Има защо някой да предлага тази цена!! И след 2-3г ще е поне 7К такаче по-добре до тогава човека да си добави още парички и да вземе нещо наистина по-сериозно :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 15 яну 2012 13:17

Какъвто и екземпляр да е,си е БОРА и вози като каруца.Дори Едно пи*ливо Б4 на Ауди на 17 години е по-комфортно от тази кола!

Колата е много хубава,наистина!Няма две мнения,но няма да стане Бенц а ще си остане БОРА :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 15 яну 2012 13:27

brabus написа:FELIPE, според мен кола се продава по два повода:
1. Притиснат си от обстоятелствата и не можеш да си позволиш даден модел.
2. Продаваш, за да ъпгрейднеш. Т.е. веднага купуваш нещо още по-добро. Било по-ново, било по-мощно, било с повече екстри, било всичко взето заедно.
По т.1 коментари няма какво да се правят. Всичко е ясно.
По т.2 ако не си наясно какво ще следващото возило по-добре не продавай сегашното.

Забравяш точка три /която е по-често срещана от 1 и 2/ и тя е че колата с нещо те дразни или постоянно нещо и правиш и вече си я намразил затова гледаш да я разкараш :!: Щом мислиш за продажба значи вече не ти харесва и е въпрос на време /и цена/ да замине а тези 9000лв са добра цена !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 яну 2012 13:28

Matematiks написа:Какъвто и екземпляр да е,си е БОРА и вози като каруца.Дори Едно пи*ливо Б4 на Ауди на 17 години е по-комфортно от тази кола!

Колата е много хубава,наистина!Няма две мнения,но няма да стане Бенц а ще си остане БОРА :roll:

Не си прав... специално Бората на колегата 100% вози като каруца с тея грамадни джанти, но това си е въпрос на негов избор. В стандартен вид предлага съвсем приличен комфорт. :arrow:

Stivi написа:
2. Продаваш, за да ъпгрейднеш. Т.е. веднага купуваш нещо още по-добро. Било по-ново, било по-мощно, било с повече екстри, било всичко взето заедно.
По т.2 ако не си наясно какво ще следващото возило по-добре не продавай сегашното.

Забравяш точка три /която е по-често срещана от 1 и 2/ и тя е че колата с нещо те дразни или постоянно нещо и правиш и вече си я намразил затова гледаш да я разкараш :!: Щом мислиш за продажба значи вече не ти харесва и е въпрос на време /и цена/ да замине а тези 9000лв са добра цена !

Ако имаш претенции към колата която караш, то всяка стара кола почва да те дразни в един момент... А пък ФВ е едно поносимо дразнене, защото части и майстори има. За това трябва да се мисли хубаво преди да се метнеш на друг таралясник, защото до 1г и той ще те дразни mhihi

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Нед 15 яну 2012 13:33

Stivi написа:

Подозирам,че на колегата тая геометрия му е трън в очите mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 15 яну 2012 13:59

Аз подозирам пък, че 10/100 нафта му е по-големият трън в очите. Колегата имаше и тема по въпроса. Наистина, човек трябва да опита, за да види и да си направи някои изводи. За съжаление понякога не става само с четене иска си и малко пълнене и засичане 8) Във всеки случай не мисля, че откъм разход БМВ320Д ще му допадне повече. Съвсем няма да е по-различен разходът при каране на къси разстояния. Иначе БМВ е по-класният автомобил, в това няма спор.

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Нед 15 яну 2012 14:03

GodLike написа:е46 е по-кола от Бората от където и да го погледнеш. Комфорт, поведение на пътя, усещане, даже атмосферата в колата е някак по-приятна. Бората е по-добра само с ефтинията си. Аз имах е46 и Бора едновременно и оставих Бората защото ми супер ефтино да я карам. За цялата минала година съм похарчил по-малко от 700лв за ремонт, подръжка (4 смени на масло) и др. Разбирам, че на теб слита ти на каране и нуждите са малко по-различни от моите и може би бензиново БМВ ще ти пасне по-добре от колкото на мен затова мнението ми е ПРОДАВАЙ! :)

Колега нищо лично,но да ти кажа че преди съм карал Е46 служебна 2.0-150 к.с. дизел модел 2003 фейслифт.Да ти кажа честно изобщо не беше кой знае каква возията като за такъв клас.Има и друго че все пак си е и малко по спортно окачване.Обаче това БМВ създаваше големи ядове.Два пъти му смениха двигателя,причината беше и в двата случая една и съща-счупено бутало.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 15 яну 2012 14:40

Служебна кола и счупен двигател ,колко интересно звучи :) Сигурно е карана много внимателно и е сервизирана навреме в предписаните от производителя интервали :)
Не че съм фен на бмв ,но пък чак два пъти да счупи бутало...

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 15 яну 2012 14:50

9к лева на тия времена са си цифра пари, спокойно коли които се продават на 10 че и отгоре с парите в ръка ще ги вземеш на 9, според мен продавай без да мислиш, има доста хора в момента на зор и можеш да се сдобиеш с читава кола за нормални пари :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”