Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли
Re: Колеги имам сериозен купувач за Бората и се чудя да я дам ли
За кола на 10 години, при това от този клас, 9 бона си е изгодна сделка.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
w_smith написа:Ти както се възмущаваше на разхода на Бората, да не се учудиш че БМВто на къси разстояния ще ти харчи 15/100.
Бих заменил бората с едно 320 комби дизел

- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Дизел нещо не ми харесва,по-скоро ще е бензин,атмосферен.Нещо на тия турбини им загубих вяра,особено тези с променлива геометрия.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
FELIPE написа:Дизел нещо не ми харесва,по-скоро ще е бензин,атмосферен.Нещо на тия турбини им загубих вяра,особено тези с променлива геометрия.

Matematiks написа:w_smith написа:Ти както се възмущаваше на разхода на Бората, да не се учудиш че БМВто на къси разстояния ще ти харчи 15/100.
Бих заменил бората с едно 320 комби дизелбез да се замисля
Наскоро приятел си взе БМВ 320 дизел 2002 година с доста добър пакет екстри за 10500. Карам Г4 AKL, возил съм се стотици пъти в Бора AJM... Абе тва БМВ не знам защо но по-конфортно ми се вижда. Интериора му не ми харесва, спартанска работа малко, но мисля че е до привикване.
Избираше между черно и сиво, взе черното. Сивото още стой, не сме ходили да го гледаме но виждам че цената паднала, беше 10500. -> http://www.cars.bg/u505281
Наскоро, наскоро, гледахме колата края на ноември.
- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
е46 е по-кола от Бората от където и да го погледнеш. Комфорт, поведение на пътя, усещане, даже атмосферата в колата е някак по-приятна. Бората е по-добра само с ефтинията си. Аз имах е46 и Бора едновременно и оставих Бората защото ми супер ефтино да я карам. За цялата минала година съм похарчил по-малко от 700лв за ремонт, подръжка (4 смени на масло) и др. Разбирам, че на теб слита ти на каране и нуждите са малко по-различни от моите и може би бензиново БМВ ще ти пасне по-добре от колкото на мен затова мнението ми е ПРОДАВАЙ! 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Аз съм в подобна ситуация, въпреки че става въпрос за по-малко пари. Не бих продал и те съветвам да не го правиш. Просто няма какво толкова да купиш! Карал съм е46 320Д - да по-мазно е, по-добро в завойте, но абсолютно нищо което да си струва даже ходенето до КАТ. Това си е мое мнение - интересните 3ки започват с E90
Толкоз за БМВ. Ако имаш още 6-7К да добавиш, продай я. Но ако ще купуваш кола за същите пари... безмислено е
Колегите дето се мятат да плюят борите да имат предвид че тази бора е рядко срещан екземпляр и цената от 9К ВЪОБЩЕ не е случайна. Има защо някой да предлага тази цена!! И след 2-3г ще е поне 7К такаче по-добре до тогава човека да си добави още парички и да вземе нещо наистина по-сериозно

Колегите дето се мятат да плюят борите да имат предвид че тази бора е рядко срещан екземпляр и цената от 9К ВЪОБЩЕ не е случайна. Има защо някой да предлага тази цена!! И след 2-3г ще е поне 7К такаче по-добре до тогава човека да си добави още парички и да вземе нещо наистина по-сериозно

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Какъвто и екземпляр да е,си е БОРА и вози като каруца.Дори Едно пи*ливо Б4 на Ауди на 17 години е по-комфортно от тази кола!
Колата е много хубава,наистина!Няма две мнения,но няма да стане Бенц а ще си остане БОРА
Колата е много хубава,наистина!Няма две мнения,но няма да стане Бенц а ще си остане БОРА

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
brabus написа:FELIPE, според мен кола се продава по два повода:
1. Притиснат си от обстоятелствата и не можеш да си позволиш даден модел.
2. Продаваш, за да ъпгрейднеш. Т.е. веднага купуваш нещо още по-добро. Било по-ново, било по-мощно, било с повече екстри, било всичко взето заедно.
По т.1 коментари няма какво да се правят. Всичко е ясно.
По т.2 ако не си наясно какво ще следващото возило по-добре не продавай сегашното.
Забравяш точка три /която е по-често срещана от 1 и 2/ и тя е че колата с нещо те дразни или постоянно нещо и правиш и вече си я намразил затова гледаш да я разкараш

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Matematiks написа:Какъвто и екземпляр да е,си е БОРА и вози като каруца.Дори Едно пи*ливо Б4 на Ауди на 17 години е по-комфортно от тази кола!
Не си прав... специално Бората на колегата 100% вози като каруца с тея грамадни джанти, но това си е въпрос на негов избор. В стандартен вид предлага съвсем приличен комфорт.

Stivi написа:brabus написа:FELIPE, според мен кола се продава по два повода:
2. Продаваш, за да ъпгрейднеш. Т.е. веднага купуваш нещо още по-добро. Било по-ново, било по-мощно, било с повече екстри, било всичко взето заедно.
По т.2 ако не си наясно какво ще следващото возило по-добре не продавай сегашното.
Забравяш точка три /която е по-често срещана от 1 и 2/ и тя е че колата с нещо те дразни или постоянно нещо и правиш и вече си я намразил затова гледаш да я разкарашЩом мислиш за продажба значи вече не ти харесва и е въпрос на време /и цена/ да замине а тези 9000лв са добра цена !
Ако имаш претенции към колата която караш, то всяка стара кола почва да те дразни в един момент... А пък ФВ е едно поносимо дразнене, защото части и майстори има. За това трябва да се мисли хубаво преди да се метнеш на друг таралясник, защото до 1г и той ще те дразни

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Stivi написа:brabus написа:FELIPE, според мен кола се продава по два повода:
Забравяш точка три /която е по-често срещана от 1 и 2/ и тя е че колата с нещо те дразни или постоянно нещо и правиш и вече си я намразил затова гледаш да я разкарашЩом мислиш за продажба значи вече не ти харесва и е въпрос на време /и цена/ да замине а тези 9000лв са добра цена !
Подозирам,че на колегата тая геометрия му е трън в очите

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз подозирам пък, че 10/100 нафта му е по-големият трън в очите. Колегата имаше и тема по въпроса. Наистина, човек трябва да опита, за да види и да си направи някои изводи. За съжаление понякога не става само с четене иска си и малко пълнене и засичане
Във всеки случай не мисля, че откъм разход БМВ320Д ще му допадне повече. Съвсем няма да е по-различен разходът при каране на къси разстояния. Иначе БМВ е по-класният автомобил, в това няма спор.

- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
GodLike написа:е46 е по-кола от Бората от където и да го погледнеш. Комфорт, поведение на пътя, усещане, даже атмосферата в колата е някак по-приятна. Бората е по-добра само с ефтинията си. Аз имах е46 и Бора едновременно и оставих Бората защото ми супер ефтино да я карам. За цялата минала година съм похарчил по-малко от 700лв за ремонт, подръжка (4 смени на масло) и др. Разбирам, че на теб слита ти на каране и нуждите са малко по-различни от моите и може би бензиново БМВ ще ти пасне по-добре от колкото на мен затова мнението ми е ПРОДАВАЙ!
Колега нищо лично,но да ти кажа че преди съм карал Е46 служебна 2.0-150 к.с. дизел модел 2003 фейслифт.Да ти кажа честно изобщо не беше кой знае каква возията като за такъв клас.Има и друго че все пак си е и малко по спортно окачване.Обаче това БМВ създаваше големи ядове.Два пъти му смениха двигателя,причината беше и в двата случая една и съща-счупено бутало.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Служебна кола и счупен двигател ,колко интересно звучи
Сигурно е карана много внимателно и е сервизирана навреме в предписаните от производителя интервали 
Не че съм фен на бмв ,но пък чак два пъти да счупи бутало...

Не че съм фен на бмв ,но пък чак два пъти да счупи бутало...
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
9к лева на тия времена са си цифра пари, спокойно коли които се продават на 10 че и отгоре с парите в ръка ще ги вземеш на 9, според мен продавай без да мислиш, има доста хора в момента на зор и можеш да се сдобиеш с читава кола за нормални пари 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”